Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

H συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας της Haifa στην Agritech 2015

H συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας της Haifa στην Agritech 2015

H Haifa μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του αγροτικού τομέα έλαβε μέρος στη 19η Διεθνής Έκθεση Αγροτεχνολογίας AGRITECH 2015 στο Ισραήλ.

Η Ελληνική αποστολή της ομάδας της Haifa, γεωπόνοι της εταιρείας ΕΛΤΟΝ καθώς και καλεσμένοι της Haifa γεωπόνοι και συνεργάτες από τις 24 θυγατρικές της ανά τον κόσμο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως στον τομέα των αγροτικών τεχνολογιών.

Το πλούσιο πρόγραμμα τόσο εντός του Συνεδριακού χώρου όσο και με επισκέψεις σε πειραματικούς αγρούς με προϊόντα της Haifa, σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών όπως πατάτας, σε εκτάσεις με εσπεριδοειδή, σε θερμοκήπια τομάτας και πιπεριάς αλλά και περιηγήσεις σε διάφορα ερευνητικά κέντρα, όπως το Ιnstitute for Desert research, The Jacob Blaustein με ομιλητές που εξειδικεύτηκαν στην θρέψη των καλλιεργειών, χάρισε τη δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκομένους να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τη θρέψη και τις πρακτικές των καλλιεργειών από όλο τον κόσμο και να ενημερωθούν για τον τρόπο προώθησης και την εξέλιξη των αγροτικών προϊόντων, όσον αφορά τις εξαγωγές.

haifa agritech1   haifa agritech2

Η Αgritech2015 πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ από 28 έως 30 Απριλίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τελ Αβίβ και την επισκέφθηκαν πάνω από 8100 επισκέπτες. Διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια με σκοπό την παρουσίαση πρωτοποριακών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της γεωργίας. Με κοινή την αποδοχή πως ο κόσμος βιώνει ριζικές αλλαγές στο ύψος των διαθέσιμων φυσικών πόρων λόγω της επίδρασης της φύσης μέσω των κλιματικών αλλαγών αλλά και των οικονομικών επιρροών με τη μορφή των αναπτυσσόμενων αναγκών παγκοσμίως, επικεντρώνεται κυρίως στη διορατικότητα και στο σχεδιασμό και την παρουσίαση νέων μεθόδων και διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης της απώλειας τροφίμων μετασυλλεκτικά.

Για τον λόγο αυτό η διοργανωτές της Agritech 2015 επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας «πλατφόρμας» παρουσίασης νέων καινοτόμων μεθόδων και διαδικασιών για τη συγκομιδή, επεκτείνοντας το προφίλ των συμμετεχόντων στο στάδιο της επεξεργασίας τροφίμων μετασυλλεκτικά. Προτρέποντας έτσι στην επένδυση συστημάτων μετά τη συγκομιδή που είναι αρκετά διαφορετική ανάλογα με τον τόπο καλλιέργειας ή προϊόντος αλλά και τα διάφορα στάδια των σχετικών δραστηριοτήτων.

haifa agritech3 hiafa agritech4 haifa home of innovation

 

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας