Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022

Η καλλιέργεια της Φράουλας και οι επεμβάσεις συνέργειας για άριστη παραγωγή

BIOSOLIDS
Η καλλιέργεια της Φράουλας και οι επεμβάσεις συνέργειας για άριστη παραγωγή

Η φράουλα καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εύγευστους καρπούς της. Είναι ένα φυτό, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, ως χαμαικέρασος, δηλαδή κεράσι του εδάφους.

Ο καρπός της είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και χαρακτηρίζεται από μοναδικό άρωμα, κόκκινο χρώμα και τέλεια γεύση. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αρεστά καλοκαιρινά φρούτα παγκοσμίως.

FRAOULA

Η φράουλα είναι ένα αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό που ανήκει στο γένος Fragaria της οικογένειας Rosaceae και η επιστημονική της ονομασία είναι Fragaria ananassa. Τα φύλλα της είναι σύνθετα και οι οφθαλμοί διακρίνονται σε κορυφαίους και πλάγιους.
Η ταξιανθία είναι σύνθετο σκιάδιο, ενώ τα άνθη της ερμαφρόδιτα. Ο καρπός της είναι συγκάρπιο και το ριζικό σύστημα είναι θυσανώδες και επιπόλαιο. Το σύνολο σχεδόν του ριζικού συστήματος, εκτείνεται σε βάθος 15εκ. του επιφανειακού εδαφικού στρώματος, ενώ το 50% στα 8εκ. δηλαδή, η φράουλα προσλαμβάνει τα ανόργανα θρεπτικά στοιχεία και το νερό από το επιφανειακό στρώμα του εδάφους βάθους 20 εκ. 
Ιδανικά εδάφη για την καλλιέργεια της φράουλας θεωρούνται τα ελαφρά αμμοπηλώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη που είναι πλούσια σε οργανική ουσία με τιμές pH από 5.0 έως 7.0 μονάδες.

Στην Ελλάδα, το κέντρο παραγωγής της φράουλας είναι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας.

Η φύτευση σε νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να εφαρμοστεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Αρχικά, γίνεται η σπορά σε σπορείο και μόλις τα φυτά είναι έτοιμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γίνεται η μεταφύτευση.

Η εταιρεία Biosolids S.A. μετά την συνεργασία της με την εταιρεία Italpollina S.p.A, που εξειδικεύεται στην οργανική θρέψη, εμπλουτίζει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, εμπλουτισμένα με μυκόρριζες και τριχόδερμα.

Το TEAM MIX είναι ένα ειδικό σκεύασμα σε μορφή διαβρέξιμης σκόνης, ιδανικό για υδρολίπανση στην καλλιέργεια της φράουλας. Η αποτελεσματικότητά του οφείλεται στη σύνθεσή του, καθώς περιέχει δυο είδη μυκήτων μυκόρριζας (Glomus intraradices και Glomus mosseae) και ένα είδος τριχόδερμα (Trichoderma atroviride).

TEAM

Εφαρμόστε το TEAM MIX στην καλλιέργεια της φράουλας, αμέσως μετά τη μεταφύτευση, έτσι ώστε να επιτύχετε γρήγορη και άμεση εγκατάσταση των φυτών, καλύτερη απορρόφηση νερού και θρεπτικών στοιχείων, αλλά και ενίσχυση του φυτού ενάντια στο αβιοτικό στρες.

Το TEAM MIX δρα κατά την εφαρμογή του στο επίπεδο της ριζόσφαιρας προάγοντας έτσι την ανάπτυξη των ριζών και εδραιώνοντας την εγκατάσταση των νέων φυτών χάρη:  

✔ στην υψηλή διαλυτότητα του σκευάσματος

✔ στην παρουσία μυκορριζών με θετική επίδραση στη διαλυτοποίηση του φωσφόρου στο χώμα

✔ στη βιο-διεγερτική δράση του Trichoderma spp.

Για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειάς σας, η εταιρεία Biosolids S.A, προσφέρει λύσεις για όλα τα στάδια της καλλιέργειας.

Για την απόλυτη προστασία της καλλιέργειάς σας από έντομα – ξενιστές, εφαρμόστε άμεσα με το προϊόν Νemasys H!

Το Nemasys H περιέχει εντομοπαθογόνους (ωφέλιμους) νηματώδεις του είδους Heterohabditis bacteriophora και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση μιας ευρείας γκάμας εχθρών, όπως είναι η μηλολόνθη  και ο θρίπας.

MHLOLONTHI

Οι ωφέλιμοι νηματώδεις όταν εντοπίσουν το έντομο – στόχο, δρουν άμεσα και αποτελεσματικά. Εισχωρούν μέσα στο έντομο - στόχο μέσω ανοιγμάτων που βρίσκουν στο σώμα του εντόμου και μόλις βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και εντός ολίγων ωρών το έντομο εξασθενεί, σταματά να τρέφεται και σύντομα πεθαίνει.

Το Nemasys H αποτελεί το Νο.1 βιολογικό προϊόν, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή της φράουλας, χωρίς να αφήσει κανενός είδους υπολείμματα στην καλλιέργεια, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κατανάλωση των καρπών της φράουλας μετά τη συγκομιδή.  Επίσης, η τεράστια συνδυαστικότητά του με μια ευρεία γκάμα βιολογικών και συμβατικών σκευασμάτων προσδίδει στο Nemasys H ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Εφαρμόστε εύκολα, άμεσα και αποτελεσματικά με τη μέθοδο του ριζοποτίσματος!


Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τη συνδυαστικότητα του με άλλα σκευάσματα, επικοινωνήστε μαζί μας!  

Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας