Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Βιοδιεγέρτες: Το απαραίτητο "όπλο" για μια Επιτυχημένη & Υγιή παραγωγή

BIOSOLIDS
Βιοδιεγέρτες: Το απαραίτητο "όπλο" για μια Επιτυχημένη & Υγιή παραγωγή

Οι καινοτόμες λύσεις για την αύξηση της παραγωγής και την προστασία των καλλιεργειών από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αβιοτικούς παράγοντες, εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και μαζί με αυτές αλλάζουν και οι ανάγκες των φυτών σε θρέψη, αλλά και σε προστασία.

Ο πιο σύγχρονος τρόπος για να συνδυαστεί η αύξηση, τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα της παραγωγής, με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, παρέχοντας την ανάλογη προστασία & θρέψη στα φυτά, είναι οι βιοδιεγέρτες. Χάρη στην αποτελεσματικότητα τους, φαίνεται να ενσωματώνονται ταχύτατα σε μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων θρέψης παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις καλλιεργητικές πρακτικές φαίνεται ότι τα προϊόντα θρέψης με βιοδιεγέρτες μπορούν να παρέχουν νέες λύσεις στους αγρότες, να περιορίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να συμβάλλουν στη διατήρηση των αποδόσεων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων σε υψηλά επίπεδα.

Η χρήση τους συνίσταται κυρίως σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των καλλιεργειών, όπως:

► Ανθοφορία

► Καρπόδεση

► Ομοιομορφία ωρίμανσης

► Μεταφύτευση – Ενίσχυση ριζικού συστήματος

► Ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. ξηρασία, παγετό)

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Hello Nature (Italpollina S.p.A), χάρη στο ενισχυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει, έρχεται να δώσει τη λύση για την προστασία & την αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούνται από αβιοτικούς παράγοντες (π.χ. παγετό), δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προσθέσουν στο πρόγραμμα φυτοπροστασίας & λίπανσης, προϊόντα θρέψης με βιοδιεγέρτες, καθώς αποτελούν το μέγιστο «όπλο» απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά, αύξησης της παραγωγής, ενίσχυσης του ριζικού συστήματος και αύξησης της αντοχής & της προστασίας των καλλιεργειών έναντι βιοτικών & αβιοτικών καταπονήσεων.

TRAINER | ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΤΙΚΟ

Trainer Combo

Το προϊόν TRAINER αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη που προκύπτει από την ενζυμική υδρόλυση φυτικών πεπτιδίων. Αποτελείται από 30 % φυτικά πεπτίδια, τα οποία αποτελούν ρυθμιστές ανάπτυξης για τα φυτά. Χάρη στη σύνθεσή του, είναι άμεσα απορροφήσιμο από τις καλλιέργειες. Επειδή αποτελεί ένα προϊόν υδρόλυσης έχει τη δυνατότητα να διεγείρει την ανάπτυξη ριζικών τριχιδίων και συνεπώς ενισχύει την ικανότητα των ριζών για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Βοηθά επίσης, στη ρύθμιση των φυτοορμονών, ενισχύει τη φωτοσυνθετική ικανότητα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων stress.

Το TRAINER είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την προστασία, αλλά και την αντιμετώπιση αβιοτικών καταπονήσεων, όπως: παγετός, χαλάζι, ξηρασία, λόγω της σύνθεσής του, καθώς καθίσταται άμεσα απορροφήσιμο από τα φυτά, παρέχοντας τους ενέργεια και ευεξία.

SCUDO | ΟΤΑΝ Η ΘΡΕΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΥΝΑ

scudo 1L 5L 01

Το προϊόν SCUDO είναι ένα υγρό διάλυμα λιπάσματος χαλκού (γλουκονικός χαλκός 9%)  φυτικής προέλευσης, με 3% περιεκτικότητα σε οργανικό άζωτο & φυτικά πεπτίδια. Χάρη στη σύνθεσή του, βοηθά το φυτό να αντιμετωπίζει άμεσα το stress που προέρχεται από δυσμενείς συνθήκες.

Το SCUDO είναι το κατάλληλο προϊόν, το οποίο θωρακίζει το φυτό και λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για την αντιμετώπιση αβιοτικών καταπονήσεων. Απορροφάται άμεσα από τα φύλλα και μετακινείται μέσα στους φυτικούς ιστούς, παρέχοντας ενέργεια σε όλο το φυτό, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της φωτοσύνθεσης, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία τροφοπενίας χαλκού κυρίως σε αλκαλικά εδάφη, όπου το φαινόμενο είναι συχνότερο.

AUXYM | ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ

auxym 1L 5L 01

Το προϊόν AUXYM αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη, φυτικής προέλευσης από τροπικά φυτά, εγκεκριμένο και στη βιολογική γεωργία. Η δράση του απορρέει από την συγκέντρωση βιολογικά ενεργών φυτικών ουσιών όπως πεπτίδια, βιταμίνες, ένζυμα, φυσικές αυξίνες και ιχνοστοιχεία. Δρα στοχευμένα, ρυθμίζοντας την μεταφορά θρεπτικών ουσιών, ενδυναμώνοντας την φωτοσυνθετική ικανότητα και τη βέλτιστη συσσώρευση σακχάρων στα διάφορα όργανα του φυτού.

Επίσης, το AUXYM έχει τη δυνατότητα να:

► ενισχύει τα φυτά στα κρίσιμα στάδια (ανθοφορία, καρπόδεση),

► βελτιώνει την παραγωγή & την ποιότητα των καρπών

► αυξάνει την απόδοση (συγκέντρωση σακχάρων, μέγεθος καρπών)

► αυξάνει την συγκέντρωση σακχάρων στο σταφύλι

Εφαρμόστε το βιοδιεγέρτη AUXYM στα κρίσιμα στάδια της ανθοφορίας και της καρπόδεσης, εξασφαλίζοντας τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις στην καλλιέργεια σας!  


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας