Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Εκδήλωση - Έκθεση ποικιλιών Πατάτας από την K&N EΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ

K&N EΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ
Εκδήλωση - Έκθεση ποικιλιών Πατάτας από την K&N EΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη 6/6/2019 η 2η κατά σειρά ετήσια εκδήλωση - έκθεση ποικιλιών πατάτας της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ στην περιοχή της Ηλείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών των προτεινόμενων ποικιλιών πατάτας σε συνδυασμό με άριστη γεύση για την κάλυψη των αναγκών και των καταναλωτών.

Η μεγάλη προσέλευση των συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδης και παραγωγών πατάτας από τις όμορες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας, χαρακτήρισε το αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αλλά και για το γενετικό υλικό των οίκων DEN HARTIGH και SOLANA που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την ελληνική αγορά η Κ&Ν Ευθυμιάδης.

20190606 192819

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Ολλανδικού οίκου Den Hartigh, υπεύθυνος παραγωγής σπόρων πατάτας κύριος Wiebe de Jong, ενημερώνοντας για τις δραστηριότητες της Den Hartigh, τις προοπτικές στον τομέα του γενετικού υλικού, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

20190606 192940

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες πατάτας που αναπτύσσονται ήδη ή προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια εμπορικά στην Ελλάδα από αγρούς που καλλιεργήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου κατά την ίδια περίοδο καλλιέργειας, κάτω από ανάλογες κλιματικές συνθήκες, με διαφοροποίηση στις συνθήκες εδάφους (βαρύ, μέσο, ελαφρύ), ώστε να επιδείξουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με τον τύπο του εδάφους. Η σταθερότητα συμπεριφοράς και η προσαρμοστικότητα των ποικιλιών κάτω από τα συγκεκριμένα διαφορετικά περιβάλλοντα  αναδείχθηκε με τις συγκεκριμένες δοκιμές για τις ήδη εμπορικές ποικιλίες LAPERLA, ULTRA, PRADA και LANORMA αλλά και για τις νέες ποικιλίες OCTA και CONNECT.

20190606 180113

Επίσης, παρουσιάστηκαν και τα προϊόντα φυτοπροστασίας για την καλλιέργεια της πατάτας που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στα εντομοκτόνα Profil, Carnadine, Kaiso Sorbie, Bulldock, Pyrinex  και Teppeki, στο εντομοκτόνο-νηματοδωκτόνο εδάφους Mocap, στα μυκητοκτόνα Presidium One και Moncut και στα ζιζανιοκτόνα Fusilade και Targa.

Στη συνέχεια, διοργανώθηκε δοκιμασία γεύσης των ποικιλιών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στον πλέον συνήθη τρόπο μαγειρέματος της πατάτας, δηλαδή τηγανητή, όπου αναδείχθηκε η γευστικότητα όλων των ποικιλιών που αξιολογήθηκαν και ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι ποικιλίες LANORMA, OCTA και ULTRA.

20190606 184154

Γευστικές δοκιμές στις οποίες αναδείχθηκαν οι άριστες ιδιότητές τους, έγιναν σε βραστή πατάτα για την ποικιλία OCTA και σε μαγείρεμα στο φούρνο για την ποικιλία LAPERLA.


 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκεύασμα ή άλλα σκευάσματα, επισκεφθείτε το site της εταιρίας K&N Eυθυμιάδης, πατώντας ΕΔΩ

KN

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας