Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Βιοδιεγέρτες CRENEL® για αποδοτικά εδάφη, ποιότητα καρπών & μεγαλύτερες αποδόσεις

EUROCHEM
Βιοδιεγέρτες CRENEL® για αποδοτικά εδάφη, ποιότητα καρπών & μεγαλύτερες αποδόσεις

Τα ανόργανα λιπάσματα της EuroChem παρέχουν μια εξαιρετική βάση στους αγρότες για να αυξήσουν με επιτυχία τις αποδόσεις στις καλλιέργειες τους ανά στρέμμα.

Ωστόσο, καλλιέργειες που υπόκεινται σε δύσκολες εδαφολογικές συνθήκες ή αβιοτικούς παράγοντες ανάπτυξης όπως ο δυσμενής καιρός, μπορεί να μην είναι δυνατό να αναπτυχθούν και αν αποδώσουν την αναμενόμενη παραγωγή, παρά τη λίπανση που έχει εφαρμοστεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EuroChem έχει συνεργαστεί με την Agrinos AS για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων όπως οι βιοδιεγέρτες για τους καλλιεργητές, σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι βιοδιεγέρτες CRENEL® είναι ένα σύστημα προϊόντων που περιέχουν μικροοργανισμούς ή /και μικροθρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την πανίδα του εδάφους και προάγουν την ανάπτυξη των φυτών.

Τα προϊόντα CRENEL® δεν είναι όπως τα παραδοσιακά λιπάσματα, αλλά τα συμπληρώνουν, προωθώντας τη μετατροπή των διαθέσιμων θρεπτικών στοιχείων σε αφομοιώσιμες μορφές. Έτσι, τα προϊόντα CRENEL® επιτρέπουν την αποδοτικότερη χρήση των λιπασμάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τα φυτά με μικροθρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης.

CRENEL 2

Βιοδιεγέρτες CRENEL® για μεγαλύτερες απόδόσεις

Τα φυτά χρειάζονται ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν και να φθάσουν σε πλήρη ανάπτυξη και στη μέγιστη απόδοση. Δυστυχώς, αυτές οι συνθήκες δε μπορούν να εξασφαλιστούν στο χωράφι. Ιδιαίτερα αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης που προκαλούνται από τη ζέστη, το κρύο, την ξηρασία ή την υψηλή αλατότητα είναι υπεύθυνες για σημαντικές απώλειες στις καλλιέργειες. Επιδρούν αρνητικά στο μεταβολισμό και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από τα φυτά, οδηγώντας σε αναποτελεσματική βιοσύνθεη.

Ως αποτέλεσμα, τα φυτά μεγαλώνουν λιγότερο δυναμικά και αποδίδουν λιγότερους και χαμηλότερης ποιότητας καρπούς. Τα λιπάσματα δεν μπορούν να αντισταθμίσουν αυτές τις απώλειες. Προσθέτοντας τους βιοδιεγέρτες CRENEL® στο πρόγραμμα λίπανσης βελτιστοποιούμε την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων. Τα προϊόντα CRENEL® τονώνουν την πανίδα του εδάφους, προωθούν την ανάπτυξη των ριζών, ενισχύουν την εγγενή άμυνα των φυτών και την ικανότητα τους να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες. Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα, έχουν υψηλότερες αποδόσεις και καρπούς ανώτερης ποιότητα, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες.

CRENEL 3

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

Οι μικροβιολόγοι ανέπτυξαν το σύστημα CRONEL® με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας επιστημονικής έρευνας.

CRENEL® SOILFIT  για πιο αποδοτικά εδάφη

Το CRENEL® soilfit περιέχει μια κοινοπραξία μικροοργανισμών συμπεριλαμβανομένου του Azotobacter vinelandii και του Clostridium pasteurianum που κάνουν τα θρεπτικά στοιχεία διαθέσιμα στα φυτά.

Περισσότερες πληροφορίες για το CRENEL® soilfit θα βρείτε ΕΔΩ

CRENEL® TOPVITAL για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών 

Το CRENEL® topvital παρέχει στα φυτά τα απαραίτητα αμινοξέα, πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το CRENEL® topvital  θα βρείτε ΕΔΩ

Κάθε προϊόν περιέχει μια εξαιρετικά εξειδικευμένη σύνθεση από καθαρά φυσικά συστατικά, καθιστώντας τους βιοδιεγέρτες CRENEL® ένα δυναμικό και διαρκές συμπλήρωμα των λιπασμάτων.

Πειράματα στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην απόδοση των καλλιεργειών και στην ποιότητα των καρπών των κηπευτικών, φρούτων, σιτηρών και άλλων καλλιεργειών.

CRENEL 4

CRENEL FRAOYLA

CRENEL SITHRA

CRENEL PATATA

Εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα προϊόντων 

Οι βιοδιεγέρτες CRENEL® παράγονται μέσω μιας αποκλειστικά ανεπτυγμένης διαδικασίας ζύμωσης που περιλαμβάνει συνζύμωση φυσικών πρώτων υλών και καθαρά βιολογική εξαγωγή του τελικού προϊόντος. Δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες στη διαδικασία. Η συνεχής παρακολούθηση εξασφαλίζει τη σταθερά υψηλή ποιότητα του προϊόντος.

Ως αποτέλεσμα, οι βιοδιεγέρτες CRENEL® είναι υψηλής απόδοσης αλλά και πλήρως οικολογικά προϊόντα. Η διαδικασία περιλαμβάνει ένα σύνθετο και μοναδικό συνδυασμό βακτηρίων. Η σύνθεση των μικροοργανισμών στο CRENEL® soilfit είναι προσεκτικά επιλεγμένη. Αποτελείται από μικροβιακά στελέχη μιας σειράς διαφορετικών οικογενειών για το σχηματισμό ενός ισχυρού οικοσυστήματος στο έδαφος, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών πλεονεκτημάτων. Οι λειτουργίες των οικογενειών που απαρτίζουν τη μικροβιακή κοινότητα είναι μερικώς πλεονασματική. Αυτό εξασφαλίζει τη σταθερή αποτελεσματικότητα σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και υπό διαφορετικές, περιβαλλοντικές συνθήκες.

Σε τι διαφέρει το CRENEL® SOILFIT από παρόμοια προϊόντα 

Ανταγωνιστικά προϊόντα

CRENEL® soilfit

Κοινώς χρησιμοποιούμενοι μικροοργανισμοί

Διαφοροποιημένη κοινότητα μικροβίων εδάφους που μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών

Μικρόβια που παράγονται ανεξάρτητα και "αναμειγνύονται" στο τελικό προϊόν, σαν αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής

Οι μικροοργανισμοί λαμβάνονται από την ίδια διαδικασία ζύμωσης

Τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες ανάπτυξης

Σταθερά αποτελέσματα σε διαφορετικά εδάφη και συνθήκες ανάπτυξης

Πώς διαφέρει το CRENEL® TOPVITAL από παρόμοια προϊόντα

Ανταγωνιστικά προϊόντα

CRENEL® topvital

Δεν περιέχουν το μείγμα των θρεπτικών ουσιών

Περιέχει ένα σύνθετο μείγμα βιοδιαθέσιμων θρεπτικών ουσιών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων που αυξάνουν την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα έναντι σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης των φυτών σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης και κάτω από διαφορετικές καλλιεργητικές συνθήκες 

Χρησιμοποιούν κοινές πηγές αμινοξέων, όπως την υδρόλυση φυτικής πρωτεΐνης

Περιέχει θρεπτικές ουσίες που αυξάνουν την ανοχή σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και βελτιώνουν τη λειτουργία των κρίσιμων μεταβολικών οδών

Συνήθως βασίζονται σε χημικές διαδικασίες για την εξαγωγή πρωτεϊνών και αμινοξέων, που μπορεί να επηρεάζουν την ικανότητα των φυτών να τις αξιοποιήσουν

Οι θρεπτικές ουσίες λαμβάνονται μέσω μιας αποκλειστικής, φυσικής διαδικασίας ζύμωσης για μεγιστοποίηση της βιοδιαθεσιμότητας των θρεπτικών στοιχείων. Για παράδειγμα, μέσω της διαδικασίας παραγωγής των CRENEL παράγονται μόνο L-αμινοξέα που μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν από τα φυτά.

Με τις τεχνητές διαδικασίες παραγωγής αμινοξέων παράγονται και D-αμινοξέα που δεν είναι διαθέσιμα από τα φυτά

Αμινοξέα, πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά στοιχεία εξάγονται βιολογικά χωρίς τη χρήση χημικών

Για ποιες καλλιέργειες είναι το σύστημα CRENEL® πιο κατάλληλο;

Τα προϊόντα CRENEL® είναι κατάλληλα για ένα μεγάλο εύρος καλλιεργειών, όπως η τομάτα, το αγγούρι, η πατάτα και γενικότερα τα κηπευτικά, η φράουλα, το πεπόνι, το καρπούζι αλλά και σε εκτατικές καλλιέργειες όπως τα σιτηρά και τα ψυχανθή. Ανάλογα με την καλλιέργεια τα CRENEL® επιτρέπουν την αφομοίωση όλων των βασικών θρεπτικών στοιχείων που βρίσκονται στο έδαφος από τα φυτά. Επιπρόσθετα παρέχουν ουσιώδη θρεπτικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που είναι απαραίτητα σε μια ποικιλία καλλιεργειών. Αυτό εξασφαλίζει τον αποτελεσματικό μεταβολισμό των φυτών και εύρωστη ανάπτυξη.

Για ποια είδη εδαφών είναι το πρόγραμμα CRENEL® πιο κατάλληλο;

Η βακτηριακή κοινότητα του CRENEL® soilfit αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό και σύνθετο οικοσύστημα. Περιέχει ισορροπημένη σύνθεση διαφορετικών αερόβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών που έχουν συνεργιστικές επιδράσεις στο χώμα και στα φυτά. Ανάλογα με το έδαφος, τα πιο κατάλληλα στελέχη αποικίζουν, αναπαράγονται και επιδρούν θετικά στο χώμα και τα φυτά. Λόγω των ειδικού συνδυασμού των μικροοργανισμών στο CRENEL® soilfit, όλα τα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία δεσμεύονται, μεταβολίζονται, απελευθερώνονται και απορροφώνται από τα φυτά.

Σε ποιες κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να εφαρμοστούν τα CRENEL® ;

Τα προϊόντα CRENEL® μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις κλιματικές ζώνες. Επιπρόσθετα, οι βιοδιεγέρτες CRENEL® συνιστώνται για φυτά που εκτίθενται όλο και περισσότερο σε αβιοτικές συνθήκες ανάπτυξης που προκαλούνται από τη ζέστη, την ξηρασία, το ψύχος ή την υψηλή αλατότητα. Εξασφαλίζουν βέλτιστες αποδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες καλλιέργειας και σε καλλιεργούμενες περιοχές που είναι ευπαθείς σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

CRENEL 9

Πώς να εφαρμόσετε τα CRENEL®

Τα CRENEL® εφαρμόζονται εύκολα. Κάθε προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του αν και ο συνδυασμός τους κατά τη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου συνιστάται για καλύτερα αποτελέσματα.

Το CRENEL® soilfit ιδανικά εφαρμόζεται στο έδαφος κοντά στη ριζόσφαιρα κατά τη φύτευση ή λίγο αργότερα.

Το CRENEL® topvital μπορεί να εφαρμοστεί στο χώμα κατά τη φύτευση ή διαφυλλικά κατά τη διάρκεια κρίσιμων σταδίων ανάπτυξης των φυτών.

Για να τα συνδυάσετε, απλά αναμείξτε δύο μέρη CRENEL® soilfit και ένα μέρος CRENEL® topvital. Το μείγμα, καθώς και τα προϊόντα χωριστά, μπορούν να εφαρμοστούν στο έδαφος και στις καλλιέργειες ακολουθώντας διάφορες μεθόδους, για παράδειγμα μέσω άρδευσης, σύμφωνα με τις καλλιεργητικές πρακτικές. Χάρη στην υψηλή συμβατότητα τους, τα προϊόντα CRENEL® μπορούν επίσης να συνδυαστούν και με άλλα αγροχημικά προϊόντα όπως λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.

Εφαρμόζετε τους βιοδιεγέρτες CRENEL® σύμφωνα με τις ανάγκες της καλλιέργειας ή ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους, του κλίματος, του καιρού και τις θρεπτικές ανάγκες της καλλιέργειας σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε την ετικέτα του προϊόντος και τους τοπικούς γεωπόνους.

CRENEL 10

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας