Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Εγκρίθηκε στην Ελλάδα το νηματωδοκτόνο φυσικής προέλευσης BioAct της Βayer

Εγκρίθηκε στην Ελλάδα το νηματωδοκτόνο φυσικής προέλευσης BioAct της Βayer

Έγκριση έλαβε στην Ελλάδα το νηματωδοκτόνο φυσικής προέλευσης της Bayer, BioAct™ Prime DC .Το λανσάρισμα του νεόυ φυσικού προϊόντος της Bayer στην αγορά της Ελλάδος, είναι προγραμματισμένο για το 2017.

«Προκειμένου να διασφαλίσουν τη συγκομιδή τους και να αυξήσουν την παραγωγή τροφής με βιώσιμο τρόπο, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί χρειάζονται μοντέρνες τεχνολογίες όπως καινοτόμα προϊόντα φυτοπροστασίας»,είπε ο Klaus Koetting, Επικεφαλής για Φρούτα & Λαχανικά και Εντομοκτόνα του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, της Bayer.

“Το νηματωδοκτόνο φυσικής προέλευσης BioAct Prime θα συμβάλει σημαντικά σε βελτιωμένα προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Εχθρών.”

Το BioAct™ Prime DC, βασισμένο στο στέλεχος 251 του μύκητα Paecilomyces lilacinus (synonym Purpureocilium lilacinum), ελέγχει τους παρασιτικούς νηματώδεις του φυτού συμπεριλαμβανομένων των κομβονηματωδών (Meloidogyne spp.), κυστονηματωδών (Heterodera spp.) και διαφόρων νηματωδών ρίζας και λαιμού (Pratylenchus spp., Helicotylenchus spp., Ditylenchus dipsaci).

Το BioAct™ προστατεύει τα φυτά από στοχευμένα αυγά και προνύμφες επιβλαβών νηματωδών προτού επιτεθούν στις ρίζες, και βοηθά τους παραγωγούς να αυξήσουν τις σοδειές και την κερδοφορία της φάρμας τους.

Το νέο νηματωδοκτόνο μπορεί να συνεισφέρει στην προστασία μιας ευρείας γκάμας καλλιεργειών φρούτων και λαχανικών όπως τομάτες, αγγούρια, σπαράγγια, αβοκάντο, φασόλια, μπρόκολο, καρότα, μπάμιες, κρεμμύδια και φράουλες καθώς και εσπεριδοειδή, καρυδιές και αμπέλια.

Περαιτέρω καλλιέργειες εφαρμογής είναι ο καπνός, τα νεαρά δενδρύλλια (σε νέες φυτείες) και τα φυτώρια δένδρων.

«Σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης εχθρών με το Velum Prime, οι παραγωγοί θα έχουν μία νέα επιλογή στον αποτελεσματικό έλεγχο νηματωδών», πρόσθεσε ο Klaus Koetting. «Αυτός ο καινοτόμος συνδυασμός προωθεί την υγεία της ρίζας και βοηθά τους παραγωγούς να εδραιώσουν δυνατή ανάπτυξη της καλλιέργειας για υψηλότερη σοδειά και καλύτερη συγκομιδή». Αυτός ο συνδυασμός προϊόντων προσφέρει επίσης στους παραγωγούς το πλεονέκτημα του ελέγχου του νηματώδη ενώ μειώνει την εξάρτηση από παλιότερα και σχετικά λιγότερο φιλικά στο περιβάλλον προϊόντα.

• Το προϊόν συμβάλει στη βελτίωση των προγραμμάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Εχθρών (ΙPM)

• Σε συνδυασμό με το Velum™ Prime αποτελεί νέα επιλογή για τους παραγωγούς στον αποτελεσματικό έλεγχο των εχθρών


Δείτε εδώ την Έγκριση Διάθεσης στην αγορά του BioAct™ Prime DC


 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας