Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα εφαρμογής του Amino16 σε Ελαιώνες και Τομάτα της Πελοποννήσου

ΕΒΥΠ
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα εφαρμογής του Amino16 σε Ελαιώνες και Τομάτα της Πελοποννήσου
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πείραμα με τη χρήση του Αmino16 εξελίσσεται από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με την ΕΒΥΠ για 2η χρονιά στην περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας.

 Στόχος είναι η ανάπτυξη της άμυνας των φυτών σε μυκητολογικές και εντομολογικές ασθένειες, αλλά και η αύξηση της καρποφορίας, της απόδοσης και της ποιότητας των καρπών σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Το πείραμα γίνεται σε ελιές για την παραγωγή ελαιόλαδου και σε καλλιέργεια χοντροκατσαρής τομάτας με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων.

EBYP FARMACONBLOG BIODIEGERTES AMINO16

Οι βιοδιεγέρτες, ως εργαλείο πλέον για την πράσινη γεωργία, εξασφάλισαν με τρεις ψεκασμούς στην καλλιέργεια της ελιάς καλύτερη καρπόδεση, καλύτερη αντοχή των δέντρων στην ξηρή περίοδο και ιδιαίτερα αυξημένη ελαιοπεριεκτικότητα.

Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα των εφαρμογών στην καλλιέργεια της χοντροκατσαρής τομάτας που με τη βοήθεια του Amino16 επετεύχθη πολύ καλό δέσιμο, πολύ υψηλές παραγωγές με καλό μέγεθος και εξαιρετική γεύση.

Στην εκπομπή Εύφορη Γη και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, μίλησαν για την σημασία της χρήσης των βιοδιεγερτών στις καλλιέργειες, η γεωπόνος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Κατερίνα Δουρβανάκη, ο γεωπόνος της εταιρείας ΕΒΥΠ Γιώργος Παυλίδης και οι παραγωγοί (Ομάδα Παραγωγών Νηλέας) Γιώργος και Κων. Κόκκινος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη  εδώ.

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας