Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022

Η BASF δίνει αξία στην ελαιοκράμβη

Γράφει η Σοφία Ζιώγα, Seed Product Manager BASF
Η BASF δίνει αξία στην ελαιοκράμβη

Η ελαιοκράμβη, μαζί με τον ηλίανθο, αποτελούν τις κυριότερες πρώτες ύλες για την παραγωγή βιοντίζελ. H BASF διαθέτει ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο υβριδίων ελαιοκράμβης InVigor ® που περιλαμβάνει υβρίδια τεχνολογίας Clearfield® και ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια της ελαιοκράμβης.

InVigor®: Υβρίδια ελαιοκράμβης που χαρίζουν χαμόγελα

Τα υβρίδια InVigor® της BASF έχουν καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση του Έλληνα καλλιεργητή για τις υψηλές και σταθερές αποδόσεις τους, την πολύ καλή αντοχή στο πλάγιασμα, την εξαιρετική συγκράτηση του λοβού και την πολύ καλή αντοχή σε ασθένειες. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα και η εξαιρετική ποιότητα τους σε λάδι, συντελούν στην αναγνωρισιμότητά τους σε όλη την αλυσίδα αξίας του προϊόντος.

Η BASF προσφέρει τα καταξιωμένα υβρίδια Puncher και Elmer CL και διευρύνει την παρουσία της στην αγορά των σπόρων τεχνολογίας Clearfield® με την επιτυχημένη τοποθέτηση του ΙnV1166 CL, αλλά και του νέου Clearfield® υβριδίου της InV1266 CL.

Αγρονομικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των υβριδίων InVigor®

Το Puncher είναι ένα μεσοπρώιμο υβρίδιο κορυφαίων αποδόσεων, με εξαιρετική συμπεριφορά στο πλάγιασμα, καθώς έχει ισχυρό κεντρικό στέλεχος. Το Elmer CL είναι πρώιμο υβρίδιο υψηλών αποδόσεων της γνωστής τεχνολογίας Clearfield® και είναι ιδανικό για όψιμες ή καθυστερημένες σπορές λόγω καιρικών συνθηκών. Η προσφορά υβριδίων τεχνολογίας Clearfield® ενισχύεται με το ΙnV1166 CL, το οποίο είναι μεσοπρώιμο υβρίδιο, με σταθερά κορυφαίες αποδόσεις και υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι. Με την τεχνολογία Clearfield® καθιστάται εύκολη η διαχείριση των ζιζανίων.

Επίσης, για τη νέα καλλιεργητική περίοδο της ελαιοκράμβης η BASF εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο της με το νέο υβρίδιo Clearfield®, InV1266 CL. Το InV1266 CL είναι ένα μεσοπρώιμο υβρίδιο, με κορυφαίες αποδόσεις σε μεγάλο εύρος αγροκλιματικών συνθηκών και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι. Ξεχωρίζει για την ευρωστία και την εξαιρετική ανθεκτικότητά του σε ασθένειες.

Ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια ελαιοκράμβης

Στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της BASF προστίθενται το Butisan® που προσφέρει ευελιξία στο χρόνο εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται ενσωμάτωση και έχει ένα ευρύ φάσμα δράσης που καλύπτει πλατύφυλλα και στενόφυλλα ζιζάνια.

Επιπλέον, οι σπόροι ελαιοκράμβης InVigor® διατίθενται επενδυμένοι με το Integral® Pro, το πρώτο βιολογικό μυκητοκτόνο κατάλληλο για την επένδυση σπόρων ελαιοκράμβης. Το Integral® Pro περιέχει ως δραστική ουσία τον βάκιλλο Bacillus amyloliquefaciens υπό μορφή σπορίων. Προστατεύει τα φυτά ελαιοκράμβης από τη φόμα (Phoma lingam – Leptosphaeria maculans) και διεγείρει την ενδυνάμωση των φυτών. Οι σπόροι των υβριδίων InVigor® διατίθενται πλέον και με την επένδυση του νέου εντομοκτόνου, επικαλυπτικού σπόρων, Lumiposa, το οποίο παρέχει προστασία στα νεαρά φυτά, απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα εντόμων και βοηθά να εγκατασταθεί και να αναπτυχθεί η καλλιέργεια στα αρχικά και κρίσιμα στάδια.

Το μέλλον της γεωργίας ξεκινάει εδώ

Το μέλλον της γεωργίας ξεκινάει εδώ και περιλαμβάνει καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις από το σπόρο έως στη συγκομιδή, που διευκολύνουν και ενισχύουν τους παραγωγούς.

Η καλλιέργεια της ελαιοκράμβης απαιτεί συνδυασμούς λύσεων και καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, και η BASF δεσμεύεται να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια.


 BASF LOGO GREEN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας