Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Proradix – Μυκητοκτόνο με προληπτική δράση στην αντιμετώπιση μυκήτων εδάφους

ANTHESIS
Proradix – Μυκητοκτόνο με προληπτική δράση στην αντιμετώπιση μυκήτων εδάφους

Το νέο Μυκητοκτόνο με προληπτική δράση στην αντιμετώπιση μυκήτων εδάφους. Η φυσική & αξιόπιστη λύση για την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας και της παραγόμενης ποσότητας στην καλλιέργεια της πατάτας.

Το προϊόν δρα με 5 διαφορετικούς τρόπους:

✔ Ανταγωνισμός λόγω χώρου: Το Proradix, αποικίζει τη ριζόσφαιρα γρηγορότερα από τα παθογόνα, δημιουργώντας βιοφίλμ, παρέχοντας τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και χώρο στο ριζικό σύστημα.

✔ Ανταγωνισμός Θρεπτικών: Το Proradix μειώνει τα επίπεδα στοιχείων που είναι διαθέσιμα στα παθογόνα. Παράγει οργανικά οξέα και σιδηροφόρους (Pseudomonine και Quinolobactine), δηλαδή μόρια χαμηλού μοριακού βάρους, τα οποία ανταγωνίζονται για σίδηρο το παθογόνο. Αποτέλεσμα να μειώνεται η διαθέσιμη ποσότητα σιδήρου για τα παθογόνα, ιχνοστοιχείο απαραίτητο για την έναρξη της μολυσματικής διαδικασίας.

✔ Το Proradix παράγει το ένζυμο Chitinase που προκαλεί λύση των τοιχωμάτων των παθογόνων.

✔ Το Proradix επάγει την SAR- Επίκτητη Συστημική Ανθεκτικότητα, η οποία σχετίζεται με την παραγωγή του Σαλικιλικού οξέος, μια φυτοορμόνη η οποία επάγει την παραγωγή των Πρωτεϊνών Παθογένειας, όπως της χιτινάσης, περοξειδάσης και την εναπόθεση της λιγνίνης.

To Proradix επάγει την ISR – Επαγόμενη Συστημική Ανθεκτικότητα, επιταχύνοντας την ενεργοποίηση συγκεκριμένων αμυντικών μηχανισμών ενάντια στα παθογόνα και στις συνθήκες stress που οφείλονται σε αβιοτικούς παράγοντες. Η ISR μεταδίδεται μέσω του αιθυλενίου και του γιασμονικού οξέος.

✔ Το Proradix, επιταχύνει την αύξηση του ριζικού συστήματος διαμέσου ορμονών όπως της αυξίνης, της κυτοκινίνης και του αιθυλενίου. Δεν υπάρχει άμεση επίδραση ενάντια στα παθογόνα, αλλά καθίσταται το ριζικό σύστημα πιο ανθεκτικό σε συνθήκες stress που οφείλονται σε αβιοτικούς και βιοτικούς παράγοντες.

tropos drashs

ΦάσμαΔράσης

► Rhizoctonia solani

rhizoctonia solani

H Rhizoctonia είναι μια εδαφογενής μυκητολογική ασθένεια, που προκαλείται από το μύκητα Rhizoctonia solani, ο οποίος διαχειμάζει σε μορφή σκληρωτίων για πολλά χρόνια στο έδαφος, σε φυτικά υπολείμματα ή σε αποθηκευμένους κονδύλους.

Η διαδικασία μόλυνσης ευνοείται σε υγρά εδάφη και σε θερμοκρασία εδάφους που κυμαίνεται στοςυ 15-18o C.

Το παθογόνο προσβάλει κυρίως το υπόγειο μέρος του φυτού, προκαλώντας το σχηματισμό καστανόμαυρου έλκους στους κονδύλους. Αποτέλεσμα η σήψη των ριζών και του υπόγειου μέρους των φυτών καθώς και η μείωση της αγοραστικής αξίας των κονδύλων λόγω της ανάπτυξης μαύρων σκληρωτίων του μύκητα στην επιφάνεια τους.

► Helmintosporium solani

helminthosporium solani

Η Ελμινθοσπορίαση μεταδίδεται και διαχειμάζει σε μολυσμένο έδαφος και σε μολυσμάνο πατατόσπορο. Μεταδίδεται από τον μητρικό κόνδυλο στους θυγατρικούς με τα συμπτώματα να μη γίνονται πάντοτε ορατά στη συγκομιδή. Προσβολή του κονδύλου σε οποιοδήποτε στάδιο της καλλιέργειας.

Η ανάπτυξη του παθογόνου και η διαδικασία μόλυνσης ευνοείται στα ελφριά εδάφη, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους 20-24o C.

Η ασθένεια προκαλεί στην επιφάνεια των κονδύλων τον σχηματισμό αργυρόχροων κηλίδων με ασαφή όρια.

Πλεονεκτήματα του Proradix

✔ Φυσικώς απαντώμενο το ωφέλιμο βακτήριο Pseudomonas sp. Strain DSMZ13134

✔ Μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση για την αντιμετώπιση μυκήτων εδάφους

✔ Επιτρέπεται η χρήση του στη Βιολογική Καλλιέργεια σύμφωνα με EC 889/2008

✔ Έχει Βιο-διεγερτική δράση

✔ Μηδενικά Υπολείμματα στην καλλιέργεια

✔ Πολλαπλός Τρόπος Δράσης

✔ «Καθαρά» προϊόντα: μείωση νιτρικών & αύξηση αντιοξειδωτικών

✔ Δεν αναπτύσσει ανθεκτικότητα στις ασθένειες λόγω του πολλαπλού τρόπου δράσης

✔ Συμβατό με μεθόδους Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών

✔ Πολλαπλά Οφέλη:

► Προστασία της καλλιέργειας από ασθένειες

► Βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων

► Αύξηση της παραγόμενης ποσότητας

apotelesmata peiramatikwn

Εγγυημένη Σύνθεση 

Pseudomonas sp. στέλεχος DSMZ 13134

Αποθήκευση 

Πρέπει να αποθηκευτεί σε μέρος ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως. Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος διατηρείται σταθερό για 2-3 εβδομάδες, σε θερμοκρασία 4°C διατηρείται σταθερό για 3 μήνες, σε θερμοκρασία (-20°C) διατηρείται σταθερό για 12 μήνες.

Διαθέσιμες Συσκευασίες 

► Φακελάκια των 10gr & των 60gr

Proradix WG 500x582


 Δείτε εδώ το ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του προϊόντος


 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία Anthesis – τηλ. 210 8012367 / e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας