Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Πολλαπλασιαστικό υλικό, με την εγγύηση της FARMA-CHEM SA

Γεώργιος Τσαπρούνης, Υπεύθυνος Τμήματος Πολλαπλασιαστικού Υλικού FARMA-CHEM SA
Πολλαπλασιαστικό υλικό, με την εγγύηση της FARMA-CHEM SA

Η FARMA-CHEM SA εισαγάγει στην αγορά νέες ποικιλίες και υβρίδια σε βαμβάκι, ηλίανθο, καλαμπόκι, μηδική και κτηνοτροφικά φυτών. Ένα από τα πρώτα δείγματα γενετικού υλικού προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες, είναι η ποικιλία βαμβακιού ALIDA.

Η FARMA-CHEM SA ξεκίνησε την επιτυχημένη ιστορία της το 1955. Από τότε έως και σήμερα αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας, κατέχοντας κυρίαρχη θέση στην παραγωγή και εμπορία πιστοποιημένων αγροχημικών προϊόντων. Η άμεση και δυναμική ανταπόκριση της στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του γεωργικού τομέα, έχει αποδειχθεί καθοριστική για τη διατήρηση της αφοσίωσης αλλά και της εμπιστοσύνης συνεργατών και παραγωγών. Επιδιώκοντας συνεχώς τη διεύρυνση των υπηρεσιών της, από το 2022 επεκτείνεται δυναμικά και στον τομέα του πολλαπλασιαστικού υλικού, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις καλλιέργειες.

Η απόφαση για την ανάπτυξη αυτής της νέας δραστηριότητας διαμορφώθηκε από την αυξανόμενη ζήτηση των αγροκαλλιεργητών για γενετικό υλικό που να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και τις συνεχείς κλιματικές αλλαγές. Η FARMA-CHEM SA, προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση και να συμβάλει στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, έχει συνάψει εξέχουσες συνεργασίες με γενετιστές, με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του δικού της χαρτοφυλακίου πολλαπλασιαστικού υλικού, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με επιφανείς σποροπαραγωγικούς οίκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, μια έμπειρη ομάδα γεωπόνων, εξειδικευμένη στον τομέα των σπόρων, διεξάγει συνεχείς αξιολογήσεις ποικιλιών και υβριδίων σε διάφορα φυτικά είδη, με πειραματικούς αγρούς που έχουν στηθεί σε περιοχές-κλειδιά ανά την Ελλάδα, συλλέγοντας σημαντικά δεδομένα για την αξιολόγηση των επιδόσεων και των χαρακτηριστικών των φυτών.

COVER FARMACHEM

Αυτή τη στιγμή, το τμήμα σπόρων της FARMA-CHEM SA, έχει ήδη εισαγάγει στην αγορά νέες ποικιλίες και υβρίδια σε βαμβάκι, ηλίανθο, καλαμπόκι, μηδική και κτηνοτροφικά φυτών. Ένα από τα πρώτα δείγματα γενετικού υλικού προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες, είναι η ποικιλία βαμβακιού ALIDA. Πρόκειται για μια μεσοπρώιμη ποικιλία, ικανή να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τόσο υψηλοπαραγωγικές συνθήκες χωραφιών όσο και να ανταποκριθεί πολύ καλά σε συνθήκες μειωμένης άρδευσης. Αποδεικνύεται αποδοτική σε σύσπορο, αλλά ταυτόχρονα με πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά ίνας.  Παράλληλα με το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης σε συγκεκριμένα φυτικά είδη, σε εξέλιξη βρίσκονται και δοκιμές χειμερινών σιτηρών και ψυχανθών καθώς και εαρινών καλλιεργειών διαφόρων οίκων.

Στοv δυναμικό κόσμο της γεωργίας, η αναζήτηση της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας είναι αδιάκοπη. Με την ένταξη του πολλαπλασιαστικού υλικού στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της FARMA-CHEM SA, η εταιρεία κάνει ακόμη ένα βήμα προς την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων προς τους συνεργάτες της.

Μέσα από το πλήρες πακέτο υποστήριξης που έχει διαμορφωθεί, οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη γνώση, την εμπειρία και τις παροχές της FARMA-CHEM SA, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην καλλιέργειά τους.


 Farmachem RG Logotype 400

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας