Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η συνένωση ΕΘΙΑΓΕ - ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΟΠΕΓΕΠ – ΕΛΟΓΑΚ

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η συνένωση ΕΘΙΑΓΕ - ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΟΠΕΓΕΠ – ΕΛΟΓΑΚ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη εισάγεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) - ΔΗΜΗΤΡΑ.

 Συγκεκριμένα,
1. το Εθνικό ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ),
2. ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , Κατάρτισης και Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΑ»,
3. ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ –AGROCERT)
4. και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ),
τα οποία αποτελούσαν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), συγχωνεύτηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό ΕΛΓΟ –Δήμητρα, που θα λειτουργεί με τη νομική μορφή του ΝΠΙΔ, θα ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ.

Σκοπός της συγχώνευσης αυτής, είναι η ουσιαστική του συμβολή στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος της ελληνικής αγροτικής οικονομίας που θα επιτευχθεί μέσω της άσκησης των επιμέρους αρμοδιοτήτων και δράσεών του, δίνοντας βαρύτητα στην αγροτική έρευνα, στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των αγροτών, στον έλεγχο και τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, στους ελέγχους των ισοζυγίων γάλακτος-κρέατος καθώς και στη χρήση του ελληνικού σήματος στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο κ. Καρασμάνης καλεί το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας, καθώς και τους παραγωγικούς και συλλογικούς φορείς αλλά και τους φορείς του Δημοσίου, των οποίων το έργο είναι συνυφασμένο με τους τομείς δράσης του Οργανισμού, να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για να διαμορφωθούν οι τελικές διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου. Η υποβολή των προτάσεων, των σχολίων και των παρατηρήσεων θα είναι δυνατή έως τη 10η Νοεμβρίου 2014 (13:00).

 

dimitra-logo

 


Για πλοήγηση στη Δημόσια Διαβούλευση
Για το pdf «Σχέδιο Νόμου προς Διαβούλευση»
Πηγή: www.minagric.gr

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας