Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Το «χρονοδιάγραμμα» της εξόφλησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Το «χρονοδιάγραμμα» της εξόφλησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Mπορεί οι αγρότες να παραμένουν στα μπλόκα, αλλά γενικότερα οι παραγωγοί αναμένουν την εξόφληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης μετά την πληρωμή του 90% της βασικής ενίσχυσης που έφερε προ εκπλήξεως πολλούς δικαιούχους.

Η πληρωμή για τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να πηγαίνει λίγο πριν το Πάσχα ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι την εξόφληση από την ενιαία ενίσχυση για το 2015.

Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ να είναι σε θέση να καταβάλει είναι το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (10%) να δοθεί μαζί με την πράσινη ενίσχυση μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα και όχι τον Μάρτιο που ήθελαν σε προηγούμενες διαβεβαιώσεις της η ηγεσία του Υπουργείου.

Τα μπλόκα όμως φαίνεται ότι έχουν φέρει και στάση πληρωμών στον ΟΠΕΚΕΠΕ αφού ο Οργανισμός δεν έχει κάνει πληρωμή δικαιούχοι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του από τις 22 Ιανουαρίου 2016.

Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενισχύσεις κτλ έχουν μπει στον «πάγο» με τους δικαιούχους να αναμένουν την επόμενη πληρωμή με αγωνία.

Η κυβέρνηση στην χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο προσπάθειας άρσης του αδιεξόδου με τα αγροτικά μπλόκα δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των επιδοτήσεων. Ειδικότερα η κυβερνητική πρόταση προβλέπει την ομαλοποίηση και σταθεροποίηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

Σε ετήσια βάση, οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινούν από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους, εκτός από το 10% που αφορά την εξόφληση και θα καταβάλλεται τον Ιούνιο ενώ υπήρξε και δέσμευση για συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας