Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ανακάλυψέ την, Ξανά!

61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ανακάλυψέ την, Ξανά!

Ανανεωμένη ξεκινά φέτος η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και μας προσκαλεί να την “Ανακαλύψουμε. Ξανά” από τις 22 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στο Άλσος Κηφισιάς, “Δημήτρης Ζωμόπουλος”. Η ιστορική Ανθοκομική Έκθεση που όλοι μας έχουμε επισκεφτεί ως παιδιά, φέτος αλλάζει με σκοπό να αναδείξει την ευζωία που μας προσφέρουν τα άνθη και τα φυτά, να προτείνει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες της και να αποτελέσει μια ευχάριστη ανοιξιάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια.

Για 19 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων με ανανεωμένη διάταξη του χώρου και με τη συμμετοχή 70 ανθοπαραγωγών , η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποιά φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Κάθε μέρα στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι διαφορετική με ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα, ψυχαγωγία με διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση: «Η καρδιά της Άνοιξης χτυπά στην Κηπούπολη της Αττικής, την Κηφισιά. Στην Πρώτη Γιορτή της πόλης, ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι του Δήμου ξεναγούν τους επισκέπτες στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων! Το ταξίδι συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.»

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κ. Γιώργος Κομιανός απεύθυνε κάλεσμα : «Ελάτε να ανακαλύψετε μακραίωνες αλλά ξεχασμένες πρακτικές ευζωίας, μέσα σε ένα πολύχρωμο και αναζωογονητικό περιβάλλον. Εκπλαγείτε από τις καινοτόμες δράσεις μας. Γιορτάστε μαζί μας πλαισιωμένοι από την αισιοδοξία και τη χαρά του κόσμου των φυτών και των λουλουδιών.»

Τα εγκαίνια της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20:00 στο Αλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος”.

Η 61η Ανθοκομική Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 22 Απριλίου έως και τις 10 Μαϊου 2015 με ωράριο 10:00-22:00. Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου είναι €1,5 με απεριόριστες επισκέψεις από Δευτέρα έως Πέμπτη. Επισκεφτείτε το site της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στο www.flowershowkifissia.gr .

 

Το πρόγραμμα της Ανθοκομικής Έκθεσης 24, 25,26 Απριλίου

Η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, μας υποδέχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς & μεγάλους. Φέτος κάθε μέρα είναι διαφορετική, με ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα μας, ψυχαγωγία με διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. 

 

Απριλίου 24, 2015

8:00 pm - 10:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

Εγκαίνια 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Την Παρασκευή 24 Απριλίου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Κομνηνός και το Δ.Σ., εγκαινιάζουν την ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Έκθεσης Κηφισιά και καλωσορίζουν το κοινό με μία σειρά από εκδηλώσεις και καινοτόμες δράσεις, για μικρούς και μεγάλους. Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν με συναυλία της ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς.

 

 

Απριλίου 25, 2015

Ομιλία Δρ. Παναγιώτη Τσόπελα

Θέμα της ομιλίας: «Θραύσεις και πτώσεις δένδρων στο αστικό περιβάλλον ως συνέπεια προσβολών από παθογόνους και ξυλοσηπτικούς μύκητες»

5:00 pm - 6:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

 

Παρουσίαση Ανθοδετικής από τον Βασίλη Πιέρρο

Η Ανθοδετική, είναι η τέχνη δημιουργίας διακοσμητικών συνθέσεων από άνθη. Είναι μία παναρχαια τέχνη που φτάνει πίσω στην Αίγυπτο το 2.500 πΧ ενώ σήμερα η χώρα με την μεγαλύτερη παράδοση στην τέχνη της ανθοδετικής, παραμένει η Ιαπωνία. Ο Βασίλης Πιέρρος, ο οποίος παράγει καθημερινά τέχνη μέσα από το ανθοπωλείο του Pierros La Couture Des Fleurs.

8:00 pm - 9:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

 

Ηλίας & the notorious troupe

Μοναδικό live σε jazz, swing και rock&roll ρυθμούς που θα σας ξεσηκώσει, από τους μοναδικούς Ilias and The Notorious Troupe, μία εξαιρετική μπάντα που τιμάει συχνά την Κηφισιά. Απολαύστε την εκπληκτική φωνή του Ηλία Ζέρβα Λεφτάκη και την μπάντα του από κοντά!

 

Απριλίου 26, 2015

12:00 pm - 1:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

Marisa Churchill, «My sweet and skinny life»

Μία παρουσίαση με την υποστήριξη του café-bistro Αμαρυλλίς. Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών; Η Marisa Churchill, λέει ναι. 

 

6:00 pm - 7:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών

 

8:00 pm - 9:00 pm Άλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος"

Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου

Ο Καραγκιόζης γνήσια έκφραση της λαικής σοφίας ,διασκεδάζει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Υπηρετώντας αυτή την τέχνη για πολλά χρόνια η οικογένεια Αθανασίου, ταξίδεψε σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό. Σήμερα έρχονται και στη δική μας γειτονιά και στη σημαντικότερη εκδήλωση της πόλης μας.

 

Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικό για την Αττική, στο Άλσος Κηφισιάς, «Δημήτρης Ζωμόπουλος» οι σημαντικότεροι Έλληνες ανθοπαραγωγοί θα εκθέσουν τα ωραιότερα φυτά στις καλύτερες τιμές.

Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, που επίκεντρο έχει το λουλούδι, την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό περιβάλλον, είναι να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.

Σας παροτρύνουμε να απολαύσετε την 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μέσα από τις αγορές και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας