Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Υποχρεωτική με προεδρικό διάταγμα η εκπαίδευση προσωπικού σε εταιρείες εμπορίας λιπασμάτων και πολ /κού υλικού

Υποχρεωτική με προεδρικό διάταγμα η εκπαίδευση προσωπικού σε εταιρείες εμπορίας λιπασμάτων και πολ /κού υλικού

Με το Προεδρικό Διάταγμα 145/2014 (ΦΕΚ Α΄235), καθορίστηκε το πρόγραμμα, οι φορείς και η διάρκεια της απαιτούμενης εκπαίδευσης που πρέπει να διαθέτει το προσωπικό, το οποίο απασχολείται σε επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και σε επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, προκειμένου να θεωρείται ισότιμα εκπαιδευμένο με τον υπεύθυνο επιστήμονα.

ekpaideysh proswpikoyΑξιοσημείωτο είναι ότι ως φορείς εκπαίδευσης, ορίζονται εκτός από τα δημόσια ιδρύματα εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ), οι αντίστοιχες αναγνωρισμένες ιδιωτικές σχολές και ιδρύματα της χώρας. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι φορείς εκπαίδευσης, θα καθορίζουν οι ίδιοι το ύψος των διδάκτρων όπως επίσης και τον τρόπο καταβολής αυτών από τους συμμετέχοντες.
Μέσα στο προεδρικό διάταγμα αναφέρεται επίσης, ότι δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση έχουν για επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, όλοι οι πτυχιούχοι του πανεπιστημιακού και του τεχνολογικού τομέα, ειδικοτήτων συναφών των βιολογικών επιστημών, ιδίως οι δασολόγοι και οι βιολόγοι. Αντίστοιχα, για τις επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων όλοι οι πτυχιούχοι του πανεπιστημιακού τομέα τμημάτων «συναφών» με τη γεωπονική επιστήμη, ιδίως τμημάτων Δασολογικής, Περιβάλλοντος, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, καθώς επίσης και οι πτυχιούχοι Γεωπονίας του τεχνολογικού τομέα τμημάτων, «συναφών» με τη γεωπονία, τόσο της ημεδαπής, όσο και αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή οι κάτοχοι ισότιμου πτυχίου ή «διπλώματος» αντίστοιχων ειδικοτήτων, σχολών χωρών εκτός ΕΕ, των οποίων τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν περιλαμβάνουν ειδικώς την εμπορία λιπασμάτων.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα καθώς και πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και την παρακολούθηση και εξέταση σε θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα σε θεματικές ενότητες. Εφ' όσον ολοκληρώσουν επιτυχώς κατόπιν εξετάσεων το πρόγραμμα εκπαίδευσης, λαμβάνουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης.


Κατεβάστε εδώ ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα 145/2014

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας