Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023

Pix® 5 SL - Η διαχρονική λύση για το βαμβάκι

BASF
Pix® 5 SL -  Η διαχρονική λύση για το βαμβάκι

Η καλλιέργεια του βαμβακιού είναι άκρως απαιτητική. Η φροντίδα ξεκινά από τα πρώτα κιόλας στάδια και είναι σημαντικό να συνεχιστεί μέχρι τη συγκομιδή.

Γιατί Pix® 5 SL?

Η χρήση ρυθμιστών ανάπτυξης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επεμβάσεις, καθώς η σωστή εφαρμογή τους εξασφαλίζει την ποιοτική απόδοση της καλλιέργειας. Η ρύθμιση της βλάστησης και της καρποφορίας γίνεται το καλοκαίρι. Η αποφύλλωση, μια ακόμα απαραίτητη επέμβαση, βοηθά στη διευκόλυνση της παραγωγής αλλά και στις ποιοτικές αποδόσεις.

Η χρήση ρυθμιστών ανάπτυξης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επεμβάσεις, καθώς η σωστή εφαρμογή τους εξασφαλίζει την ποιοτική απόδοση της καλλιέργειας. Η ρύθμιση της βλάστησης και της καρποφορίας γίνεται το καλοκαίρι. Η αποφύλλωση, μια ακόμα απαραίτητη επέμβαση, βοηθά στη διευκόλυνση της παραγωγής αλλά και στις ποιοτικές αποδόσεις.

H δόση και ο τρόπος εφαρμογής του εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο τη ποικιλία και τις εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Pix® 5SL μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

► Το Pix® 5SL είναι ένας διασυστηματικός ρυθμιστής του μεταβολισμού και της ανάπτυξης των φυτών που ρμίζει την ανάπτυξη της βλάστησης (ύψος-πλάτος), αυξάνει τη περιεκτικότητα σε χλωροφλλη και τη φωτοσυνθετική ικανότητα, την αντοχή, τη πρωιμότητα, το δέσιμο και το βάρος των καρυδιών.

► Με το Pix® 5SL το φυτό του βαμβακιού σπαταλά λιγότερη  ενέργεια για την παραγωγή βλάστησης, η ανθοφορία και η καρποφορία που ακολουθούν εκμεταλλεύονται πλήρως τα προϊόντα της φωτοσύνθεσης, με αποτέλεσμα το φυτό να αναπτύσσει περισσότερα και πιο γεμάτα καρύδια, τα οποία είναι συγκεντρωμένα κοντά στο στέλεχος του φυτού.

Το «πιξάρισμα» του βαμβακιού έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του παραγωγού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της καλλιέργειάς του.

Το Pix® 5SL είναι ενα απαραίτητο εργαλείο για κάθε χωράφι βαμβακιού και επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή ποιοτική παραγωγή της κάθε ποικιλίας, για τα δεδομένα της περιοχής και της καλλιεργητικής περιόδου.

Τρόπος δράσης

Ρυθμίζει την ανάπτυξη του βαμβακιού για την παρεμπόδιση της υπερβολικής βλάστησης και την πρωίμιση της παραγωγής. Παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση του γιββερελλικού οξέος.

Συνδυαστικότητα

Το Ρix συνδυάζεται με τα περισσότερα συνήθη εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα και διαφυλλικά λιπάσματα. Το ψεκαστικό διάλυμα του μίγματος πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά την παρασκευή του.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Pix® 5SL


 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από κάθε χρήση. Δείτε τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα πριν χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα.



BASF LOGO GREEN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας