Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Οι βροχοπτώσεις της Άνοιξης προκάλεσαν ευνοϊκές συνθήκες για Περονόσπορο και Ευδεμίδα σε Αμπέλια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Οι βροχοπτώσεις της Άνοιξης προκάλεσαν ευνοϊκές συνθήκες για Περονόσπορο και Ευδεμίδα σε Αμπέλια

Στις ορεινές περιοχές το αμπέλι βρίσκεται στο φούσκωμα των οφθαλμών ενώ στις νότιες και στις πρωιμότερες περιοχές έχουν εμφανιστεί οι σταφυλές (στάδιο Ζ).

Βλαστικά Στάδια Αμπελιού

17.05.2022

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Διαπιστώσεις: Κίνδυνος μολύνσεων

Οι βροχοπτώσεις της Άνοιξης προκάλεσαν ευνοϊκές συνθήκες για πρωτογενείς μολύνσεις Περονοσπόρου. Επίσης, διαπιστώνεται ότι καθημερινά, οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι ευνοϊκές για δευτερογενείς μολύνσεις Περονοσπόρου.

PERONOSPOROS AMPELI

Συστάσεις:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η άμπελος αναπτύσσεται ταχύτατα αυτήν την περίοδο και ότι όλα τα πράσινα τμήματα είναι ιδιαίτερα ευπαθή σε προσβολές περονοσπόρου, συνιστώνται τακτικές εφαρμογές με κατάλληλα για το στάδιο ανάπτυξης του αμπελώνα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα, πριν την εκδήλωση βροχοπτώσεων. Επίσης, συνιστάται συστηματική παρακολούθηση των αμπελιών για έγκαιρη διαπίστωση των αρχικών κηλίδων. Εάν εμφανιστούν κηλίδες ελαίου, να εφαρμοστεί προληπτικός ψεκασμός όσο το δυνατόν πριν από την επόμενη εκδήλωση βροχής που μπορεί να προκαλέσει πρωτογενείς ή δευτερογενείς μολύνσεις. Σε περίπτωση που εκδηλωθούν βροχές σε απροστάτευτο αμπελώνα, να εφαρμοστούν άμεσα μυκητοκτόνα με θεραπευτική δράση. 2 /4

ΕΥΔΕΜΙΔΑ

Διαπιστώσεις: Έναρξης 1ης πτήσης

Στις πεδινές περιοχές, η πρώτη ακατάστατη πτήση του εντόμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

EYDEMIDA AMPELI

Συστάσεις:

Γενικά, οι ζημιές από την 1η γενεά της ευδεμίδας δεν έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή. Στα αμπέλια που έγιναν σοβαρές ζημιές την προηγούμενη χρονιά και κυρίως στις επιτραπέζιες ποικιλίες, συνιστάται εφαρμογή που αποσκοπεί στη μείωση του πληθυσμού των επόμενων γενεών του εντόμου ακριβώς πριν από την έναρξη της άνθισης (στάδιο μούρου - Η, βλαστός 15-30 εκ.) και εάν απαιτείται επανάληψη 7-14 ημέρες αργότερα από τον 1ο .


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

FARMABASE

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας