Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021

Προσοχή: στις δραστικές ουσίες Χλωρπυριφός και Χλωρπυριφός μεθύλ και στα ανιχνεύσιμα υπολείμματα τους!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Προσοχή: στις δραστικές ουσίες Χλωρπυριφός και Χλωρπυριφός μεθύλ και στα ανιχνεύσιμα υπολείμματα τους!!
Σύμφωνα με την Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία, οι δραστικές ουσίες Χλωρπυριφός και Χλωρπυριφός μεθύλ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ για χρήση σε ΚΑΜΙΑ καλλιέργεια.

Όλες οι εγκρίσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων με τις ανωτέρω δραστικές ουσίες έχουν ανακληθεί και η καταληκτική ημερομηνία χρήσης αποθεμάτων τους έληξε στις 16 Απριλίου 2020.

Τον Φεβρουάριο 2020 ψηφίστηκε Κανονισμός μείωσης όλων των ανώτατων ορίων για τις δύο δραστικές ουσίες στο όριο του αναλυτικού προσδιορισμού των εργαστηρίων.

Επειδή το χλωρπυριφός ήταν μια δραστική ουσία ευρέως χρησιμοποιούμενη και από τις πιο συχνά ανιχνεύσιμες σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:

► Ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να ανακαλέσουν προϊόντα από την αγορά στα οποία ανιχνεύεται Χλωρπυριφός και Χλωρπυριφός μεθύλ, βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) 178/2002.

► Από την ημερομηνία ισχύος των νέων ανώτατων ορίων υπολειμμάτων των δύο αυτών δραστικών ουσιών (στο όριο του αναλυτικού προσδιορισμού), εφόσον ανιχνευτεί οποιαδήποτε συγκέντρωση Χλωρπυριφός/Χλωρπυριφός μεθύλ κατά τον έλεγχο, οι χώρες της ΕΕ είναι πιθανό, μεταξύ άλλων ενεργειών να προβούν σε ανακοινώσεις στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF).

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας