Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος : Χρήση Φυτοφαρμάκων – Νέα όρια υπολειμμάτων

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος : Χρήση Φυτοφαρμάκων  – Νέα όρια υπολειμμάτων

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 2016/60 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκδόθηκε την 19 Ιανουαρίου 2016 τροποποιώντας τον Κανονισμό 396/2005 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όριο υπολειμμάτων για την δραστική ουσία Chlorpyriphos στα ροδάκινα μειώνεται στο 0,01 mg/kg, ουσιαστικά στο κατώτερο όριο ποσοτικού προσδιορισμού.

Ημερομηνία εφαρμογής του παραπάνω κανονισμού ορίζεται η 10η Αυγούστου 2016.

Τα προϊόντα των μελών της Ένωσης Κονσερβοποιών (κονσέρβες και χυμός) παράγονται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και πωλούνται μεταγενέστερα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια και η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων έχουν κάνει την ελληνική παραγωγή να έχει κυρίαρχη θέση παγκοσμίως. Για την διατήρηση αυτής της θέσης, πρωταρχικός στόχος όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία πρέπει να είναι και η διατήρηση αυτών των χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και ενόψει της νέας παραγωγικής περιόδου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους καλλιεργητές αλλά και στους επιβλέποντες γεωπόνους, να αποφύγουν την χρήση των σκευασμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν την δραστική ουσία Chlorpyriphos.

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας