Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Θρέψη του ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ με λιπάσματα της EUROCHEM

EUROCHEM
Θρέψη του ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ με λιπάσματα της EUROCHEM

Το βαμβάκι ευδοκιμεί σε εδάφη μέσης σύστασης με καλή υδατοϊκανότητα. Προτιμά ουδέτερα ή ελαφρά όξινα εδάφη (pH 6-7,5).

Οι συνολικές θρεπτικές απαιτήσεις της καλλιέργειας για παραγωγή 400 κιλών σύσπορου βαμβακιού (ανάλογα με την ποικιλία και τις καλλιεργητικές τακτικές), ανέρχονται σε:

15-18 μονάδες Αζώτου,

6-8 μονάδες Φωσφόρου και

9-15 μονάδες Καλίου.

Το βαμβάκι πρέπει να λιπαίνεται συστηματικά έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ικανοποιητική παραγωγή αλλά και τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος, όπως το μήκος και η ανθεκτικότητα της ίνας.

Άλλος ένας βασικός παράγοντας που κάνει αναγκαία τη λίπανση του βαμβακιού είναι το ριζικό του σύστημα το οποίο είναι πασσαλώδες, με συνέπεια την περιορισμένη εκμετάλλευση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους.

1

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των λιπασμάτων ENTEC®

Τα λιπάσματα ENTEC® είναι προϊόντα μακροχρόνιας εργαστηριακής και εφαρμοσμένης έρευνας, ενσωματώνοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα της θρέψης των καλλιεργειών.

Περιέχουν το 30 - 40% του Αζώτου υπό τη μορφή Νιτρικού άλατος για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των φυτών, ενώ το υπόλοιπο 60 - 70% του Αζώτου βρίσκεται σε Αμμωνιακή μορφή.

Η Αμμωνιακή μορφή του Αζώτου, σε συνδυασμό με τη δράση του αναστολέα νιτροποίησης DMPP που περιέχουν, επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής του Αζώτου στο έδαφος εναρμονίζοντας την παροχή του στις εκάστοτε απαιτήσεις των φυτών ενώ η διάθεση του στην καλλιέργεια γίνεται κλιμακωτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η λίπανση με ENTEC® δίνει στα φυτά τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται για περισσότερο από 10 εβδομάδες τόσο τη Νιτρική όσο και την Αμμωνιακή μορφή του Αζώτου, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την ισορροπημένη θρέψη και την επιτυχία της καλλιέργειας.

aponitropoihsh entec

Η ομαλή και με βάση τις ανάγκες των φυτών προσφορά του Αζώτου:

βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της λίπανσης,

επιτυγχάνει την ιδανική θρέψη της καλλιέργειας και

αυξάνει σημαντικά τις στρεμματικές αποδόσεις και την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

3

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ από τη χρήση των λιπασμάτων ENTEC® στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά λιπάσματα, το μακράς διάρκειας Άζωτο των ENTEC® δημιουργεί σταθερούς δεσμούς με τα εδαφικά κολλοειδή αποτρέποντας τις απώλειες του Αζώτου.

Με τη μακρόχρονη παραμονή στη ζώνη του ριζικού συστήματος και την αποφυγή της έκπλυσης σε βαθύτερα στρώματα, η βασική λίπανση με λιπάσματα ENTEC® μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση των θρεπτικών στοιχείων εξασφαλίζοντας καλύτερη εγκατάσταση της καλλιέργειας στα αρχικά στάδια ανάπτυξής της.

Στην επιφανειακή λίπανση, η χρήση των ENTEC® λιπασμάτων προσφέρει επαρκή τροφή στα φυτά, ακόμη και στα τελευταία στάδια γεμίσματος των καρυδιών, αυξάνοντας καθοριστικά το ύψος και την ποιότητα της παραγωγής.

Επιπρόσθετα, η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των λιπασμάτων ENTEC® σε συνδυασμό με την ομοιομορφία των κόκκων, εγγυώνται την ακρίβεια στη διασπορά και την ομοιόμορφη εφαρμογή όλων των θρεπτικών στοιχείων στην καλλιέργεια μας, για ομοιόμορφη ανάπτυξη της καλλιέργειας μας.


 Για περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, επισκεφθείτε το επίσημο site της

LINE BLOG LOGO

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας