Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Bayer και BlockApps συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους λανσάροντας το TraceHarvest Network

BAYER
Bayer και BlockApps συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους λανσάροντας το TraceHarvest Network
To TraceHarvest της BlockApps αποτελεί ένα δίκτυο βασισμένο στην πλατφόρμα Ethereum που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων, της ασφάλειας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, φέρνοντας αποδοτικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα, διαφάνεια, συμμόρφωση με τις βέλτιστες πρακτικές και ορθή διαχείριση των αγροτικών προϊόντων.

Η BlockApps, η κορυφαία εταιρεία  στην τεχνολογία  blockchain, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του TraceHarvest Network που μεταμορφώνει τον τρόπο διαχείρισης των γεωργικών προϊόντων. Το νέο επιχειρηματικό δίκτυο με χαρακτηριστικά blockchain αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bayer, η οποία ως κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη τεχνολογία για τη γεωργική βιομηχανία, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος και ενεργός χρήστης του δικτύου, Η Bayer χρησιμοποίησε το δίκτυο  κατά τη συνεργασία της με τους πελάτες της εταιρείας, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους,  τα τελευταία δύο χρόνια σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βραζιλία, με προοπτική για παγκόσμια επέκταση. Αυτή η πλατφόρμα θέτει νέα πρότυπα στη βιωσιμότητα, οδηγώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της γεωργικής βιομηχανίας.

Με την υποστήριξη της Bayer, αυτή η ευέλικτη, επεκτάσιμη και παγκόσμια πλατφόρμα θα βοηθήσει τους αγρότες όλων των κατηγοριών να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και υπηρεσίες, αυξάνοντας τα προς το ζην μέσω της δυνατότητας να προσφέρουν νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μέσω της πρόσβασης σε βελτιωμένες πληροφορίες για την εφοδιαστική αλυσίδα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει στους αγρότες να βελτιστοποιήσουν τις δικές τους δραστηριότητες. Το TraceHarvest έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί για επιπλέον χρήσεις με σημαντική περιβαλλοντική επίδραση, όπως η μείωση των εκπομπών άνθρακα που οφείλονται σε ανακλήσεις τροφίμων λόγω θεμάτων ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό,  προωθείται τόσο η βιωσιμότητα όσο και η ευημερία των καταναλωτών. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι πληροφορίες καθ’ όλο τον κύκλο ζωής των γεωργικών προϊόντων μπορούν να παρέχουν γνώση που κατευθύνει και επιβραβεύει βιώσιμες πρακτικές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Η πλατφόρμα TraceHarvest της BlockApps είναι η πρώτη λύση του είδους της - βασισμένη στο  blockchain- για την παρακολούθηση και την ιχληλάτιση του πλήρους κύκλου ζωής των γεωργικών προϊόντων ξεκινώντας από την πρωτογενή πηγή (σπόρος). Για προϊόντα όπως οι σπόροι, αυτό παρέχει μια πλήρη εικόνα της διαχείρισης καθώς πωλούνται, ανταλλάσσονται, φυτεύονται, συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία. Σε συνεργασία με τον Τομέα Crop Science της Bayer AG, η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί και δοκιμαστεί με τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας όσον αφορά την ιχνηλασιμότητα και παρέχει μία πρώτη και πιο ποιοτική στην κατηγορία της λύση για τη βιομηχανία σιτηρών. Οι παραγωγοί, οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι μεταποιητές μπορούν επιλεκτικά να μοιράζονται και να αναθεωρούν δεδομένα σε μια ενιαία ασφαλή πλατφόρμα, καθιστώντας τις δραστηριότητες διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα. Αυτή η διαφανής ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει σε όλα τα μέρη να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν ζητήματα παρακολούθησης και αλλοίωσης προϊόντων ταχύτερα από τις προηγούμενες μη αυτόματες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται έως τώρα.

«Η τεχνολογία Blockchain ήδη φέρνει επανάσταση στη γεωργική βιομηχανία στην οποία πρωτοπορούμε χάρη στη συνεργασία μας με τον Τομέα Crop Science της Bayer AG, η οποία μετέτρεψε αυτήν την ιδέα σε πραγματικότητα», δήλωσε ο Kieren James-Lubin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BlockApps. «Μαζί,  αναπτύσσουμε καινοτομία παγκόσμιας κλάσης με τους παραγωγούς, θέτοντας νέα πρότυπα στη βιωσιμότητα και οδηγώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό που θα διαμορφώσει το μέλλον της βιομηχανίας».

Οι υπάρχουσες μη ψηφιακές διαδικασίες προκαλούν σημαντικό κόστος στην εργασία και τους πόρους και δεν παρέχουν τα δεδομένα που χρειάζονται οι παραγωγοί και οι υπόλοιποι  συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής. Τέτοιες ελλείψεις δημιουργούν κινδύνους  παραβίασης της συμμόρφωσης σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Το TraceHarvest φέρνει τα γεωργικά προϊόντα στην αγορά γρηγορότερα, βοηθά στην ασφαλή κυκλοφορία νέων προϊόντων σε εγκεκριμένες περιοχές και τα εντοπίζει με ακρίβεια ώστε να παρέχει ισχυρή απόδειξη συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανονισμούς.

Η Bayer χρησιμοποίησε το TraceHarvest κατά τη διάρκεια αρκετών καλλιεργητικών περιόδων για να παρακολουθήσει τον κύκλο ζωής και την κατάσταση των γεωργικών προϊόντων με την υψηλότερη αξία για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων της σόγιας και του καλαμποκιού, από την πώληση και τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή.

Παραγωγοί-μέλη, βιομηχανία, διανομείς και οι μεταποιητές χρησιμοποιούν το δίκτυο TraceHarvest για να παρακολουθούν πού πηγαίνουν τα προϊόντα τους, έχοντας το σύνολο της πληροφορίας για την πηγή των καλλιεργειών τους.

«Ενεργοποιώντας την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, το TraceHarvest θα παρέχει μια βάση για νέες λύσεις και υπηρεσίες σε θέματα ποιότητας και διαφάνειας των τροφίμων που είναι κορυφαίας σημασίας για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», δήλωσε η Sascha Israel, CIO του Τομέα Crop Science της Bayer AG και Επικεφαλής Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Η πλατφόρμα TraceHarvest θα επιτρέψει στους παραδοσιακούς και μη παραδοσιακούς συνεργάτες μας σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων να εξερευνήσουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα. Η εμπιστοσύνη στη ορθή διαχείριση των γεωργικών προϊόντων είναι απαραίτητη για την πλοήγηση στο σύνθετο οικοσύστημα της σύγχρονης γεωργίας », δήλωσε ο Michael Pareles, Digital Strategy and Growth Lead του Τομέα Crop Science της Bayer AG. «Η χρήση του TraceHarvest στην παραγωγή, μας επέτρεψε να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή αποδοτικότητα, να δημιουργήσουμε αξία και να έχουμε μεγαλύτερη προβολή, διαφάνεια και συμμόρφωση σε ολόκληρη την προσφορά τροφίμων και την αλυσίδα αξίας».

Το δίκτυο TraceHarvest λειτουργεί στην πλατφόρμα STRATO του BlockApps,, η οποία χρησιμοποιεί όλες τις μεγάλες πλατφόρμες cloud και αποτελεί μια ευέλικτη, υψηλού επιπέδου λύση blockchain για επιχειρήσεις, βασισμένη στην πλατφόρμα Ethereum, με ενσωματωμένη ασφάλεια. Αυτή η κοινή υποδομή παρέχει κίνητρα για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και αγροτών.

«Το TraceHarvest έχει πολλές δυνατότητες επέκτασης, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι επιτρέπει στα μέλη να προσθέσουν περισσότερες επιχειρηματικές διαδικασίες, να χρησιμοποιήσουν περιπτώσεις και τεχνολογικές ενοποιήσεις στο ίδιο δίκτυο», συνεχίζει ο Kieren James-Lubin. «Για παράδειγμα, τα μέλη του δικτύου θα είναι σε θέση να συνεργαστούν με τους μεταγενέστερους παραγωγούς τροφίμων για να επεκτείνουν την παρακολούθηση των γεωργικών προϊόντων στη συνέχεια της αλυσίδας αξίας και τελικά να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς που έγιναν σχετικά με τα συστατικά τους και τις βιώσιμες πρακτικές».

Μέλη της αλυσίδας αξίας του αγροτικού τομέα - συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών, των κατασκευαστών, των διανομέων, των μεταποιητών και των παρόχων τεχνολογίας - μπορούν πλέον να συμμετάσχουν στο TraceHarvest και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς η τεχνολογία blockchain μπορεί να καλύψει τις επιχειρηματικές τους ανάγκες μεταβαίνοντας στη διεύθυνση www.blockapps.net/traceharvest.

Σχετικά με την BlockApps

Η BlockApps είναι ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας blockchain για επιχειρηματικά δίκτυα. Η πλατφόρμα  BlockApps STRATO, ενισχύει τα βιομηχανικά δίκτυα στον τομέα της ενέργειας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την γεωργία, τις ζωντανές εκδηλώσεις, ταξίδια και πολλά άλλα. Ιδρύθηκε το 2015, και έφερε αρκετές καινοτόμες λύσεις στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του Blockchain ως υπηρεσίας μαζί με τη Microsoft, ιδρύοντας την Enterprise Ethereum Alliance (τον μεγαλύτερο οργανισμό ανοιχτής αρχιτεκτονικής blockchain στον κόσμο) και είναι η πρώτη εταιρεία blockchain που συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες cloud (Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Platform). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.blockapps.net και το προφίλ της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα LinkedIn, YouTube και Twitter.


 Corp Logo BG Bayer Cross LType Basic 150dpi on screen RGB 200

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας