Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. για την άμεση παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για το Αγροτικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ

Π.Ε.Π.Τε.Γ.
Ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. για την άμεση παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για το Αγροτικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ

Αίτηση μερίμνησης παράτασης από την ΠΕΠΤΕΓ προς τους Υπουργούς Σταθάκη και Αραχωβίτη, για την υποβολή των δικαιολογητικών για τη διαδικασία χορήγησης και τήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου.

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της Π.Ε.Π.Τε.Γ.

"Προκειμένου να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων Προμήθειας και την τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ΥΑ 140424/06.03.2017 η οποία αφορά την διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου για όλες τις υφιστάμενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 31/05/19, παρακαλούμε τους αρμοδίους Υπουργούς κ.κ. Γεώργιο Σταθάκη (Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας) & Σταύρο Αραχωβίτη (Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων) αλλά και την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όπως μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι 31/12/2022 (Δηλαδή ένα (1)  Έτος μετά την Β' αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης της περιοχής λεκάνης απορροής ποταμών , δηλαδή έως το 2022) για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους εξής πολύ σημαντικούς και ουσιαστικούς λόγους:

1. Ο πολύ μεγάλος όγκος βεβαιώσεων που πρέπει να εκδοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΗΜΟΙ, ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κ.λ.π.)σε συνάρτηση με των μικρό αριθμό υπαλλήλων καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία .Τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας είναι η προσκόμιση της Άδειας Χρήσης Ύδατος ή η βεβαίωση υποβολής αιτήματος για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας από τους αρμόδιους φορείς(ΔΗΜΟΙ,ΔΑΟΚ,ΤΟΕΒκ.λ.π.).

2. Επίσης πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών δεν είχε υποβάλλει εμπρόθεσμα αίτηση για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας και νέοι φάκελοι υποβάλλονται αυτή την περίοδο με επισυναπτόμενο το προβλεπόμενο παράβολο των 150 ευρώ (εάν έχει γίνει αρχικά εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. -Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας) ή 250 Ευρώ (εάν υποβάλλεται τώρα αίτηση για άδεια χρήσης νερού). Η διαδικασία αίτησης προϋποθέτει εκτός της κατάθεσης του σχετικού προστίμου και να υπάρχει η απαραίτητη πληρότητα του φακέλου και των υποβληθέντων δικαιολογητικών μετά από το σχετικό υπηρεσιακό έλεγχο , ο οποίος είναι αδύνατο να γίνει παράλληλα με την έκδοση των βεβαιώσεων για την ΔΕΗ. Επίσης επιπρόσθετα οι υπηρεσίες έκδοσης των άδειων χρήσης νερού (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) εκδίδουν πιστοποιητικά εγγραφής των υδροληψιών στο Ε.Μ.Σ.Υ. (Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας) για συμβολαιογραφική πράξη(μεταβιβάσεις ακινήτων, εθνικό κτηματολόγιο κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έκδοσης των αδειών χρήσης νερού.

3. Ο Μάιος μήνας παρουσιάζει αυξημένη αγροτική δραστηριότητα και δεν υπάρχει η χρονική δυνατότητα να απευθυνθούν οι αγρότες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών, και την υποβολή τους στην ΔΕΗ. Επιπρόσθετα, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου (26/05/19 & 02/06/19) θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές  και οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές (Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές α & β γύρος) και πολλές Δημόσιες υπηρεσίες είναι επιφορτισμένες με την συγκεκριμένη διαδικασία.

4. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται εκτός της αλλαγής επωνυμίας του αγροτικού τιμολογίου και η είσπραξη εγγύησης (τουλάχιστον 130 €) για κάθε σημείο υδροληψίας, και η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών(σχέδιο ηλεκτρολόγου , επικαιροποίηση Ε9 κ.λ.π.) καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολή την οικονομική τακτοποίηση των απαιτήσεων αυτών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τους αγρότες, καθώς έχουν και άλλες υποχρεώσεις, (Eθνικό Κτηματολόγιο, Δασικοί χάρτες,ΕΦΚΑ,κ.λ.π.)

5. H προθεσμία που είχε οριστεί (31/05/19) προκειμένου να γίνει η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής, ώστε να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει έως και σήμερα. 

Υπενθυμίζουμε πως για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής θα έπρεπε να συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των απαιτούμενων στοιχείων. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν έχει τεθεί σε λειτουργία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διευκολύνει συνολικά τη διαδικασία αδειοδότησης χρήσεων ύδατος από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ακολούθως την έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού. 

Για όλους του παραπάνω λόγους παρακαλούμε για την άμεση έκδοση απόφασης παράτασης της διαδικασίας ώστε οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητέςτους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π.Ε.Π.Τε.Γ.

pepteg LOGO

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας