Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συστήματα Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Δεδομένων»

FARMACON
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συστήματα Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Δεδομένων»

Η Διαδικτυακή Ημερίδα που είχε ως σκοπό τη συζήτηση για το συνδυασμό άντλησης μετεωρολογικών - περιβαλλοντικών δεδομένων και στόχο την αξιοποίησή τους για την πρόληψη αρνητικών επιπτώσεων και τη βελτίωση καλλιεργειών, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η αξιοποίηση αυτών των δεδομένων στη Γεωργία μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς!

Το Σύστημα αναπτύχθηκε στα πλαίσια του «Pleione: Pleiades Internet of Everything», του οποίου η επιχειρησιακή εφαρμογή ξεκινάει με τη δημιουργία μιας οριζόντιας πλατφόρμας έξυπνης πόλης, πάνω στην οποία αναπτύχθηκαν σημαντικές κάθετες λύσεις, δημιουργώντας τόσο μια βάση διαλειτουργικότητας, αξιοποίησης και συνεργασίας με σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης, όσο και συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες από την ανάπτυξη των κάθετων αυτών λύσεων.

Μία εκ των σημαντικών αυτών κάθετων λύσεων είναι η Κάθετη Βιομηχανική Λύση Έξυπνης Πόλης - Διαχείριση Περιβάλλοντος (Smart City - Environment), την οποία ανέπτυξε, μέσω της υλοποίησης του Συστήματος, η Guardian Telematics SA, σε συνεργασία με την επιχειρησιακή μονάδα Meteo Gr  με τη χρηματοδότηση από τη «Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ΓΓΕΚ | GSRI».

Ποια είναι η χρησιμότητα - αναγκαιότητα του «Συστήματος Παρακολούθησης Περιβαλλοντικών Δεδομένων»;

Κάθε χρόνο, 7 (επτά) εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι προκαλούν το 12% της παγκόσμιας επιβάρυνσης ασθενειών, με την ατμοσφαιρική ρύπανση να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Δημιουργήθηκε η ανάγκη για ακριβέστερη και πληρέστερη ενημέρωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και του ύψους των επιπέδων ρύπανσης που επικρατεί εντός των πόλεων, και κυρίως στα κέντρα τους. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται συχνότερες μετρήσεις, με μεγαλύτερη το δυνατόν χωρική πύκνωση.

1701858911244

Για το λόγο αυτό, αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εκτεταμένης κάλυψης περιοχών της Αττικής, σε συνδυασμό με τη χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων για την παρακολούθηση βασικών παραμέτρων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, και συγκεκριμένα CO, PM 1/2,5/10, NO2, SO2, O3, Υγρασία, Θερμοκρασία και ατμοσφαιρικής πίεσης.

Το Σύστημα αποτελείται από portal λογισμικού παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα μέσω των Αισθητήρων/Σταθμών.


 Για να δείτε βιντεοσκοπημένη την Ημερίδα πατήστε ΕΔΩ

Video

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας