Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015

Προσθήκες στον κατάλογο των προωθούμενων ποικιλιών μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και νεκταρινιών

Προσθήκες στον κατάλογο των προωθούμενων ποικιλιών μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και νεκταρινιών

Την ποικιλία DELICIOUS PILAFA στα μήλα και μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες στα επιτραπέζια ροδάκινα προσέθεσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον κατάλογο με τις προωθούμενες ποικιλίες και είδη δενδροκηπευτικών καλλιεργειών.

Αναλυτικά, οι αλλαγές στον κατάλογο, με βάση την τροποποιητική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, είναι οι εξής:

1. Η περίπτωση 1 (Μηλιά) του εδαφίου Γ. ΓΙΓΑΡΤΟΚΑΡΠΑ συμπληρώνεται με το ακόλουθο κείμενο που τίθεται στο τέλος αυτής: «Όλες οι προαναφερθείσες ποικιλίες προωθούνται και στις κατάλληλες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας, Πιερίας, Μαγνησίας και Τρικάλων.
Επιπλέον,
i) Στις ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προωθούνται οι ποικιλίες GRANNY SMITH και κλώνοι της RED DELICIOUS, καθώς και η ποικιλία ΦΙΡΙΚΙ, ιδιαίτερα οι μεγαλόκαρπες μεταλλαγές της.ii) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας προωθείται η παραδοσιακή ποικιλία της περιοχής DELICIOUS PILAFA, που έχει καταχωρηθεί ως ΠΟΠ.»

2. η περίπτωση 2 (Αχλαδιά) του εδαφίου Γ. ΓΙΓΑΡΤΟΚΑΡΠΑ συμπληρώνεται με το ακόλουθο εδάφιο που τίθεται στο τέλος αυτής: «Όλες οι προαναφερθείσες ποικιλίες προωθούνται και στις κατάλληλες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας, Πιερίας, Μαγνησίας και Τρικάλων».

3. η περίπτωση 4 (Ροδακινιά) του εδαφίου Δ. ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ συμπληρώνεται με το ακόλουθο κείμενο που τίθεται στο τέλος αυτής: «γ) Στις κατάλληλες των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας, Πιερίας, Μαγνησίας και Τρικάλων προωθούνται:
(1) Όλες οι ανωτέρω αναφερθείσες επιτραπέζιες και συμπύρηνες ποικιλίες ροδακινιάς,(2) οι μεσοπρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες RED HAVEN, SUN CLOUD, MARIA BIANCA, SUN CREST και οι όψιμες επιτραπέζιες ποικιλίες FAYETTE, HONEY DEW HALLE, FLAMINIA εφόσον οι ποικιλίες αυτές έχουν δείξει προσαρμοστικότητα στις εν λόγω περιοχές. Ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προωθείται η όψιμη ποικιλία ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ.»

4. η περίπτωση 5 (Νεκταρινιά) του εδαφίου Δ. ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ συμπληρώνεται με το ακόλουθο κείμενο που τίθεται στο τέλος αυτής: «Στις κατάλληλες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας, Πιερίας, Μαγνησίας και Τρικάλων προωθούνται επίσης η πρώιμη ποικιλία CALTESI 2000 καθώς και H μεσοπρώιμη ποικιλία STARKRED GOLD.

 Δείτε ΕΔΩ το PDF της σχετικής Υπουργικής Απόφασης

 rodakina

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας