Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023

Τ34 – Αξιόπιστη προστασία από σημαντικές ασθένειες εδάφους

FARMA-CHEM SA |  Νότης Αριστείδης, Technical consultant FARMA-CHEM, Γεωπόνος M.Sc.
Τ34 – Αξιόπιστη προστασία από σημαντικές ασθένειες εδάφους

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έξαρση σημαντικών εδαφογενών ασθενειών των κηπευτικών και καλλωπιστικών καλλιεργειών, όπως η σκληρωτινίαση, το πύθιο και η φουζαρίωση.

Η διατάραξη της ισορροπίας των οικοσυστημάτων  λόγω της συσσώρευσης τοξικών ουσιών στο έδαφος καθώς και η απόσυρση αρκετών απολυμαντικών εδάφους, κάνει επιτακτική  την εύρεση αξιόπιστων λύσεων εναντια στα παθογόνα  εδάφους, με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

H FARMACHEM, ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης αλυσίδας τροφίμων για πράσινα προϊόντα, καθώς και μια ολιστική αντιμετώπιση των ασθενειών των καλλιεργειών, λανσάρει στην Ελληνική αγορά φυτοπροστασίας το Τ34, ένα προϊόν 15ετούς έρευνας της BIOCONTROL TECHNOLOGIES, μιας spin-off εταιρείας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, το οποίο περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση το στέλεχος Τ34 του είδους Trichoderma Asperellum (αποξηραμένα σπόρια-κονίδια 1x109 cfu/g, 12% β/β).

1. Είναι φυσικό προϊόν

To T34 απομονώθηκε από ένα φυσικό κομποστ που καταστέλλει το φουζάριο (Fusarium oxysporum). Το κομποστ αποτελείται από απορρίμματα πόλεων, ιλύς λυμάτων και υγρά απόβλητα.

1

2. Eίναι εγκεκριμένο στην βιολογική γεωργία

Αποτελεί κατάλληλη λύση για την προώθηση ορθών περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρακτικών.

2

3. Χωρίς MRL

Είναι απαλλαγμένο από υπολείμματα

Δημοσιευμένο σε EU and EPA (USA)

4. Χωρίς κίνδυνο ανθεκτικότητας

Κατάταξη FRAC: Group BM (Βιολογικά με πολλαπλό τρόπο δράσης)

Μετά την εφαρμογή του σκευάσματος, ο μύκητας Trichoderma asperellum στέλεχος Τ34, δημιουργεί αποικίες στο έδαφος και στη ριζόσφαιρα των φυτών, οι οποίες ανταγωνίζονται τα παθογόνα σε θρεπτικά στοιχεία και χώρο. Επίσης δρα με παρασιτισμό των σκληρωτίων και ενεργοποιεί την συνολική αντίσταση του φυτού. Η εφαρμογή του T34 BIOCONTROL είναι προληπτική, πριν τον αποικισμό των φυτοπαθογόνων μυκήτων στη ριζόσφαιρα των φυτών.

Τριπλή δράση κατά των παθογόνων

3 

Διπλή δράση στα φυτά

 4

Εγκεκριμένες χρήσεις

Φάσμα Δράσης :

Τομάτα (Θ),Πιπεριά (Θ), Μελιτζάνα (Θ), Κολοκυθάκι (Θ), Κολοκύθα (Θ), Αγγούρι (Θ), Πεπόνι (Θ), Καρπούζι (Θ), Γαρύφαλλο (Θ), Μαρούλι (Υ), Λυκοτρίβολο (Υ), Σκαρόλες (πικρίδα) (Υ)/πλατύφυλλα αντίδια (Υ), Κάρδαμο (Υ) & άλλα βλαστάρια & φύτρες (Υ), Γαιοκάρδαμο (Υ), Ρόκα (Υ), Κόκκινο σινάπι (Υ), Καλλιέργειες νεαρών φύλλων (συμπεριλαμβανομένων ειδών κράμβης) (Υ), Σπανάκι (Υ), Ανδράκλα (Υ), Σέσκουλα (Υ) / φύλλα τεύτλων (Υ) αμπελόφυλλα και παρεμφερή είδη, νεροκάρδαμο (Υ), ραδίκια witloof (Υ), Φραγκομαϊντανός (Υ), Σχοινόπρασο (Υ),  Φύλλα σέλινου (Υ), Μαϊντανός (Υ), Φασκόμηλο (Υ), Δενδρολίβανο (Υ), Θυμάρι (Υ), Βασιλικός (Υ) και βρώσιμα άνθη (Υ), Μέντα η πιπερώδης (Υ), Δάφνη (Υ) / δαφνόφυλλα (Υ), Δρακόντιο (Υ) / Εστραγκόν (Υ).

Tεχνική τοποθέτηση

5


Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. 

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.

Αριθμός Άδειας Διάθεσης στην Αγορά (ΑΑΔΑ): T34 BIOCONTROL 61060/16.02.2022


 Farmachem RG Logotype 400

 

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας