Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023

Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά τους νέους επιστήμονες υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ

Bayer Ελλάς
Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά τους νέους επιστήμονες υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ

Ανακοινώθηκαν οι νικήτριες ομάδες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών  φοιτητών, που έλαβαν χρηματικά έπαθλά, ευγενική χορηγία από την Bayer Hellas .

Η Bayer Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητά της τη στήριξη των νέων επιστημόνων που φιλοδοξούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις, υποστήριξε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ και συμμετείχε στην επιβράβευση τριών προπτυχιακών και τριών μεταπτυχιακών ομάδων χορηγώντας μέρος των χρηματικών επάθλων και δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να υλοποιήσουν περαιτέρω τις ιδέες τους. Οι τελικοί του Διαγωνισμού για κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό της κάθε κατηγορίας παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε 7μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τους:

1. Ομ. Καθ. Νικόλαο Μυλωνά, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης

2. Επικ. Καθ. Αντώνη Λιβιεράτο, Επιστημονικό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης

3. Καθ. Αριστείδη Σάμιτα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΕΚΠΑ

4. Βασίλη Σιέμο, Υπεύθυνο Επιχειρηματικού Επιταχυντή, Κέντρο Αρχιμήδης

5. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Ελλάς

6. Στέργιο Αναστασιάδη, Partner, Genesis Ventures για τις προπτυχιακές ομάδες και Μαρίνα Καλογεράκου, Investment Associate, Genesis Ventures για τις μεταπτυχιακές ομάδες αντίστοιχα

7. Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, Investment Associate, Metavallon.

Οι νικήτριες ομάδες των προπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:

  • 1η ομάδα: Ventee. Μέλη: Γιάννης Δαρίδης, Γιάννης Τσέλιος, Ανδρέας Γεωργαλής, Πάνος Μαντάς.

  • 2η ομάδα: Alcopass. Μέλη: Κρίστιαν Βερδή, Μαρία Ζούρα, Εμμανουήλ Κανάκης.

  • 3η ομάδα: Caius Paths. Μέλη: Γιώργος Μενδρινός, Νικόλαος Πυρένης, Μάριος Γλυτσός.

Οι νικήτριες ομάδες των μεταπτυχιακών φοιτητών που βραβεύτηκαν είναι:

  • 1η ομάδα: Bactopulp. Μέλη: Γεώργιος Ζωχιός, μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βιοτεχνολογία, και Παναγιώτης Δημητρίου, φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

  • 2η ομάδα: Aurelia. Μέλη: Μαρκέλλα Παπή και Σπυρίδων Μάριος Γιατρός, μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Βιοτεχνολογία.

  • 3η ομάδα: Relux. Μέλη: Μαριλένα Ανδρεοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής, Επαμεινώνδας  Ανδρεόπουλος, προπτυχιακός φοιτητής Χημείας, και Μανόλης Βάρδας, διδακτορικός φοιτητής Ιατρικής

BAYER ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 03042023 2

 

Ο Ομ. Καθηγητής κ. Νικόλαος Μυλωνάς, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος, Κέντρο Αρχιμήδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της δράσης:

«Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ και η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της διαμόρφωσης καινοτόμων ιδεών, που λύνουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα των δράσεων του ΕΚΠΑ, που έχει σκοπό να προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους φοιτητές που βρίσκονται εδώ σήμερα για την δημιουργικότητα, την επιχειρηματική τους σκέψη και τη διάθεση να μεταμορφώσουν τη γνώση που έχουν αποκομίσει από την έως τώρα πορεία τους στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, και να τη μεταμορφώσουν σε μια, καινοτόμα, επιχειρηματική ιδέα».

Η κ. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, στην Bayer Ελλάς, που ήταν και η χορηγός των χρηματικών επάθλων, τόνισε: «Στην Bayer, πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων και ταχέως μεταβαλλόμενων προκλήσεων στην υγεία και τη διατροφή. Στόχος μας, να δημιουργήσουμε μαζί προτάσεις που εξασφαλίζουν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν το σημαντικό ερευνητικό έργο των Πανεπιστημίων της χώρας μας και βοηθούν τις πλέον καινοτόμες προτάσεις να εξελιχθούν σε αξιόλογες και αποτελεσματικές επιχειρήσεις. Μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία μας με το Κέντρο Αρχιμήδης, αποσκοπούμε στην ανάπτυξη του εξαιρετικού δυναμικού του Πανεπιστημίου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό, συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα, που αναβαθμίζει την υγεία και τη διατροφή, ενώ παράλληλα, ενισχύει την οικονομία της χώρας μας».

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Bayer πιστεύουμε ότι η επένδυση στην καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα αποτελούν θεμελιώδεις παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτό και υποστηρίξαμε με ενδιαφέρον τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που συνδυάζει την αξιοποίηση των φοιτητικών δεξιοτήτων και των νέων ιδεών με την προώθηση της καινοτομίας, γεγονός που εναρμονίζεται πλήρως με τη δέσμευσή μας να ενθαρρύνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ανάπτυξη  νέων επιχειρηματικών προτάσεων και προϊόντων και  συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της υγείας του ανθρώπου. Συγχαίρουμε τους νικητές για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που παρουσίασαν και ελπίζουμε αυτός ο διαγωνισμός να εμπνεύσει  τους νέους να συνεχίσουν να καινοτομούν και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας. To πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορούν να αποδειχτούν κόμβοι καινοτομίας, ανακάλυψης και διάδοσης γνώσης καθώς  αποτελούν  μια πλούσια πηγή ιδεών και ερευνητικών ευρημάτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν  σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών.»

BAYER ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 03042023


bayer-logo.jpg

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας