Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχώνευση Bayer - Monsanto: Η δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη στο χώρο της Γεωργίας

Συγχώνευση Bayer - Monsanto: Η δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη στο χώρο της Γεωργίας

Η Bayer και η Monsanto ανακοίνωσαν στις 14 Σεπτεμβρίου ότι υπέγραψαν οριστική συμφωνία συγχώνευσης σύμφωνα με την οποία η Bayer θα αποκτήσει την Monsanto για 128 δολάρια Η.Π.Α. ανά μετοχή σε μια συναλλαγή σε μετρητά.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Monsanto και της Bayer και το Εποπτικό Συμβούλιο της Bayer ενέκριναν ομόφωνα τη συμφωνία.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, 2016, ημέρα πριν από την πρώτη γραπτή πρόταση της Bayer προς τη Monsanto, η προσφορά αντιπροσωπεύει 44% premium επ’ αυτής της τιμής.

Werner Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer AG.:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνένωση των δύο μεγάλων οργανισμών μας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον επιχειρηματικό Τομέα της CropScience και ενισχύει την ηγετική θέση της Bayer ως μια παγκόσμια καινοτόμο εταιρεία Βιοεπιστημών με ηγετικές θέσεις στους βασικούς τομείς της, παρέχοντας σημαντική αξία για τους μετόχους, τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο σύνολό της». 

Hugh Grant, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Monsanto

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια απόδειξη για όλα όσα έχουμε επιτύχει και της αξίας που έχουμε δημιουργήσει για τους ομολόγους μας στην Monsanto. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνένωση με την Bayer αποτελεί τη μέγιστη επιτακτική απόδοση για τους μετόχους μας, με τη μέγιστη βεβαιότητα λόγω ανταλλάγματος σε μετρητά».

Η Bayer και η Monsanto δημιουργούν ένα Παγκόσμιο Ηγέτη στο χώρο της Γεωργίας

 • Υλοποιείται ένα κοινό όραμα για ολοκληρωμένες προτάσεις στη γεωργία, προσφέροντας ενισχυμένες λύσεις στους παραγωγούς και δημιουργώντας έναν ηγετικό μηχανισμό καινοτομίας για την επόμενη γενιά γεωργίας
 • Προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή σε συναλλαγή με μετρητά , που αντιπροσωπεύει 44% premium για τους μετόχους της Monsanto και συνολική αξία 66 δις δολάρια Η.Π.Α.
 • Σημαντική προσθήκη αξίας με αναμενόμενες ετήσιες συνέργειες ύψους 1,5 δις μετά τον τρίτο χρόνο, και επιπλέον συνέργειες από ολοκληρωμένες λύσεις στα επόμενα χρόνια.
 • Οι μέτοχοι της Bayer αναμένεται να ωφεληθούν από την αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) εντός του πρώτου πλήρους έτους μετά τη συναλλαγή και από την αύξηση κατά διψήφιο ποσοστό κατά το τρίτο πλήρες έτος.
 • Με δέσμευση για διατήρηση ισχυρής παρουσίας στις H.Π.Α., και σε συνδυασμό με την έδρα παγκοσμίως του Τμήματος των Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και των Κεντρικών Γραφείων Βορείου Αμερικής με έδρα το St.Louis

Ενισχυμένες λύσεις για τους παραγωγούς

Η συναλλαγή αυτή συνενώνει δύο διαφορετικές, αλλά ιδιαίτερα συμπληρωματικές επιχειρήσεις.

Η συνδυασμένη επιχείρηση θα επωφεληθεί από την ηγετική θέση της Monsanto στον χώρο των Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την πλατφόρμα διαχείρισης κλιματικών συνθηκών , και την παράλληλη ευρεία σειρά προϊόντων Φυτοπροστασίας της Bayer με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και καλλιεργειών, σε όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί θα επωφεληθούν από ένα ευρύ σύνολο λύσεων για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών τους, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων λύσεων σε σπόρους και τεχνολογίες πολλαπλασιαστικού υλικού, ψηφιακής γεωργίας  και φυτοπροστασίας

Η συνένωση αυτή φέρνει μαζί τις κορυφαίες δυνατότητες καινοτομίας των δύο εταιρειών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες της Ε & Α, με ετήσιο προϋπολογισμό περί τα 2,5 δις €.

Μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα, η  συνδυασμένη επιχείρηση θα είναι σε θέση να ενισχύσει την καινοτομία και να παράσχει στους πελάτες βελτιωμένες λύσεις και μία βελτιστοποιημένη ποικιλία προϊόντων που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη γεωπονική πρόβλεψη υποστηριζόμενη από εφαρμογές ψηφιακής γεωργίας. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικά και διαρκή οφέλη για τους παραγωγούς: από βελτιωμένη προμήθεια και αυξημένη διευκόλυνση σε αυξημένη απόδοση, καλύτερη περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα.

Ο κλάδος της γεωργίας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας των μεγαλύτερων προκλήσεων της εποχής μας: πώς να θρέψεις επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως το 2050, με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Είναι  πεποίθηση και  των δύο εταιρειών ότι η πρόκληση αυτή απαιτεί μια νέα προσέγγιση που ενσωματώνει πιο συστηματικά την εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε Σπόρους, Τεχνολογία Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Φυτοπροστασία,  συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων φυσικής προέλευσης, με βαθιά δέσμευση για καινοτομία και αειφόρες γεωργικές πρακτικές», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Επικεφαλής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στον τομέα της γεωργίας με σημαντικές προκλήσεις που απαιτούν νέες, βιώσιμες λύσεις και τεχνολογίες που θα  επιτρέψουν  στους παραγωγούς να παράγουν περισσότερα με λιγότερα. Αυτή η συνένωση με την Bayer θα πετύχει ακριβώς αυτό– ένα μηχανισμό καινοτομίας σε συνδυασμό  με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας της Bayer τους σπόρους παγκόσμιας κλάσης της εταιρίας μας και τα εργαλεία Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού  και ψηφιακής γεωργίας, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να προσπεράσουν τα εμπόδια του αύριο.. Μαζί,  η Monsanto και η Bayer θα οικοδομήσουν πάνω  στην μακρά μας παράδοση και αντίστοιχες υψηλές επιτυχίες στον τομέα της γεωργίας, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένες και διευρυμένες  λύσεις στους παραγωγούς» δήλωσε ο Grant.

Δημιουργία απόδοσης

Οι pro forma πωλήσεις της ενιαίας συνενωμένης επιχείρησης φυτοπροστασίας  ανήλθαν σε 23 δισεκατομμύρια ευρώ κατά το ημερολογιακό έτος 2015. Η ενιαία εταιρεία θα είναι καθόλα έτοιμη  να συμμετάσχει στον κλάδο γεωργίας με σημαντικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Πέραν της δυνατότητας δημιουργίας ελκυστικής  μακροπρόθεσμης απόδοσης ως συνέπεια της συνένωσης, η Bayer αναμένει ότι η συναλλαγή θα παράσχει στους μετόχους στοιχειώδη επαύξηση κερδών ανά μετοχή κατά το πρώτο πλήρες έτος μετά την ολοκλήρωση και διψήφια ποσοστιαία επαύξηση κατά το τρίτο πλήρες έτος. Η Bayer έχει επιβεβαιώσει τις προβλέψεις πωλήσεων και συνεργιών κόστους με τη δέουσα επιμέλεια και αναμένει ετήσιες εισφορές EBITDA από το σύνολο των συνεργειών περί το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ μετά τον τρίτο χρόνο, πλέον επιπρόσθετων συνεργιών από ολοκληρωμένες λύσεις στο μέλλον.

Χρηματοδότηση και όροι συμφωνίας

Η Bayer σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού. Το μέρος των ιδίων κεφαλαίων - περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια-  αναμένεται να αυξηθεί μέσω έκδοσης Υποχρεωτικά Μετατρέψιμων ομολόγων και μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης με δικαιώματα εγγραφής. Ενδιάμεση χρηματοδότηση για 57 δισεκατομμύρια δολάρια έχει επιτευχθεί από τις  BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και  JP Morgan.

Η Bayer έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό πειθαρχημένης αναδόμησης  μετά από μεγάλες εξαγορές και πιστεύει ότι οι ισχυρές ταμειακές ροές της συνδυασμένης επιχείρησης θα συμβάλλουν στη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της. Η Bayer στοχεύει σε βαθμό πιστοληπτικής αξιολόγησης επενδύσεων μετά το κλείσιμο και έχει δεσμευτεί για αξιολόγηση "Α" της πιστοληπτικής ικανότητας μακροπρόθεσμα.

Η εξαγορά υπόκειται σε συνήθεις όρους ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων της Monsanto της σύμβασης συγχώνευσης και της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν επισταμένως με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξασφαλιστεί  επιτυχώς η ολοκλήρωση της συμφωνίας. Επιπλέον, η Bayer έχει δεσμευτεί σε ποσό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ως τέλος σε περίπτωση μη χορήγησης άδειας από τις αρχές ανταγωνισμού , επιβεβαιώνοντας την πεποίθησή ότι θα λάβει τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις.

Έδρα και Εργαζόμενοι

Η ενιαία επιχείρηση θα έχει τη διεθνή της έδρα Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού , καθώς και την εμπορική της έδρα για τη Βόρεια Αμερική στο St Louis του Μιζούρι, τη διεθνή της έδρα Φυτοπροστασίας, καθώς και τη εν γένει έδρα του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας στο Monheim της Γερμανίας και μια σημαντική παρουσία στο Durham, στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς και σε πολλές άλλες τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Οι δραστηριότητες ψηφιακής γεωργίας για την ενιαία εταιρία θα εδρεύουν στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια.

«Αυτή η συνένωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον κλάδο μας. Η συναλλαγή αυτή ενισχύει επίσης την ισχυρή δέσμευση της Bayer προς τις Η.Π.Α., με βάση την 150 χρόνων ιστορία μας, με δραστηριότητες σε 25 πολιτείες που απασχολούν περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους στη χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Monsanto θα ευδοκιμήσει σαν μια από τις πιο σεβαστές και αξιόπιστες εταιρείες στον κόσμο», δήλωσε ο Baumann.

Η Bayer έχει εκτεταμένη εμπειρία στην επιτυχή ενσωμάτωση των επιχειρήσεων που προέρχονται από εξαγορά,  από γεωγραφική και πολιτιστική άποψη, και παραμένει προσηλωμένη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας, βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης.

Σύμβουλοι για τη συγχώνευση

Οι BofA Merrill Lynch και Credit Suisse ενεργούν ως επικεφαλής χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οργανωτικές τράπεζες για τη  Bayer παρέχοντας  δεσμευμένη χρηματοδότηση για τη συναλλαγή. Η Rothschild έχει οριστεί ως πρόσθετη οικονομική σύμβουλος της Bayer. Νομικοί σύμβουλοι της Bayer είναι οι Sullivan & Cromwell LLP (Μ & Α) και Allen & Overy LLP (Χρηματοδότηση).  

Οι Morgan Stanley & Co. και Ducera ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οι Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι στην εταιρεία Monsanto.

merger company monsanto bayer 735 350

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2015, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 117.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 46,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,3 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com.

Σχετικά με την Monsanto

H Monsanto έχει δεσμευθεί να φέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για να βοηθήσει στην εξασφάλιση τροφής για το συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό. Στα προϊόντα μας περιλαμβάνονται σπόροι  φρούτων, λαχανικών και άλλων σημαντικών καλλιεργειών, όπως  καλαμπόκι, σόγια και βαμβάκι – έτσι ώστε οι παραγωγοί να έχουν κάθε βοήθεια για καλύτερες σοδειές με ελεγχόμενη χρήση νερού και άλλων σημαντικών πόρων. Εργαζόμαστε για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για ένα υγιές έδαφος, να υποστηρίζουμε τους παραγωγούς με δεδομένα για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών και τη διατήρηση των φυσικών πόρων, και παρέχουμε προϊόντα φυτοπροστασίας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά από τα παράσιτα και τις ασθένειες. Μέσω διαφόρων προγραμμάτων και συνεργασιών, συνεργαζόμαστε με παραγωγούς, ερευνητές, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και άλλους για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Monsanto, τις δεσμεύσεις μας και για τους περισσότερους από 20.000 αφοσιωμένους εργαζόμενους της εταιρίας μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: discover.monsanto.com και monsanto.com. Ακολουθήστε τις επιχειρήσεις μας στο Twitter® στο twitter.com/MonsantoCo, στο blog της εταιρείας, Beyond the Rows® στο monsantoblog.com ή εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα Δελτία Τύπου της εταιρίας μας

Προειδοποιήσεις για τις Δηλώσεις που αποβλέπουν στο μέλλον

Ορισμένες δηλώσεις που περιέχονται στην παρούσα επικοινωνία αποτελούν «Δηλώσεις που αποβλέπουν στο μέλλον».

Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιωδώς από εκείνα που αντικατοπτρίζουν ή προβλέπουν οι «Δηλώσεις που αποβλέπουν στο μέλλον».

Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ουσιαστική απόκλιση των πραγματικών αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν τους ακόλουθους:

 • Ο κίνδυνος οι μέτοχοι της εταιρίας Monsanto  να μην εγκρίνουν τη συναλλαγή , 
 • Αβεβαιότητες ως προς το χρόνο της συναλλαγής ,
 • το ενδεχόμενο τα μέρη να μην επιτύχουν τις αναμενόμενες συνέργειες και την αναμενόμενη λειτουργική απόδοση στη συγχώνευση εντός των αναμενόμενων χρονοδιαγραμμάτων ή και καθόλου και να ενσωματωθούν με επιτυχία οι δραστηριότητες της Monsanto σε εκείνες της Bayer Aktiengesellschaft (Bayer),
 • μια τέτοια ενσωμάτωση μπορεί να είναι πιο δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή από ό, τι αναμενόταν,
 • τα έσοδα μετά από τη συναλλαγή μπορεί να είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα,
 • το κόστος λειτουργίας, η απώλεια πελατών και η διαταραχή των επιχειρηματικών σχέσεων (συμπεριλαμβανομένης της δυσχέρειας στις σχέσεις με τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές, τους πελάτες ή τους προμηθευτές) μπορεί να είναι μεγαλύτερες των αναμενόμενων μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής,
 • η παραμονή ορισμένων βασικών στελεχών στην Monsanto,
 • κίνδυνοι που συνδέονται με την απόσπαση προσοχή της διοίκησης από τις τρέχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες λόγω της συναλλαγής , 
 • η μη πλήρωση των προϋποθέσεων της συναλλαγής ή η μη επίτευξη των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, που απαιτούνται για τη συναλλαγή, με τους όρους που αναμένεται ή εντός των αναμενόμενων χρονοδιαγραμμάτων,
 • η δυνατότητα των μερών να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, την ολοκλήρωση και τη λογιστική και φορολογική διαχείριση της συγχώνευσης,
 • ο αντίκτυπος του δανεισμού που έλαβε η Bayer σε σχέση με τη συναλλαγή και η πιθανή επίπτωση στη βαθμονόμηση του συνολικού χρέους της Bayer,
 • τα αποτελέσματα του συνδυασμού των επιχειρηματικών δράσεων της Bayer και της Monsanto, συμπεριλαμβανομένων της μελλοντικής οικονομικής κατάστασης της ενιαίας εταιρείας,
 • τα λειτουργικά αποτελέσματα, τη στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια,
 • άλλοι παράγοντες που περιγράφονται στην Ετήσια Έκθεση της Monsanto στο Έντυπο 10-K που κατατέθηκε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου 2015 και άλλες υποβολές της Monsanto στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http: / /www.sec.gov και στην ιστοσελίδα της Monsanto www.monsanto.com, και άλλοι παράγοντες που συζητούνται στις δημόσιες εκθέσεις της Bayer, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Bayer σε www.bayer.com.

Η Bayer και η Monsanto δεν αναλαμβάνουν καμία υποχρέωση να ενημερώνουν την πληροφόρηση στην παρούσα επικοινωνία, εκτός εάν άλλως απαιτείται από το νόμο. Οι αναγνώστες προειδοποιούνται να μην βασισθούν υπέρμετρα σε αυτές τις δηλώσεις που αποβλέπουν στο μέλλον, οι οποίες αναφέρονται μόνο στην ημερομηνία της παρούσας.

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Η παρούσα επικοινωνία αναφέρεται στην προτεινόμενη προσφορά της Bayer Aktiengesellschaft  ή των θυγατρικών εταιριών της (“Bayer”) για εξαγορά του συνόλου των μετοχών που είναι διαθέσιμες στο χρηματιστήριο, ονομαστικής αξίας 0,01 $ ανά μετοχή, της εταιρίας Monsanto, μια εταιρία από την πολιτεία Delaware ( «Monsanto»). Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί ούτε προσφορά εξαγοράς, ούτε κίνητρο για την πώληση μετοχών της Monsanto. Στην παρούσα φάση, δεν έχει ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία προσφοράς για τις μετοχές της Monsanto. Μόλις ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες προσφοράς για τις μετοχές της Monsanto, η Bayer θα καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα με την προσφορά (συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς για την αγορά, τη σχετική επιστολή διαβίβασης και ορισμένα άλλα σχετικά έγγραφα) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (η "SEC"). Οποιαδήποτε οριστικά έγγραφα για την προσφορά θα ταχυδρομηθούν στους μετόχους της Monsanto. ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ MONSANTO ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.  ΟΙ μέτοχοι της  Monsanto, θα είναι σε θέση να λάβουν δωρεάν αντίγραφα των εγγράφων αυτών (εάν και όταν είναι διαθέσιμα), καθώς και άλλα έγγραφα που θα έχουν κατατεθεί από την Bayer στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής στο www.sec.gov.

Συμμέτοχοι στην προσέλκυση

Η Monsanto και η Bayer, καθώς και οι επιμέρους διευθυντές και στελέχη τους ενδέχεται να θεωρηθούν ότι συμμετέχουν στην προσέλκυση εξουσιοδοτήσεων από τους κατόχους των κοινών μετοχών της Monsanto σε σχέση με την προτεινόμενη συναλλαγή. Πληροφορίες σχετικά με τους διευθυντές και τα στελέχη της Monsanto περιέχονται στην έκθεση εξουσιοδότησης της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της Monsanto για το 2016, η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. στις 10 Δεκεμβρίου, 2015, και στην ετήσια έκθεση της Monsanto στο Έντυπο 10-K για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου του 2015, η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. στις 29 Οκτωβρίου, 2015. Άλλες πληροφορίες σχετικά με τους συμμετέχοντες στη διαδικασία λήψης εξουσιοδοτήσεων καθώς και περιγραφή των άμεσων και έμμεσων συμφερόντων τους, από κατόχους κινητών αξιών ή άλλως, θα  συμπεριληφθεί στη δήλωση εξουσιοδότησης και  σε άλλα σχετικά έγγραφα που πρόκειται να κατατεθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. σε σχέση με την προτεινόμενη συναλλαγή, όταν θα είναι διαθέσιμα.

advancing together

ΠΗΓΉ: Bayer Crop science

Σχετικά Άρθρα

 • Γιάννουλη Λάρισας
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 2410-669107 & 2410-669108
 • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας