Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015

Σεμινάριο για τη βαθμονόμηση ψεκαστικών πραγματοποίησε ο ΕΣΥΦ

Σεμινάριο για τη βαθμονόμηση ψεκαστικών πραγματοποίησε ο ΕΣΥΦ

Πάνω από 50 παραγωγοί, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και γεωπονικών συλλόγων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου, βαθμονόμησης και της ορθής χρήσης ψεκαστικού εξοπλισμού που διοργάνωσε την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, στη Χάλκη Λάρισας, o Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.),

σε συνεργασία με τη βιομηχανία μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας ΑΒΕΚ Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ασφαλή και Ορθολογική Χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων (www.safeuse.gr) και των απαιτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αγρού με τη βοήθεια του Βασίλη Μιχαλούλη (μέλος του Α.Σ. ΘΕΣ.ΤΟ.) είχε ως στόχο την ενημέρωση παραγωγών, εκπροσώπων γεωτεχνικών φορέων, Υπηρεσιών του ΥΠΑΠΕΝ και της Περιφέρειας ως προς τις προτεινόμενες ορθές γεωργικές πρακτικές σχετικά με τη βαθμονόμηση του εξοπλισμού γεωργικών φαρμάκων και τη λειτουργία του με ελάχιστους κινδύνους για τον χρήστη, ζωικά και φυτικά είδη που δεν αποτελούν στόχο, καθώς και το περιβάλλον περιλαμβανομένων των υδάτων.

Η βαθμονόμηση ψεκαστικού μηχανήματος είναι αναγκαία τουλάχιστον μία (1) φορά ετησίως και ειδικά πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου ώστε να γνωρίζει ο κάθε παραγωγός την πραγματική παροχή σε λίτρα ανά στρέμμα που αποδίδει το ψεκαστικό του μηχάνημα. Επίσης είναι απαραίτητη για τον επιτυχή έλεγχο των ψεκαστικών μηχανημάτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για το σύστημα επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης (ΦΕΚ 671/Β'/21-04-2015) και τη χορήγηση πιστοποιητικού για τρία (3) χρόνια.

Η διαδικασία βαθμονόμησης καταγράφηκε σε βίντεο με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα καθώς και στις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ECPA).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν παραγωγοί των ΑΒΕΚ ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε., Α.Σ. ΘΕΣ.ΤΟ., Α.Σ.Ο.Π. Ξυνιάδος, καθώς και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων & Λιπασμάτων, Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας, από το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, το Σύλλογο επαγγελματιών γεωπόνων Ν. Λάρισας, από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων και από τον ECPA.

 esyf imerida agrou

Πηγή: agro24

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας