Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Διαγωνισμός DEKALB 2000 – Οι υψηλές αποδόσεις κερδίζουν διπλά...

Διαγωνισμός DEKALB 2000 – Οι υψηλές αποδόσεις κερδίζουν διπλά...

Ολοκληρώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου ο διαγωνισμός DEKALB 2000 για τις υψηλότερες αποδόσεις καλαμποκιού το 2017, που διοργανώθηκε από τις εταιρίες Monsanto και Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ.

Η συμμετοχή των Ελλήνων παραγωγών στον διαγωνισμό με τα υβρίδια DEKALΒ DKC6815, DKC6728, DKC6724, DKC6442 και DKC6340 ήταν μεγάλη και από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αποδόσεις που πέτυχαν στις περιοχές και στα χωράφια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, πλησίασαν ( > 1.900kg/στρ) και ξεπέρασαν το όριο των 2.000kg/στρ σε πολλές περιπτώσεις, σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών για την καλλιέργεια του καλαμποκιού.

Η επιλογή των τυχερών του διαγωνισμού για την απονομή των βραβείων, έγινε μετά από κλήρωση μεταξύ των παραγωγών που ξεπέρασαν τα 2.000kg/στρ.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 06-11-2017, στα γραφεία της K&Ν Ευθυμιάδης στη Σίνδο παρουσία του νομικού εκπροσώπου της εταιρίας (Εικόνα).

IMG 3717

Ο μεγάλος νικητής είναι ο παραγωγός Ψυχουδάκης Αναστάσιος από την Πτολεμαΐδα με απόδοση 2.055 kg/στρ με το DKC6442, ο οποίος κερδίζει ένα ταξίδι για δύο άτομα σε πρωτεύουσα της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ ένα προσωπικό δώρο περιμένει τους υπόλοιπους τυχερούς.

Ο ίδιος αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη η υπεροχή στην απόδοση των υβριδίων DEKALB ειδικά του μεγάλου κύκλου, έναντι του ανταγωνισμού. Με το DKC6442 έγινε ένα επιπλέον βήμα για την ακόμα καλύτερη ποιότητα καρπού. Καλλιεργώντας καλαμπόκια DEKALB έχω το κεφάλι μου ήσυχο καθώς μου ανταποδίδουν τον κόπο μου και με το παραπάνω».

Η επιτυχία του διαγωνισμού DEKALB 2000 τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως στην καλλιέργεια του καλαμποκιού υπάρχει δυναμικό αποδόσεων που μπορεί ο Έλληνας παραγωγός να επιδιώξει.

Στόχος πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση των αποδόσεων και του οικονομικού αποτελέσματος. 

Αυτό ακριβώς παρέχει στον καλλιεργητή καλαμποκιού η πλατφόρμα DEKALB SMART®.

Αποτελεί ένα ΣΧΕΔΙΟ προσαρμοσμένο στις συνθήκες καλλιέργειας για το κάθε χωράφι, συνδυάζοντας την εμπειρία του παραγωγού, με την υποστήριξη των Γεωπόνων, συνεργατών της DEKALB σε όλη τη χώρα.

Υποστηρίζεται δε από πολλά πειραματικά δεδομένα με την χρήση νέων Τεχνολογιών Γεωργίας Ακριβείας (Χαρτογράφηση εδάφους, Τηλεπισκόπιση, Μετεωρολογικά δεδομένα).

Βοηθά στην επιλογή του κατάλληλου υβριδίου για καρπό και ενσίρωση και στην βέλτιστη πυκνότητα σποράς, για μεγιστοποίηση της απόδοσης σε Καρπό και Ενέργεια.

Η πλατφόρμα AquaTEK® παρέχει συνεχή υποστήριξη και πληροφορίες για τη διαχείριση της άρδευσης και την κατάσταση του φυτού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης του κάθε παραγωγού η DEKALB έχει τα εργαλεία και την υποστήριξη για επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα.

lOGO DEKALB 400px

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στους τοπικούς Γεωπόνους και στην ομάδα DEKALB!

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας