Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Τρία μεγάλα ονόματα στο βαμβάκι από την BASF

BASF
Τρία μεγάλα ονόματα στο βαμβάκι από την BASF

Η BASF προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια του βαμβακιού, με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο σπόρων ποικιλιών βαμβακιού, αλλά και με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας.

Οι κορυφαίες ποικιλίες FiberMax® στηρίζουν εδώ και χρόνια την ελληνική ύπαιθρο και οικονομία, καθώς είναι συνώνυμο με τις υψηλές και σταθερές αποδόσεις, την αντοχή σε συνθήκες στρες, την εξαιρετική απόδοση και ποιότητα σε ίνα και την αναγνωρισιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας του βαμβακιού.

Ονόματα όπως η Elsa , η Celia , η Carla , η Flora , η Fiona και η Carmen αποτελούν τις ποικιλίες που άλλαξαν τα δεδομένα στο βαμβάκι συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση σε σύσπορο και την εξαιρετική ποιότητα και απόδοση σε ίνα. Μέσα από τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με τις ποικιλίες Stoneville®, η BASF προσφέρει τη δυνατότητα διαφοροποίησης και δίνει νέα δυναμική στην καλλιέργεια. Οι ποικιλίες Stoneville® διαθέτουν γρήγορη αρχική ανάπτυξη, ευρεία επιλογή βιολογικού κύκλου, άριστη μεταβροχική συμπεριφορά και ευκολία διαχείρισης.

H νέα ποικιλία Stoneville® Olivia κέρδισε, από την πρώτη κιόλας χρονιά καλλιέργειάς της, τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς, με την πολύ καλή προσαρμοστικότητα και συμπεριφορά της σε ποικιλία εδαφών και καλλιεργητικών πρακτικών. Είναι μια ποικιλία μεσοπρώιμη, με γρήγορη αρχική ανάπτυξη, πολύ καλή ανεκτικότητα στην αδρομύκωση, άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απόδοση ίνας. Διαθέτει χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως είναι η διατήρηση του πράσινου φυλλώματος έως και την ωρίμανση του φυτού, με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση σε σύσπορο βαμβάκι. Επίσης, το χαρακτηριστικό φύλλωμα με χνούδι που διαθέτει, της προσδίδει πολύ καλή αντοχή στα μυζητικά έντομα, ενώ το καλό άνοιγμα του καρυδιού της στην περίοδο της συγκομιδής, έχει σαν αποτέλεσμα την εξαιρετική συλλεκτική συμπεριφορά του βαμβακιού μετά από βροχές. 

Ο πειραματισμός της BASF σε πανελλαδικό επίπεδο, από τον Έβρο μέχρι τη Βοιωτία, αποδεικνύει ότι οι ποικιλίες FiberMax® & Stoneville® έχουν ένα υψηλό δυναμικό απόδοσης σε σύσπορο και ίνα.

IMAGE ADVERTORIAL COTTON21 750w

Η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων ποικιλιών αποτελεί δέσμευση της BASF στην καλλιέργεια βαμβακιού, ώστε οι ποικιλίες FiberMax® και Stoneville® να αποτελούν την πρώτη επιλογή για τον Έλληνα παραγωγό και να δίνουν λύσεις στις ανάγκες του.

Ο συνδυασμός των ποικιλιών FiberMax® και Stoneville® και των λύσεων φυτοπροστασίας της BASF, δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα καλλιεργητή να παράγει ποιοτικά προϊόντα και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της καλλιεργητικής χρονιάς με επιτυχία. Για την καλλιέργεια του βαμβακιού, οι λύσεις φυτοπροστασίας ξεκινούν από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας, με τα κατάλληλα ζιζανιοκτόνα Stomp® Aqua και Focus® 10 EC, ώστε να γίνει η διαχείριση δύσκολων ζιζανίων και να διευκολυνθεί το πρώτο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης του βαμβακιού. Η αντιμετώπιση των εντόμων είναι εξίσου σημαντική. Από το 2021, η BASF συμπληρώνει τις λύσεις φυτοπροστασίας με το εντομοκτόνο Vesticor® 20SC για την αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού.

Επιπλέον, το Pix® 5SL αποτελεί τη διαχρονική λύση για τη ρύθμιση ανάπτυξης του βαμβακιού, εξασφαλίζοντας μια ποιοτική απόδοση της καλλιέργειας και διευκολύνοντας τις καλλιεργητικές πρακτικές. Με το συνδυασμό των κατάλληλων αποφυλλωτικών προϊόντων Spotlight® και Sunset®, επιτυγχάνεται η γρήγορη και καθολική αποφύλλωση της καλλιέργειας του βαμβακιού, καθώς και το ομοιόμορφο άνοιγμα των καρυδιών. Τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών FiberMax® και Stoneville® πληρούν τις απαιτήσεις της βιομηχανίας και αναβαθμίζουν το ελληνικό βαμβάκι στη διεθνή αγορά. Μέσα από τα προγράμματα CSF & CSF upper , η BASF φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας του βαμβακιού, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός επώνυμου, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντος.

Διαθέτοντας τις κορυφαίες ποικιλίες βαμβακιού FiberMax® Stoneville®, το πρωτοπόρο πρόγραμμα παραγωγής βαμβακιού με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές CSF (Certified Sustainable FiberMax), αλλά και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φυτοπροστατευτικών προϊόντων, η BASF είναι αξία στο βαμβάκι!


 BASF LOGO GREEN

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας