Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022

Η κατάλληλη προστασία των καλλιεργειών μετά τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις

BIOSOLIDS
Η κατάλληλη προστασία των καλλιεργειών μετά τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις
Οι καινοτόμες λύσεις για την αύξηση της παραγωγής και την προστασία των καλλιεργειών από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αβιοτικούς παράγοντες, εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και μαζί με αυτές αλλάζουν και οι ανάγκες των φυτών σε θρέψη και σε προστασία.

Ο πιο σύγχρονος τρόπος για να συνδυαστεί η αύξηση στην ποσότητα και στην ποιότητα της παραγωγής, με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, είναι οι βιοδιεγέρτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ενσωματώνονται ταχύτατα στα προγράμματα θρέψης παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στις καλλιέργειες.

Η χρήση τους συνίσταται κυρίως σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των καλλιεργειών, όπως:

✔ Ανθοφορία - Καρπόδεση

✔ Ομοιομορφία ωρίμανσης

✔ Μεταφύτευση – Ενίσχυση ριζικού συστήματος

✔ Ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. βροχή, ξηρασία, παγετό)

Η εταιρεία Biosolids S.A. χάρη στην γκάμα των βιοδιεγερτών που διαθέτει, αλλά και την τεχνολογία αυτών, προσφέρει λύσεις στους παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκαλούνται στην καλλιέργεια τους από αβιοτικούς παράγοντες (π.χ. βροχοπτώσεις), χαρίζοντας τους μια δυνατή & υγιή παραγωγή.

TRAINER | ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΤΙΔΙΩΝ

Το TRAINER αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη που προκύπτει από την ενζυμική υδρόλυση φυτικών πεπτιδίων. Αποτελείται από 30 % φυτικά πεπτίδια, τα οποία λόγω της σύστασής του καθίστανται άμεσα απορροφήσιμα από τα φυτά. Το TRAINER έχει τη δυνατότητα να παρέχει στα φυτά την απαραίτητη ενέργεια για τις μεταβολικές τους διεργασίες. Επιπροσθέτως, διεγείρει την ανάπτυξη ριζικών τριχιδίων και συνεπώς ενισχύει την ικανότητα των ριζών για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Συμβάλλει  ακόμη, στη ρύθμιση των φυτοορμονών, ενισχύει τη φωτοσυνθετική ικανότητα, αλλά και την αντιμετώπιση αβιοτικών καταστάσεων & καταστάσεων stress.

AUXYM | ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ

Το AUXYM αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη, φυτικής προέλευσης από τροπικά φυτά, εγκεκριμένο και στη βιολογική γεωργία. Η δράση του απορρέει από την συγκέντρωση βιολογικά ενεργών φυτικών ουσιών όπως πεπτίδια, βιταμίνες, ένζυμα, αυξίνες και ιχνοστοιχεία. Δρα στοχευμένα, ρυθμίζοντας την μεταφορά θρεπτικών ουσιών, ενδυναμώνοντας την φωτοσυνθετική ικανότητα και τη βέλτιστη συσσώρευση σακχάρων στα διάφορα όργανα του φυτού.

Επίσης, το AUXYM έχει τη δυνατότητα να:

► ενισχύει τα φυτά στα κρίσιμα στάδια (ανθοφορία, καρπόδεση),

► βελτιώνει την παραγωγή & την ποιότητα των καρπών

► αυξάνει την απόδοση (συγκέντρωση σακχάρων, μέγεθος καρπών)

► αυξάνει την συγκέντρωση σακχάρων στο σταφύλι

MYR ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Το MYR ασβεστίου αποτελεί αζωτούχο λίπασμα με ασβέστιο και φυτικά πεπτιδία.  Το MYR ασβεστίου χάρη στην περιεκτικότητά του σε φυτικά πεπτίδια και γλυκονικό οξύ ως συμπλοκοποιητή, είναι ένα υγρό λίπασμα κατάλληλα σχεδιασμένο για την βελτίωση της ποιότητας και της συνεκτικότητας του καρπού, την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται στο φυτό από αβιοτικούς παράγοντες (π.χ. βροχοπτώσεις) και την επιμήκυνση της μετασυλλεκτικής συντηρησιμότητας των καρπών. Η προσθήκη ασβεστίου συμβάλει στην πλαστικότητα και ελαστικότητα των κυττάρων, παρέχοντας έτσι στα φυτά την φυσιολογική ανάπτυξη και προστασία των κυτταρικών τους μεμβρανών. Τέλος, ο συνδυασμός των φυτικών πεπτιδίων (ενέργεια & αντιστρες δράση)  με το ασβέστιο παρέχει στα φυτά προστασία από φυσιολογικές διαταραχές όπως είναι το «σχίσιμο» και το «μαλάκωμα» των καρπών. 


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας