Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

Εγχειρίδιο Αγενούς Πολλαπλασιασμού Δενδρωδών, από τον Τ.Φ.Ο.Δ. Νάουσας

Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ
Εγχειρίδιο Αγενούς Πολλαπλασιασμού Δενδρωδών, από τον Τ.Φ.Ο.Δ. Νάουσας

Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, προχώρησε στη σύνταξη και έκδοση του εγχειριδίου: Αγενής Πολλαπλασιασμός Ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων.

Στο εν λόγω εγχειρίδιο γίνεται αναφορά στους τρόπους πολλαπλασιασμού των ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων φυλλοβόλων οπωροφόρων με ενοφθαλμισμούς και εγκεντρισμούς, καθώς και αναλυτική περιγραφή και παρουσίαση των επικρατούντων μεθόδων στην πράξη, εξολοκλήρου με πρωτότυπες φωτογραφίες.

Το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε με την εξής καινοτομία, για όσους θέλουν να εντρυφήσουν το αντικείμενο με λεπτομέρεια: στο pdf αρχείο υπάρχουν ενεργοί σύνδεσμοι (links) που κατευθύνουν τον ενδιαφερόμενο σε οπτικοακουστική παρουσίαση (βίντεο) της μεθόδου, μέσω του καναλιού του Τ.Φ.Ο.Δ.Ν. (Pomology Institute) στο YouTube.

Επίσης, σημαντική καινοτομία αποτελεί το δεύτερο μέρος του εγχειριδίου, όπου αποδίδονται πρακτικές πληροφορίες, για τις προτεινόμενες μεθόδους και τις ακριβείς ημερομηνίες εφαρμογών των διαφόρων μεθόδων αγενούς πολλαπλασιασμού, ανά καρποφόρο φυλλοβόλο είδος και ανά ομάδα υποκειμένων ή ποικιλιών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι πληροφορίες αυτές εκμαιεύτηκαν προφορικά από επαγγελματίες του είδους (φυτωριούχους και εξειδικευμένους γεωργοτεχνίτες) και παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζεμένες σε έγγραφη μορφή. Οι αναφερόμενες ημερομηνίες ισχύουν επακριβώς για τις συνθήκες της Βόρειας Ελλάδας. Για νοτιότερες και πρωιμότερες περιοχές της χώρας μας, πιθανώς ο κατάλληλος χρόνος εφαρμογής των εργασιών να μετατοπίζεται ελαφρώς νωρίτερα.

Το εγχειρίδιο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf αρχείο) από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) και από την ιστοσελίδα του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ι.Γ.Β.&Φ.Π. (www.pomologyinstitute.gr), στο υποπεδίο Ενημερώσεις Αγροτών.

Για το Εγχειρίδιο: "Αγενής Πολλαπλασιασμός Ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων" - Πατήστε ΕΔΩ

Περιορισμένος αριθμός έντυπων εκδόσεων διατίθεται από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Τ.Φ.Ο.Δ. στη Νάουσα.

Egxeiridio Pollaplasiasmou 700FARMABLOG

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας