Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023

VitiSan: Η εξέλιξη της φυτοπροστασίας στην αντιμετώπιση φουζικλάδιου και ωίδιου

Anthesis
VitiSan: Η εξέλιξη της φυτοπροστασίας στην αντιμετώπιση φουζικλάδιου και ωίδιου

Οι τωρινές επικρατούσες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας (ήπιες θερμοκρασίες και υγρές συνθήκες) ευνοούν τις μυκητολογικές ασθένειες του ωίδιου και του φουζικλάδιου.

Οι καλλιέργειες του αμπελιού και των κολοκυνθοειδών μπορούν να απειληθούν ανεπανόρθωτα από το ωίδιο και τα μηλοειδή από το φουζικλάδιο, ωίδιο αντίστοιχα. Επομένως καθίσταται αναγκαία η εφαρμογή επεμβάσεων για την διαχείριση της εξάπλωσης των συγκεκριμένων ασθενειών.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση επιτυγχάνεται με το εγκεκριμένο μυκητοκτόνο VitiSan®. Το προϊόν, με δραστική ουσία το Διττανθρακικό Κάλιο προσφέρει τόσο προστατευτική όσο και θεραπευτική δράση αναστέλλοντας την ανάπτυξη των μυκηλιακών υφών, καθώς μειώνει και την βιωσιμότητα των σπορίων των μυκήτων.

Ο διπλός τρόπος δράσης του διασφαλίζει την έλλειψη κινδύνου για ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Επιπλέον, στο αμπέλι η τακτική εφαρμογή του βελτιώνει την αντοχή των ραγών ενάντια σε εξωγενείς παράγοντες, που ενδεχομένως επηρεάζουν την ποιότητα τους.


vitisan

Σημαντικά πλεονεκτήματα του VitiSan® είναι:

  • Φιλικό στα ωφέλιμα έντομα.

  • Μηδέν μέρες συγκομιδής (PHI=0 ημέρες), γεγονός που επιτρέπει και όψιμες επεμβάσεις άρα και μετασυλλεκτική προστασία.

  • Υψηλή συνδυαστικότητα με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα και βιοδιεγέρτες.

Δεδομένου ότι η Ε.Ε οδηγείται άμεσα σε ένα μοντέλο φυτοπροστασίας που περιλαμβάνει όλο και λιγότερες  χημικές δραστικές ουσίες για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, το VitiSan® έχει ήδη αντικαταστήσει αποτελεσματικά πολλά συμβατικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα και ταυτόχρονα με το μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, παρέχει ουσιαστικές λύσεις στον τομέα της φυτοπροστασίας στη χώρα μας.


 Anthesis final logo 2017

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας