Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016

Αντιμετώπιση Κλαδοσπορίου σε τομάτες θερμοκηπίου

Αντιμετώπιση Κλαδοσπορίου σε τομάτες θερμοκηπίου

Ο παθογόνος μύκητας προσβάλει κυρίως το φύλλωμα της ντομάτας. Διαχειμάζει στα υπολείμματα της καλλιέργειας, στο σπόρο και σε διάφορα μέρη του θερμοκηπίου. Τα σπόρια του μύκητα μεταφέρονται στα φυτά με το νερό και τον αέρα και βλαστάνουν με υγρασία πάνω από 85%.

Η μόλυνση ευνοείται από πολύ υψηλή σχετική υγρασία (πάνω από 80%, άριστη πάνω από 95%) και θερμοκρασία 15-25οC.

Στα φύλλα μια εβδομάδα από τη μόλυνση εμφανίζονται στην πάνω επιφάνεια των κατώτερων φύλλων κιτρινοπράσινες κυκλικές ή ακανόνιστες κηλίδες που εξελίσσονται σε νεκρωτικές.

Στην κάτω επιφάνεια του φύλλου στην περιοχή της κηλίδας εμφανίζονται οι καρποφορίες του μύκητα σαν σκούρα καστανή, βελούδινη εξάνθηση.

Για την αντιμετώπιση της ασθένειας η εταιρία Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ προτείνει την εφαρμογή του φυτοπροστατευτικού σκευάσματος Νεοτοψίν 70 WG.

To Νεοτοψίν 70 WG είναι ένα διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατάλληλο και για καλλιέργεια θερμοκηπίου.

Διατίθεται με τη μορφή του συμπυκνωμένου εναιωρήματος και εφαρμόζεται στο στάδιο ωρίμανσης των καρπών με ψεκασμό καλύψεως φυλλώματος.

ΝΕΟΤΟΨΙΝ ΕΤΙΚΕΤΑ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας