Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023

Η συμβολή της Anthesis στην αντιμετώπιση της Σφήκας της Καστανιάς με τη χρήση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis

ANTHESIS
Η συμβολή της Anthesis στην αντιμετώπιση της Σφήκας της Καστανιάς με τη χρήση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis

Οι γεωπόνοι της εταιρείας Αnthesis, του ομίλου Andermatt, έλαβαν μέρος στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εξαπολύσεων του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis της Καστανιάς.

 

Από το 2014 στη χώρα μας, η Σφήκα της Καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu)αποτελεί έναν σημαντικό εχθρό στην καλλιέργεια της καστανιάς, εμποδίζοντας την ομαλή ανάπτυξη των δέντρων και διαταράσσοντας την παραγωγικότητά τους, μέσω του σχηματισμού των κηκίδων στους βλαστούς και στα φύλλα.

Την άνοιξη του 2018, ξεκίνησαν στην Ελλάδα οι πρώτες εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, που αποτελεί την μοναδική λύση για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο της Σφήκας της Καστανιάς

Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι της εταιρείας Αnthesis, του ομίλου Andermatt έλαβαν μέρος στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εξαπολύσεων του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, από την πρώτη κιόλας χρονιά στους νομούς που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως Ευρυτανίας, Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Αρκαδίας, Τρικάλων και Δράμας τόσο σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) όσο και μέσω Δήμων / Περιφερειών.  

Ερευνητές από το ΜΦΙ μελετούν, από την πρώτη χρονιά έως και σήμερα, τα επίπεδα παρασιτισμού και εγκατάστασης του παρασιτοειδούς εντόμου καθώς και την εξέλιξη των πληθυσμών του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΜΦΙ, από το 2019 μέχρι και το 2022, τα ποσοστά παρασιτισμού παρουσιάζουν ανοδική πορεία Ειδικά, με τις τελευταίες μετρήσεις (2022) το μέσο ποσοστό των παρασιτοειδών ανήλθε σε 15.5% παρασιτοειδή ανά 100 κηκίδες, 12.9% παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο (2021).

3.5.23 ANTHESIS

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν, την γρήγορη και αποτελεσματική εισαγωγή και εγκατάσταση του παρασιτοειδούς. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι ουσιαστικό ρόλο παίζουν οι συνεχόμενες εξαπολύσεις τα τελευταία χρόνια καθώς και οι περιβαλλοντικές συνθήκες της κάθε περιοχής. 

Η εταιρεία Anthesis, συνεχίζει για άλλη μια χρόνια τις συμπληρωματικές εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, οι οποίες θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση της Σφήκας της Καστανιάς

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι  η χρήση ωφέλιμων μακρο-οργανισμών συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών εχθρών των υπαίθριων καλλιεργειών, προσφέροντας στους παραγωγούς έμπρακτες λύσεις με σκοπό την επίτευξη της αναγεννητικής γεωργίας - for healthy food and a healthy environment for all.

ANTHESIS 3.5.23


Anthesis final logo 2017

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας