Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023

Οικολογικά Σχήματα... Κάντε Κλίκ στους Ωφέλιμους Εντομοπαθογόνους Νηματώδεις μόνο από την Anthesis

Anthesis
Οικολογικά Σχήματα... Κάντε Κλίκ στους Ωφέλιμους Εντομοπαθογόνους Νηματώδεις μόνο από την Anthesis

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα έξυπνης επιλογής. Ωφέλιμοι Εντομοπαθογόνοι Νηματώδεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εντόμων – εχθρών. 

Οι ωφέλιμοι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις, ανήκουν στις βιολογικές μεθόδους καταπολέμησης εντόμων - εχθρών, φιλικές για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τους οργανισμούς και αποτελούν αποτελεσματική λύση φυτοπροστασίας, που συνίσταται στην αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών διαφόρων καλλιεργειών, έναντι των χημικών λύσεων. 

Οι ωφέλιμοι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις είναι Υποχρεωτικά Παράσιτα που εντοπίζουν τις προνύμφες των εντόμων εχθρών και εισέρχονται μέσα στο σώμα τους από φυσικά ανοίγματα. Μετά την είσοδο στο εσωτερικό του εχθρού ξενιστή, εκκρίνουν συμβιωτικά εντομοπαθογόνα βακτήρια τα οποία προκαλούν το θάνατο των εντόμων σε διάστημα 24-48 ωρών. Στη συνέχεια οι νηματώδεις και τα εντομοπαθογόνα βακτήρια διατρέφονται από τις νεκρές προνύμφες και πολλαπλασιάζονται αναζητώντας νέους ξενιστές.

Οι ωφέλιμοι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις 

► έχουν εξειδικευμένη δράση σε δύσκολα στάδια του βιολογικού κύκλου των εντόμων

 δρουν μέσα στο έδαφος ή σε στοές των ξυλοφάγων εντόμων, που δραστικές χημικές ουσίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν

 θανατώνουν τα έντομα σε σύντομο χρονικό διάστημα

 μειώνουν τα επίπεδα ζημιών στα καλλιεργούμενα φυτά

 έχουν υψηλή αντοχή σε συνθήκες στρες

 έχουν ευκολία εφαρμογής χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός

nemastarΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ

H Anthesis, μέλος του Ελβετικού ομίλου Andermatt, έχει μακροχρόνια εμπειρία στην γρήγορη και αποτελεσματική διακίνηση φρέσκων ωφέλιμων νηματωδών και ωφέλιμων εντόμων σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Οι εξειδικευμένοι Γεωπόνοι της εταιρείας σε συνεργασία με το δίκτυο διανομής προσφέρουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την βελτιστοποίηση της εφαρμογής τους στον αγρό.

Σημαντική σημείωση: 

Οι ωφέλιμοι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις περιλαμβάνονται στα Οικολογικά Σχήματα, τα οποία αποτελούν νέα, καινοτόμα προγράμματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα, με πολύ απλές διαδικασίες, μέσω ΟΣΔΕ, να ενισχυθούν χρηματικά,  ώστε να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές διαχείρισης, όπως η χρήση των εντομοπαθογόνων νηματωδών για τον έλεγχο της καρπόκαψας της ροδακινιάς (Grapholitha molesta), της καρπόκαψας της δαμασκηνιάς (Graplholitha funebrana) και της καρπόκαψας της μηλιάς (Cydia pomonella) στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς, της δαμασκηνιάς και της μηλιάς

Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί η χημική καταπολέμηση των ανωτέρω εχθρών - στόχων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους οπωρώνες στους οποίους θα εφαρμοστεί η δράση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.


 ANTHESIS LOGO TRANSPARENT 500PX

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας