Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022

STARTERS: Η Βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος

HUMOFERT
STARTERS: Η Βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος

Η σειρά βιοεπικαλύψεων σπόρων Starter, αποτέλεσμα έρευνας της Humofert, περιλαμβάνει σκευάσματα εξειδικευμένα για κάθε είδος σπόρου, φιλικά στο περιβάλλον.

Με τα Starters επιτυγχάνεται ταυτόχρονα:

✅ Αύξηση της φυτρωτικότητας των σπόρων

✅ Αύξηση της απόδοσης, ως αποτέλεσμα αφενός της παραγωγής φυτορμονών και αφετέρου της παροχής αζώτου μέσω αζωτοδέσμευσης. 

✅ Tην ανάπτυξη υγιών φυτών, με τη δημιουργία ενός προστατευτικού μικροβιακού φιλμ πάνω στους σπόρους. 

Ακολούθως αναφέρονται ενδεικτικά αποτελέσματα που εξήχθησαν από πειράματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε τρεις διαφορετικές καλλιέργειες (Σιτάρι, Κριθάρι και Βρώμη), αναφορικά με τη φυτρωτικότητα των σπόρων και το μέσο ύψος των φυτών:

► Η εφαρμογή του BARLEY STARTER με ψεκασμό σε σπόρους Κριθαριού είχε ως αποτέλεσμα 18 ημέρες μετά τη σπορά την αύξηση της φυτρωτικότητας κατά 20% και την αύξηση του μέσου ύψους των φυτών κατά 7%, 30 ημέρες μετά τη σπορά.

► Η εφαρμογή του OAT STARTER με ψεκασμό σε σπόρους Βρώμης είχε ως αποτέλεσμα 21 ημέρες μετά την σπορά την αύξηση της φυτρωτικότητας κατά 21%, ενώ η εφαρμογή με σκόνη επίπασης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της φυτρωτικότητας κατά 11%. Παράλληλα, το μέσο ύψος των φυτών εμφανίστηκε αυξημένο κατά 33,2% 24 ημέρες μετά τη σπορά, όταν οι σπόροι μεταχειρίστηκαν με σκόνη επίπασης και 5% όταν ψεκάστηκαν με OAT STARTER σε υγρή μορφή.

► Η εφαρμογή του WHEAT STARTER με ψεκασμό σε σπόρους Σιταριού είχε ως αποτέλεσμα 18 ημέρες μετά την σπορά την αύξηση της φυτρωτικότητα κατά 70% μετά από εμβάπτιση, κατά 53% μετά από ψεκασμό και κατά 51% μετά από εφαρμογή σκόνης επίπασης.

Παράλληλα, το μέσο ύψος των φυτών 24 ημέρες μετά τη σπορά, εμφανίστηκε αυξημένο κατά 11,8% όταν οι σπόροι δέχτηκαν επίπαση με σκόνη WHEAT STARTER και κατά 7,5% όταν οι σπόροι εμβαπτίστηκαν σε υγρό WHEAT STARTER.


Πιστοποιημένα για χρήση και στη Βιολογική Γεωργία. 

Μάθετε περισσότερα: https://www.humofert.gr/product/professional-products/starter-357-detail.html


 LOGO HUMOFERT

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας