Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

Εγκεκριμένα Μυκητοκτόνα (Δραστ. Ουσίες) & Μικροοργανισμοί Φυτοπροστασίας Αμπέλου - 2021

Εγκεκριμένα Μυκητοκτόνα (Δραστ. Ουσίες) & Μικροοργανισμοί Φυτοπροστασίας Αμπέλου - 2021

Εγκεκριμένα Μυκητοκτόνα (Δραστ. Ουσίες) & Μικροοργανισμοί Φυτοπροστασίας Αμπέλου - 2021, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας.

ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ 1

ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ 2

ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ 3

Συντ/εις: MAE= Μέγιστος Αριθμός Εφαρμογών στην καλιεργ. περίοδο, PHI= Τελευταία εφαρμογή προ συγκομιδής σε ημέρες Ε=Επαφής, Δ=Διασυστηματικό, δ=Διελασματικό, Π=Προστατευτικό, Θ=Θεραπευτικό. τάνθ=τέλος άνθησης. Οιν = μόνο Οινοποιήσιμα. Ομ. Ανθ.= Ομάδα Διαχείρισης Ανθεκτικότητας, Κινδ. Ανθ. = Κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας

Η ανάπτυξη ανθεκτικότητας (δηλαδή η αντοχή κάποιου παθογόνου) σε ένα μυκητοκτόνο μειώνει σοβαρά την αποτελεσματικότητά του.

Η κατάταξη των δραστικών ουσιών (ΔΟ) σε ομάδες βάσει του τρόπου δράσης αφορά τον κινδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας και ακολουθεί το FRAC 2020. Για τα μίγματα ΔΟ είναι κατ' εκτίμηση.

Τα διελασματικά & διασυστηματικά διεισδύουν στο φύλλο, προστατεύονται από έκπλυση, προστατεύουν νέα βλάστηση. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην διασυστ/τητα (μικρή ή μεγάλη κίνηση στο φυτό) και στη θεραπευτική δράση (μικρή έως εξοντωτική).

Οι εφαρμογές για σκευάσματα που παρουσιάζουν κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας να γίνονται σε εναλλαγή με σκευάσματα από διαφορετική ομάδα. Να τηρείται το όριο του μέγιστου αριθμού εφαρμογών και τα όρια της δοσολογίας. Να προτιμαται η χρήση μιγμάτων ΔΟ.

Εφόσον εμφανιστεί ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε κάποιο μυκητοκτόνο αυτή αφορά ολόκληρη την ομάδα που ανήκει το μυκητοκτόνο. Τα ευρέως φάσματος μηκυτοκτόνα (κυρίως ομάδα M) ενώ παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας, ενδέχεται να είναι περισσότερο επιζήμια για τα ωφέλιμα σε σχέση με τα υπόλοιπα τα οποία επειδή είναι περισσότερο επιλεκτικά παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας αλλά γενικά είναι λιγότερο επιζήμια για τα ωφέλιμα.

Η λίστα δεν υποκαθιστά την ετικέτα, υπόκειται σε τροποποιήσεις και έχει κατευθυντήριο σκοπό. Να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες της ετικέτας. Η επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος να εντάσσεται σε σχέδιο ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας και υπό την επίβλεψη γεωπόνου ώστε να διασφαλίζεται η υγεία του καταναλωτή και του γεωργού καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΑ Η ΕΤΙΚΕΤΑ


 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας