Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Anthesis - Έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις για τον Έλεγχο της Tuta absoluta

ANTHESIS
Anthesis - Έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις για τον Έλεγχο της Tuta absoluta

Η Anthesis, του ομίλου Andermatt Group, έχει δημιουργήσει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αποτελεσματική διαχείριση της Tuta absoluta.

Ο σωστός συνδυασμός  όλων των διαθέσιμων μεθόδων με τα πλέον κατάλληλα προϊόντα και η εφαρμογή τους την κατάλληλη στιγμή, συμβάλουν στον αποτελεσματικό έλεγχο του εντόμου - εχθρού.

Λίγα λόγια για το έντομο - εχθρό:

Το λεπιδόπτερο Tuta absoluta, αποτελεί εχθρό ορόσημο για την καλλιέργεια της τομάτας. Η ανάπτυξη ανθεκτικότητας στις χημικές δραστικές ουσίες, η σταδιακή απόσυρσή τους καθώς και οι συνεχείς αλληλοκαλυπτόμενες γενιές του εντόμου, αποτελούν κάποιες από τις βασικές αιτίες που καθιστούν τον έλεγχο της Tuta ιδιαίτερα περίπλοκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε καλλιεργητική περίοδο χρειάζεται μεγάλος αριθμός εφαρμογών με χημικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού προϊόντος με υπολείμματα, πολύ υψηλό κόστος φυτοπροστασίας και αμφίβολα αποτελέσματα στον έλεγχο της Tuta.

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων στα οποία στηρίζονται τα προγράμματα Φυτοπροστασίας της Anthesis είναι:

✔ Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα Μηδενικών Υπολειμμάτων

✔ Παρεμπόδιση Σύζευξης

✔ Ωφέλιμοι Μάκρο-οργανισμοί

✔ Προϊόντα παρακολούθησης πληθυσμών

 ALL

Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα Μηδενικών Υπολειμμάτων

Στην  κατηγορία αυτή ανήκουν Tutavir, NeemAzal T/S και το Rapax AS.

To Tutavir® αποτελεί το καινοτόμο Εντομοκτόνο της Andermatt που περιέχει τον Εντομο-παθογόνο Ιο Phthorimaea operculella Granulovirus για τον έλεγχο της Tuta absoluta. Λειτουργεί με κατάποση και ο τρόπος δράσης του αποτελείται από 4 διαφορετικά επίπεδα:

  1. Άμεση Επίδραση (Άμεση θανάτωση προνυμφών)
  2. Συνεχής επιμόλυνση (Μετάδοση του Ιού από ασθενείς προνύμφες σε υγιείς)
  3. Κατακόρυφη Μετάδοση (Μετάδοση από στάδιο σε στάδιο και από γενιά σε γενιά)
  4. Αποδυνάμωση Πληθυσμού (Έξαρση του Ιού όταν οι προνύμφες επόμενων γενιών βρεθούν σε συνθήκες καταπόνησης)

Η Συνεχής Επιμόλυνση, η Κατακόρυφη Μετάδοση (από στάδιο σε στάδιο και γενιά σε γενιά) και η Αποδυνάμωση του Πληθυσμού οδηγούν σε Έλεγχο του Πληθυσμού ο οποίος διατηρείται καθ’ όλη την καλλιεργητική περίοδο. Συνεπώς για βέλτιστο αποτέλεσμα οι εφαρμογές του Tutavir® προτείνεται να ξεκινούν νωρίς την καλλιεργητική περίοδο.

Το NeemAzal T/S, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την διαχείριση της Tuta absoluta. Είναι εγκεκριμένο εντομοκτόνο με βάση την Αζαδιραχτίνη το οποίο παράγεται με πατενταρισμένη μέθοδο για την εξασφάλιση άριστης αποτελεσματικότητας και μακράς διάρκειας δράσης. Παρουσιάζει διελασματική κίνηση και πολυεπίπεδο τρόπο δράσης καθιστώντας το απαραίτητο όπλο στον έλεγχο της Tuta και ταυτόχρονα και άλλων εχθρών της καλλιέργειας (Αλευρώδης, Λυριόμυζα) λόγω του μεγάλου φάσματος δράσης του.

To Rapax AS είναι εξελιγμένο εντομοκτόνο Bacillus thuringiensis var. kurstaki. Η καινοτομία του έγκειται στο πολυδύναμο στέλεχος του, EG 2348 που στην ουσία είναι υβρίδιο στελεχών του συγκεκριμένου βακτηρίου δημιουργώντας ένα καινούργιο, έχοντας όμως επιλέξει και διατηρήσει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά από το καθένα.

Παρεμπόδιση Σύζευξης

Το Isonet-T, προϊόν παρεμπόδισης σύζευξης κατά της Tuta absoluta, αποτελεί αναπόσπαστη λύση που ταιριάζει σε όλα τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας. Η τεχνολογία των Διαχυτήρων, ο σταθερός και επαρκής ρυθμός διάχυσης κάνουν το Isonet-T κορυφαίο προϊόν στο είδος του. Με την ανάρτηση των διαχυτήρων, παρεμποδίζεται και μειώνεται σημαντικά ο αρχικός ρυθμός σύζευξης του εντόμου, με αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής του εντόμου και κατ’ επέκταση τη δυναμική μείωση του επιπέδου ζημιάς και τον δυνητικό περιορισμό του αριθμού των ψεκασμών που απαιτούνται για τον έλεγχο της Tuta. Συστήνεται η εφαρμογή του από την αρχή της καλλιέργειας.

Ωφέλιμοι Μάκρο-οργανισμοί

Στην κατηγορία αυτή το προϊόν Tricholine έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στον έλεγχο του συγκεκριμένου εχθρού. Περιέχει το παρασιτοειδές Trichogramma achææ, σε ειδικά πατενταρισμένα καρτελάκια (dispensers) που τοποθετούνται εύκολα εντός της καλλιέργειας. Το Tricholine αναπληρώνει την έλλειψη χημικού σκευάσματος με ωοκτόνο δράση στα προγράμματα φυτοπροστασίας με υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Επίσης, συστήνουμε την εφαρμογή του ωφέλιμου αρπακτικού Nesidiocoris tenuis από τα αρχικά στάδια της καλλιέργειας, ακόμα και στο φυτώριο όταν αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό.

Προϊόντα παρακολούθησης πληθυσμών

Η παρακολούθηση των πληθυσμών παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της Tutaabsoluta καθώς βοηθά στον καθορισμό του σωστού χρόνου και τρόπου επέμβασης. Η εργαλειοθήκη της Anthesis είναι εξοπλισμένη με φερομόνες παρακολούθησης που συνοδεύονται από φερομονικές παγίδες τύπου Δέλτα αλλά και μαύρες κολλητικές παγίδες τύπου ρολό, εμποτισμένες με φερομόνη προσέλκυσης, ή τύπου πλάκας.


 ANTHESIS LOGO TRANSPARENT 500PX

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας