Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Coragen® - Υψηλή προστασία από το πράσινο σκουλήκι στο Βαμβάκι, από τη DuPont

Coragen® - Υψηλή προστασία από το πράσινο σκουλήκι στο Βαμβάκι, από τη DuPont

Το Coragen® είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με τo σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ.

Αποτελεί τη νέα πρόταση της DuPontΤΜ για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM), λόγω της χαμηλής του επίδρασης σε σημαντικά ωφέλιμα για το βαμβάκι και τις άλλες εγκεκριμένες καλλιέργειες.

Coragen® 20 SC - με στόχο την υψηλή προστασία

Το Coragen®, χάρη στην καινοτόμο δραστική ουσία Rynaxypyr® ,συνδυάζει ένα πλήθος ιδιοτήτων ιδιαίτερα σημαντικών για την προστασία του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι:

• Υψηλή αποτελεσματικότητα που σχετίζεται με το συνδυασμό της δράσης του σε προνύμφες αλλά και σε αυγά και ακμαία σύμφωνα με νεότερα δεδομένα.

• Άμεση προστασία της καλλιέργειας μετά την εφαρμογή γιατί προκαλεί την σχεδόν ακαριαία παύση της διατροφής των προνυμφών.

• Σταθερή αποτελεσματικότητα που δεν επηρεάζεται από αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και έντασης φωτός.

• Αποτελεσματικό ακόμη και σε πληθυσμούς ανθεκτικούς σε παλαιότερα μη εκλεκτικά εντομοκτόνα επειδή ανήκει σε νέα χημική ομάδα με μοναδικό τρόπο δράσης.

• Σημαντική αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή εξαιτίας της ισχυρής προσκόλλησής του στο φύλλο και της μερικής μεταφοράς του στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

• Σύγχρονο περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ.Dupont coragen productΣεβασμός στα ωφέλιμα έντομα

Με βάση τη χαμηλή του επίδραση* σε σημαντικά για το βαμβάκι ωφέλιμα όπως τα Γεώκορις (Geocoris spp.), Όριους (Orius spp.), Χρύσωπας (Chrysopa carnea), Πασχαλίτσα (Coccinella septempunctata), το Coragen®μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στο βαμβάκι (IPM).

Φαινόμενα όπως πληθυσμιακές εξάρσεις τετρανύχων λόγω χρήσης μη εκλεκτικών σκευασμάτων παλαιότερης τεχνολογίας, δεν αναμένονται όταν το Coragen® χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του.

pinakas coragen3

Αποτελεσματικότητα

Το πράσινο σκουλήκι είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος εντομολογικός εχθρός για το βαμβάκι. Αποτυχία καταπολέμησής του μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή της καλλιέργειας και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά για τον παραγωγό.

Χρόνια πειραματισμού στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες έχουν αποδείξει πως το Coragen® αποτελεί μια σταθερά αξιόπιστη λύση για τον αποτελεσματικό έλεγχο του πράσινου σκουληκιού.

pinakas coragen2

 

Τοποθέτηση

Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του πράσινου σκουληκιού το Coragen® συνιστάται να εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της 2ης γενιάς (γενιά Ιουλίου) η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη.

  • Ο ψεκασμός πρέπει να γίνει μόλις παρατηρηθούν οι πρώτες προνύμφες στα νεαρά φύλλα και πριν αυτές προκαλέσουν ζημιές στους καρπούς.
  • Επαναληπτικός ψεκασμός μετά από 14 ημέρες χρειάζεται μόνο σε περιπτώσεις συνεχούς υψηλής πίεσης προσβολής.

Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις που έχουμε δείγματα ασυνήθιστα έντονης πρώτης γενιάς (γενιά Ιουνίου), μπορούμε να κάνουμε 1 εφαρμογή με Coragen® όταν δούμε τις νεαρές προνύμφες στο χωράφι.

Ο συνολικός αριθμός ψεκασμών να μην υπερβαίνει τους 2 ανά καλλιεργητική περίοδο 

pinakas coragen1

Δείτε ΕΔΩ το PDF του Coragen® στο βαμβάκι 

Dupont Coragen 20sc 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο.
Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα.

 

- Δείτε ΕΔΩ το video του Rynaxypyr® , της δραστικής ουσίας των προϊόντων  Altacor® και  Coragen®

- Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΚ Αριθ. 1907/2006 και 453/2010

- Δείτε ΕΔΩ Πληροφορίες Προϊόντος

 

 banner long2 dupont

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας