Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

PREAGRI PROJECT (ERASMUS+) : Ενημέρωση για την Εξέλιξη του έργου

FARMACON
PREAGRI PROJECT (ERASMUS+) : Ενημέρωση για την Εξέλιξη του έργου
Μετά την αναφορά σε προηγούμενο άρθρο μας του έργου ERASMUS+ : ‘’New Skills Development in Precision Agriculture’’ για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων από την Farmacon παρακάτω θα αναπτυχθεί αναλυτικότερα τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Όπως αναφέραμε ο στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τους αγρότες να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες κα ικανότητες με μια καινοτόμο γεωργική μεθοδολογία. Αυτή  θα τους υποστηρίξει στον επανασχεδιασμό της παραγωγής τους.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι συνεργάτες του προγράμματος θα κατασκευάσουν μια πλατφόρμα E-Learning και θα δημιουργήσουν ένα εγχειρίδιο της γεωργίας ακριβείας για αρχάριους.

Αυτό το πρόγραμμα σπουδών για την γεωργία ακριβείας θα περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την υποστήριξη του εκπαιδευτή και για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των αγροτών στη γεωργία ακριβείας.

Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε δύο μέρη:

ΜΕΡΟΣ Α΄

Σε αυτό το εγχειρίδιο δημιουργήθηκε ένα θεωρητικό πλαίσιο, για να παρουσιάσει παραδείγματα της γεωργίας ακριβείας μέσω βέλτιστων πρακτικών στην πραγματική ζωή. Παρουσιάζει ένα πλαίσιο για τη γεωργία ακριβείας ξεκινώντας από την τρέχουσα κατάσταση στη γεωργία της ΕΕ και των χωρών που παίρνουν μέρος στο έργο. 

Ακολουθούμενη από μια περιεκτική βιβλιογραφική ανασκόπηση της έρευνας και ανάπτυξης που διεξάγεται επί του παρόντος στον τομέα της γεωργίας ακριβείας και αναφέρεται στα εξής:

Στην τρέχουσα κοινωνικοπεριβαλλοντική κατάσταση

► Χαρακτηριστικά του αγροτικού πληθυσμού, το φύλο και τα δημογραφικά στοιχεία.

Στην επισκόπηση της βιβλιογραφίας για τη γεωργία ακριβείας

► Τρέχουσα έρευνα και επιτεύγματα στον τομέα της γεωργίας ακριβείας.

Στην διαγνωστική έκθεση σχετικά με τη ζήτηση δεξιοτήτων στον γεωργικό τομέα

► Μια έκθεση για τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου και παρουσίαση αυτών.Ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού για την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας.

Στην ψηφιοποίηση της γεωργίας

► Τεχνολογίες και λύσεις που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην παραγωγή.

Στις πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της γεωργίας ακριβείας

► Συμβολή των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην προώθηση της γεωργίας ακρίβειας και της χρηματοδότησης .

Στον μελλοντικό αγρότη

► Προκλήσεις και προβλέψεις των αλλαγών για τον μελλοντικό αγρότη

 

ΜΕΡΟΣ Β΄

Σε αυτό παρουσιάστηκαν παραδείγματα εφαρμογών της Γεωργίας Ακριβείας

Οι βέλτιστες πρακτικές παρουσιάζουν τον τρόπο λειτουργίας των τεχνολογιών της γεωργίας ακριβείας σε αγροκτήματα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης  και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν την παραγωγή και την ποιότητα ζωής των αγροτών.

Σε αυτό το μέρος του εγχειριδίου δημιουργήθηκε ένα θεωρητικό πλαίσιο για τη γνώση της γεωργίας ακριβείας που θα υποστηρίζεται από βέλτιστες πρακτικές της πραγματικής ζωής. Η συλλογή εφαρμογών γεωργίας ακριβείας ως βέλτιστη πρακτική παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας των λύσεων γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες και αγροκτήματα σε πραγματικές συνθήκες.

Οι περιπτώσεις αυτές έχουν ποικίλες εφαρμογές και συνδυασμούς για να καλύψουν ένα ευρύτερο φάσμα της γεωργικής παραγωγής και διαφόρων θεμάτων. Η μελέτη αυτή προωθεί τη μάθηση μέσα από συνθήκες πραγματικής ζωής στον τομέα της γεωργίας ακριβείας. Μπορεί να υποστηρίξει τους τελικούς χρήστες (κυρίως αγρότες) σε πραγματικό χρόνο καθώς αυτοί αναζητούν λύσεις σε συνεχώς αναδυόμενα προβλήματα των αγρών και των εκμεταλλεύσεών τους.

Οι μελέτες αυτών των περιπτώσεων δίνουν μια γενική επισκόπηση του τι χρησιμοποιείται επί του παρόντος ή βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Ανάλογα με το ενδιαφέρον του αναγνώστη,είναι εδώ για να τους εμπνεύσουν, να ερευνήσουν περαιτέρω τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να βρουν τις απαραίτητες λύσεις.


PREAGRI Black logo no background


 logosbeneficaireserasmusright en

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας