Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Iδρύεται ο νέος υπερ – συνεταιρισμός, τις πρώτες μέρες του 2016

Iδρύεται ο νέος υπερ – συνεταιρισμός, τις πρώτες μέρες του 2016

Με συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των συμμετεχόντων (εκπρόσωποι συνεταιρισμών από όλη την χώρα) εγκρίθηκε η πρόταση για δημιουργία ενός μεγάλου αστικού συνεταιρισμού.

Αφού απορρίφθηκε οριστικά η δημιουργία συνδέσμου επιχειρήσεων, χθες 15/12, αργά το απόγευμα, στην ιδρυτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Stanley στο κέντρο της Αθήνας, εκπρόσωποι συνεταιρισμών από όλη τη χώρα υπερψήφισαν την πρόταση δημιουργίας υπέρ-συνεταιρισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο αυτό εγχείρημα που αναμένεται να αλλάξει τα συνεταιριστικά δεδομένα στην Ελλάδας θα έχουν οργανώσεις με τζίρο από 1 εκατ. ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ο καινούριος αυτός «υπερ-συνεταιρισμός» αρχικά θα δραστηριοποιηθεί σε υπηρεσίες όπως για παράδειγμα προωθητικές ενέργειες, την δημιουργία ενός ενιαίου συνεταιριστικού σήματος αλλά και από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Σε δεύτερο χρόνο το νέο αυτό σχήμα θα δραστηριοποιηθεί στην δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου διανομής των προϊόντων που παράγουν οι συνεταιρισμοί που τον πλαισιώνουν.

Χθες από την συνέλευση στο Stanley απουσίαζε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπογράψει το καταστατικό δημιουργίας του νέου σχήματος.

Επιπλέον σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, σκοπός των συνεταιριστών είναι το καταστατικό του νέου «υπερ – συνεταιρισμού» να είναι έτοιμο μετά και κάποιες τελευταίες αλλαγές στις αρχές του 2016.

Πηγή: ypaithros.gr

 ypersynetairismos syneleusi1-696x522

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας