Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πάρε μέρος στην έρευνα: “O Κοινωνικός αντίκτυπος της συγκαλλιέργειας”

FARMACON
Πάρε μέρος στην έρευνα: “O Κοινωνικός αντίκτυπος της συγκαλλιέργειας”

Συνεισφορά στη βιώσιμη γεωργία: Λάβετε μέρος στην έρευνά μας σχετικά με την συγκαλλιέργεια καλλιεργειών πλούσιων σε πρωτεΐνη !

Η συγκαλλιέργεια καλλιεργειών πλούσιων σε πρωτεΐνη προσφέρει στην Ευρώπη μια ζωτική λύση για την επίτευξη αυτονομίας στην παραγωγή τροφίμων. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση όχι μόνο διαφοροποιεί τα διατροφικά προφίλ και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη χρήση της γης, αλλά συμβάλλει επίσης στη δέσμευση άνθρακα, ενισχύει την επισιτιστική ασφάλεια και υποστηρίζει τις τοπικές οικονομίες.

Ο στόχος του VALPRO Path είναι να δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα διατροφικής αξίας ενσωματώνοντας διάφορες καλλιέργειες φυτικής πρωτεΐνης, για παράδειγμα, μπιζέλια και κουκιά.

Αυτή η στρατηγική έχει σκοπό να μετριάσει τις πιθανές απώλειες απόδοσης και να ενισχύσει τη λειτουργικότητα της συγκαλλιέργειας  καλλιεργειών πλούσιων σε πρωτεΐνη μέσω του Innovation Production System 3 (IPS 3), ενός δια ζώσης εργαστηρίου που δημιουργήθηκε από τη VALPRO. 

Το IPS 3 επικεντρώνεται στην επίδειξη της δυνατότητας συγκαλλιέργειας μπιζελιού με κουκί για τον μετριασμό των πιθανών απωλειών αποδόσεων που οφείλονται στη βλάστηση, ενώ παράλληλα παράγει μπιζέλι για την εξαγωγή πρωτεϊνών/άλεσης αλεύρου και κουκιά ως άμεσο συμπλήρωμα ζωοτροφών.

Για να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις,  η DIGNITY PRIVATE COMPANY,  μέλος  κοινοπραξίας της VALPRO Path, ανέπτυξε ένα ερωτηματολόγιο για να διερευνήσει τις ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις της συγκαλλιέργειας. Μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους παραγωγούς , το VALPRO Path επιδιώκει να συγκεντρώσει πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να ωφελήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους και να υποστηρίξουν μελλοντικές ερευνητικές προσπάθειες. Στόχος είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση των αναμενόμενων κοινωνικών επιπτώσεων της συγκαλλιέργειας (θετικές επιπτώσεις, κίνδυνοι, κίνητρα, περιορισμοί).       

Το VALPRO Path, ένα έργο Horizon Europe που διαρκεί τέσσερα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2026, περιλαμβάνει 22 εταίρους από εννέα χώρες.

Στόχος του είναι να φέρει επανάσταση στην παραγωγή φυτικών πρωτεϊνών στην ΕΕ μέσω πέντε Καινοτόμων Συστημάτων Παραγωγής (δια ζώσης εργαστήρια) στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Δανία. Αυτά τα πιλοτικά προγράμματα καλύπτουν διαφορετικές κλιματικές περιοχές και επικεντρώνονται σε καλλιέργειες υψηλής πρωτεϊνικής αξίας όπως το μπιζέλι, το λούπινο, τα κουκιά και οι φακές. Επιλέγοντας τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης και εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές, το VALPRO Path διασφαλίζει την ανάπτυξη πρωτεϊνικών καλλιεργειών. Παράλληλα με την ενίσχυση της παραγωγής φυτικών πρωτεϊνών, το έργο αναπτύσσει νέα προϊόντα όπως μπιφτέκια λαχανικών, αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά που προέρχονται από διάφορες καλλιέργειες. Δίνοντας έμφαση σε προϊόντα που βασίζονται σε βιολογικές πρώτες ύλες και σε κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα, το VALPRO Path ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες της ΕΕ για βιωσιμότητα. Τα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά μοντέλα καλύπτουν τις απαιτήσεις των ευρωπαίων καταναλωτών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, τήρηση ιχνηλασιμότητας, οδηγώντας στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.


Λάβετε μέρος στην έρευνα τώρα!

https://form.typeform.com/to/dIFwXZD0?typeform-source=valpropath.eu

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας