Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021

Βιολογικός έλεγχος εντομολογικών προσβολών με την χρήση Nemasys

BIOSOLIDS
Βιολογικός έλεγχος εντομολογικών προσβολών με την χρήση Nemasys

Οι νηματώδεις είναι μικροσκοπικά σκουλήκια που προϋπάρχουν στο έδαφος. Οι ωφέλιμοι νηματώδεις επιτίθενται και σκοτώνουν στοχευμένα τα έντομα εχθρούς πολλών καλλιεργειών. Είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, ασφαλείς για τα παιδιά, τα κατοικίδια και την άγρια πανίδα.

Πώς δρουν οι νηματώδεις:

Οι νηματώδεις εφαρμόζονται με τα συμβατικά διαθέσιμα μέσα ψεκασμού (με ψεκαστήρες πλάτης ή μηχανοκίνητους), είτε με ριζοπότισμα, είτε με λάστιχο κήπου, είτε με ποτιστήρι χρησιμοποιώντας πάντα σχετικά χαμηλή πίεση (>10 bar ή ατμόσφαιρες). Μετά την εφαρμογή, οι ειδικά επιλεγμένοι νηματώδεις, επιτίθενται στην προνύμφη του εντόμου και εισερχόμενοι από τα φυσικά ανοίγματα (οπές αναπνοής, στόμα κ.α) του σώματος ή διεισδύοντας απευθείας στη μεμβράνη του εχθρού.

1

Εφόσον βρεθούν στο εσωτερικό του, απελευθερώνουν βακτήρια που εμποδίζουν τον εχθρό να τραφεί, με αποτέλεσμα να το σκοτώνουν αμέσως.

Η δράση των ωφέλιμων νηματωδών  Nemasys δεν σταματά εκεί. Οι νηματώδεις αναπαράγονται στο εσωτερικό του νεκρού εντόμου και απελευθερώνουν μια νέα γενιά από «πεινασμένους» νηματώδεις, οι οποίοι διασκορπίζονται για να επιτεθούν σε άλλα έντομα. Το έντομο εχθρός γίνεται μια “αποθήκη” αναπαραγωγής των ωφέλιμων νηματωδών διατηρώντας τον πληθυσμό τους για συνεχή έλεγχο των εχθρών – εντόμων.

Ωφέλιμοι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις, για τον βιολογικό έλεγχο προνυμφών εντόμων του θρίπα, σκιαρίδων, λυριόμυζας και τούτα (Nemasys F).

2

Έλεγχος των υπονομευτών της Ντομάτας

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της καλλιέργειας της Ντομάτας είναι ο υπονομευτής της ντομάτας ή Τούτα (Tuta absoluta). Οι ζημιές που προκαλούνται από την τούτα είναι τεράστιές, τόσο στην φυλλική επιφάνεια όσο και στους καρπούς, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει καθολική ξήρανση και απώλεια της παραγωγής. Η δράση των ωφέλιμων νηματωδών Nemasys έχουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο και μείωση του πληθυσμού του υπονομευτή της ντομάτας. Η χρήση των Nemasys F γίνεται με διαφυλλικούς ψεκασμούς τις βραδινές κυρίως ώρες για καλύτερη διατήρηση της υγρασίας στο φύλλωμα. Οι ωφέλιμοι νηματώδεις επιτίθενται σε όλα τα προνυμφικά στάδια του εχθρού και είναι η ιδανική λύση για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

3

Tips εφαρμογών και πληροφοριών

► Απαντώνται φυσικά στο περιβάλλον (μακρο-οργανισμοί)

► Εισέρχονται μέσω «ανοιγμάτων» που βρίσκονται στο σώμα του εντόμου – στόχου

► Αναπαράγονται εσωτερικά στο έντομο – «ξενιστή»

► Αποτελούν ένα εξαιρετικά ισχυρό και βιώσιμο εργαλείο διαχείρισης εντομολογικών προσβολών

► Χρησιμοποιούνται από γεωργούς και κηπουρούς παγκοσμίως

► Είναι ασφαλείς για το περιβάλλον

► Έχουν Μηδενικό διάστημα – ημέρες προ συγκομιδής.

► Έχουν αναγνωρισθεί ως καίριας σημασίας είδη, για τη διαχείριση των εντομολογικών εχθρών ή προσβολών.

► «Ψάχνουν» ενεργά τους στόχους ώστε να εισβάλλουν, τραφούν και αναπαραχθούν.

► Έχουν συμβατότητα με τα συμβατικά φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και άριστη με άλλα βιολογικά προϊόντα.

► Είναι συμβατά στη Βιολογική Γεωργία (Κανονισμός 834/2007).

Όταν οι νηματώδεις δεν μπορούν πια να βρουν κανέναν εχθρό-ξενιστή πεθαίνουν σταδιακά, επιστρέφοντας στον αρχικό τους πληθυσμό. Όσο περισσότεροι εχθροί υπάρχουν, τόσο βελτιώνεται η απόδοση των ωφέλιμων νηματωδών - Nemasys.


 

Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας