Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Agrology Success Stories: Aύξηση Παραγωγής & Βελτίωση Ποιότητας σε Επιτραπέζιο Σταφύλι

Agrology
Agrology Success Stories: Aύξηση Παραγωγής & Βελτίωση Ποιότητας σε Επιτραπέζιο Σταφύλι

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Εξειδικευμένης Θρέψης της Agrology, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας στο επιτραπέζιο σταφύλι.

Τα αποτελέσματα παρουσίασε στην 2η Ημερίδα για τα μέλη του δικτύου Nutrimasters® η Product Development Manager της εταιρίας κα. Βασιλική Μαντζάνα.

Σκοπός Αποδεικτικού

Η Agrology σε συνεργασία με την επιχείρηση εμπορίας γεωργικών εφοδίων ΒΕΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ & ΣΙΑ ΕΠΕ, η οποία εδρεύει στην περιοχή της Ν. Περάμου Καβάλας, επέλεξαν να αποδείξουν τα αποτελέσματα της χρήσης Εξειδικευμένων Προϊόντων Θρέψης σε μια εκ των κυριότερων καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καβάλας, του επιτραπέζιου σταφυλιού.

Στόχος μας είναι να καταδείξουμε πως τα  Προγράμματα  Εξειδικευμένης Θρέψης της Agrology, αποτελούν μια κερδοφόρα επένδυση για τους παραγωγούς καθώς τα οικονομικά οφέλη για τους ίδιους είναι πολλαπλάσια από το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Success Story στο επιτραπέζιο σταφύλι, όπου η αύξηση της παραγωγής και η βελτίωση της ποιότητας που επετεύχθησαν με το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Θρέψης της Agrology συνέβαλαν στην  αύξηση των εσόδων του παραγωγού κατά 1380,3 €/στρ., ενώ το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών ανέρχεται μόλις στα 120 €.

Προφίλ Αποδεικτικού

Ταυτότητα Αποδεικτικού:

► Περιοχή: Ελαιοχώρι Καβάλας, Ν. Πέραμος

 Καλλιεργητική Περίοδος: 2017

► Συνεργάτης: Βέη Ευαγγελία & ΣΙΑ ΕΠΕ

 Ιδιοκτήτης Κτήματος: Φαναριώτης Κυριάκος

► Καλλιέργεια: Λευκό Επιτραπέζιο Σταφύλι

 Ποικιλία: Italia

► Έκταση τεμαχίων: 1,67 στρ. το καθένα

► Σύστημα Άρδευσης: Στάγδην

► Χαλαζική Προστασία & Προστασία από Βροχή: Αμπέλι σκεπαστό

 Πρόγραμμα Φυτοπροστασίας: Κατάλληλο για απαλλαγή από εχθρούς και ασθένειες

Θέμα Αποδεικτικού:

Σκοπός του αποδεικτικού ήταν η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση του χρώματος των ραγών, η βελτίωση της ομοιομορφίας των ραγών ως προς το χρώμα και το μέγεθος και τέλος η αύξηση του σακχαρικού τίτλου.

Πρόγραμμα Θρέψης 

Σε ήδη υπάρχον πρόγραμμα θρέψης σκεπαστού λευκού επιτραπέζιου σταφυλιού ποικιλίας Italia , έγιναν 2 συμπληρωματικές επεμβάσεις με τα εξειδικευμένα προϊόντα της Agrology, με υδρολίπανση, τα οποία επιλέχθηκαν με βάση τις απαιτήσεις του κάθε βλαστικού σταδίου ανάπτυξης του αμπελιού. Πιο συγκεκριμένα:

1

Inca Ultra (1,5 lit/ στρ): 

Για τη βελτίωση της σκληρότητας των καρπών και την ενίσχυση της ελαστικότητας και πλαστικότητας της επιδερμίδας των καρπών. Εφαρμόσθηκε 2 φορές στα στάδια α) Ράγα μεγέθους μπιζελιού και β) Κλείσιμο τσαμπιού – Επαφή ραγών.

Nodius® F-Kin (500 cc/στρ): 

Για την πρόκληση έντονης κυτταροδιαίρεσης και αύξησης μεγέθους των κυττάρων με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους των ραγών. Εφαρμόσθηκε στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ραγών (ράγα μεγέθους μπιζελιού).

► Basfoliar Kelp (300 cc/στρ.):

Σκεύασμα φυκών του γένους Ecklonia, το οποίο αποτελεί μια έτοιμη τροφή για τα πρέμνα με ιδιαίτερη συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων καρπών. Η εφαρμογή έγινε στο στάδιο κλεισίματος του τσαμπιού.

► XGel® Ruby (3 lit/στρ.):

Υπερσυμπυκνωμένο λίπασμα καλίου σε μορφή Gel, το οποίο είναι απαραίτητο στο στάδιο του κλεισίματος του τσαμπιού τόσο για την αύξηση του μεγέθους αλλά και της περιεκτικότητας των σακχάρων των ραγών.Η εφαρμογή έγινε στο στάδιο κλεισίματος του τσαμπιού.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θρέψης υπήρξε κοινό και για τα δύο τεμάχια (μάρτυρα και αποδεικτικού) καθόλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Θεαματικά Αποτελέσματα

Λαμβάνοντας δείγματα και από τα δύο τεμάχια παρατηρήθηκε ότι η μεταχείριση του προγράμματος Agrology επέφερε εξαιρετικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα προς όφελος του παραγωγού. Πιο συγκεκριμένα:

✔ Μεγαλύτερο μέγεθος

✔ Βελτίωση Χρώματος των ραγών

✔ Αύξηση Ισορραγίας

✔ Ομοιομορφία ραγών ως προς το χρώμα

3 4

► Μεγαλύτερο μέγεθος καρπών: Παρατηρήθηκε αύξηση από 23% έως 46% κατά μήκος και 50% έως 58%κατά πλάτος.

5

6

► Καλύτερο χρώμα και μεγαλύτερη ομοιόμορφια τόσο ως προς το χρώμα όσο και ως προς το μέγεθος(αύξηση ισορραγίας) συγκριτικά με τον μάρτυρα.

7 8

► Αύξηση παραγωγής κατά 1078kg/στρ. (26,3%) – Αύξηση σακχαρικού τίτλου κατά 8%.

9

10

Επένδυση – Όφελος Παραγωγού

Τόσο η αύξηση της παραγωγής όσο και η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων του παραγωγού κατά 1380,3 €/στρ. (Υπολογισμένα με μέση τιμή κιλού από 0,80 έως 0,90 €. Η ενημέρωση για τις παραπάνω τιμές έχει γίνει από τον ίδιο τον παραγωγό και σε καμία περίπτωση δεν έχουν δοθεί αυθαίρετα.), ενώ το κόστος των συμπληρωματικών εφαρμογών ανέρχεται μόλις στα 120 €.

11


Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα Εξειδικευμένα Προγράμματα Θρέψης από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!

AGR Logo EN

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας