Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016

Proteus 170 OD - Η πρόταση της BAYER για το πράσινο & ρόδινο σκουλήκι

Proteus 170 OD -  Η πρόταση της BAYER για το πράσινο & ρόδινο σκουλήκι

Αυτή την περίοδο οι πληθυσμοί του σκουληκιού περιορίζονται από τα ωφέλιμα έντομα. Αν παρόλα αυτά κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια ψεκασμού, η Bayer προτείνει τη χρήση του εντομοκτόνου Proteus 170 OD.

Το Proteus 170 OD με μείγμα δραστικών ουσιών deltamethrin + thiacloprid δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων-εχθρών προκαλώντας το θάνατό τους.

Εφαρμόζεται με ψεκασμούς καλύψεως φυλλώματος με την έναρξη της προσβολής και μπορεί να εφαρμοστεί ως 3 φορές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 14 ημέρες.

Το thiacloprid είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου το οποίο ανήκει στην ομάδα των χλωρονικοτινυλίων και δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων παρεμποδίζοντας τη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων. Δρα ανταγωνιστικά ως προς την ακετυλοχολίνη που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των νευρικών σημάτων στα έντομα και δεσμεύεται αντί αυτής στoυς υποδοχείς της που υπάρχουν στις νευρικές συνάψεις. Το thiacloprid δεν αποδομείται αλλά παραμένει δεσμευμένο στη συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να προκαλείται διατάραξη της ισορροπίας στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το deltamethrin είναι μη διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου το οποίο ανήκει στην ομάδα των πυρεθρινοειδών και δρα επίσης στο νευρικό σύστημα των εντόμων με διαφορετικό τρόπο σε βιοχημικό επίπεδο από ότι το thiacloprid. Πιο συγκεκριμένα επιδρά στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.

Καλλιέργειες

Μηδική, Μελιτζάνα (Θ), Τομάτα (Θ), Μελιτζάνα (Υ), Τομάτα (Υ), Βαμβάκι,Τεύτλα

proteus pinakas kalliergeiwn

ΜΑΕ - Μέγιστος αριθμός εφαρμογών

PHI - Τελευταία εφαρμογή πριν την συγκομιδή

PROTEUS BANNER LONG

Συσκευασία:

Φιάλη 250 κ.εκ Χ 20 σε χβ, Φιάλη 1 λίτρου Χ 12 σε χβ

Τρόπος εφαρμογής:

Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος.

Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού:

Γεμίστε το δοχείο του ψεκαστικού μέχρι τη μέση με νερό και βάλτε τον αναδευτήρα σε λειτουργία. Προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα σκευάσματος και συμπληρώστε το υπόλοιπο νερό συνεχίζοντας την ανάδευση.

Επιπλέον στοιχεία:

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ:

  • Η είσοδος στην περιοχή εφαρμογής να πραγματοποιείται αφού έχει στεγνώσει το ψεκαστικό διάλυμα.
  • Αερίστε τα θερμοκήπια μέχρι να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πριν την επανείσοδο.
  • Για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να πραγματοποιούνται δραστηριότητες που συνεπάγονται παρατεταμένη επαφή με την καλλιέργεια μέχρι τουλάχιστον 5 ημέρες στα ζαχαρότευτλα, και στην τομάτα θα χρησιμοποιούνται προστατευτικά γάντια.

Προσοχή!

Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας