Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Η οργανική θρέψη από τη BIOSOLIDS

BIOSOLIDS
Η οργανική θρέψη από τη BIOSOLIDS

Η περιεκτικότητα οργανικής ουσίας παίζει καθοριστικό ρόλο στη γονιμότητα του εδάφους, επηρεάζει την παραγωγικότητα των καλλιεργειών καθώς και το συνολικό κόστος λίπανσης.

Σήμερα, οι παραγωγοί πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα με στόχο τη διατήρηση και αύξηση της οργανικής ουσίας στην καλλιεργούμενη γη τους.

H βιολογική δραστηριότητα επηρεάζεται από την έλλειψη οργανικής ουσίας στο έδαφος και θα πρέπει σε εδάφη που παρουσιάζουν μεγάλο κίνδυνο συμπίεσης και διάβρωσης να εφαρμόζεται πρόγραμμα διατήρησης και εμπλουτισμού.

Η εταιρία Biosolids στην γκάμα των προϊόντων της  διαθέτει δύο κωδικούς που ενδείκνυται για τη διατήρηση και αύξησης της οργανικής ουσίας των εδαφών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη ύλη καθώς και την επεξεργασία της.

Η ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ

EforiGh 70 Front

Η Βiosolids SA παρέχει φυσικά προϊόντα αερόβιας αποικοδόμησης φυτικών υπολειμμάτων βοηθώντας τους παραγωγούς να βελτιώσουν τη φυσική υγεία και τη γονιμότητα των εδαφών τους.

 Η “Εύφορη Γη” αποτελεί βελτιωτικό εδάφους, προερχόμενο από ελεγχόμενη αερόβια αποσύνθεση οργανικών υλικών, βιολογικά σταθερό, πλούσιο σε χουμικά και κατάλληλο για την ανάπτυξη φυτών.

Τα πλεονεκτήματα της “Εύφορη Γης” ως προς τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους :

Bελτιώνει τη δομή και μειώνει την πυκνότητά του

✔ Καταπολεμά τη διάβρωση και αυξάνει την ικανότητα κατακράτησης νερού.

 Ως προς τις χημικές ιδιότητες του εδάφους, σταθεροποιεί το pH και βελτιώνει την κατακράτηση θρεπτικών στοιχείων μέσω της αύξησης της ικανότητας ανταλλαγής κατιόντων.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Πρόκειται για ένα απόλυτα ποιοτικό προϊόν με πληθώρα εφαρμογών σε όλες τις καλλιέργειες, στην ανάπλαση τοπίου, στην ανακατασκευή κήπου, καθώς επίσης χρησιμοποιείται ως υλικό επικάλυψης του εδάφους πριν την φύτευση γκαζόν.

Η “Εύφορη Γη” είναι προϊόν πλούσιο σε οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά και εφαρμόζεται σε όλες τις καλλιέργειες παντός τύπου καθώς και στις βιολογικές.

Είναι απαλλαγμένο από αντιβιώσεις, παθογόνα και ζιζάνια.

Δοσολογία

► Φύτευση λαχανικών ή σπορά λαχανικών ειδών: Απλώνουμε 10-20 λίτρα Biosolids Εύφορη Γη σε επιφάνεια 10 τ.μ., πραγματοποιούμε ανάδευση με το χώμα

► Εμπλουτισμός δέντρων: ανάλογα με την ηλικία προσθέτουμε 4-15 λίτρα για να εφοδιάσουμε το δέντρο με οργανική ουσία, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο.

► Εγκατάσταση καλλιέργειας στο λάκκο φύτευσης: προσθέτουμε 3-5 λίτρα προϊόντος για να ευνοήσουμε τη ριζοβολία του δέντρου.

 

ITALPOLLINA 4-4-4

italpolina 01

Η εταιρία Italpollina SpA προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κατάλληλα για την οργανική θρέψη όλων των καλλιεργειών.

Η πρώτη ύλη των προϊόντων της Italpollina είναι η κοπριά πουλερικών με στόχο την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων σε μορφή μικρού πέλλετ για εύκολη εφαρμογή στον αγρό.

Η επεξεργασία της πρώτης ύλης αλλά και ο εμπλουτισμός των προϊόντων κάνουν τα προϊόντα της Italpollina να ξεχωρίζουν στο κομμάτι της οργανικής θρέψης.

Το Italpollina 4-4-4, χάρη στη μεγάλη ποσότητα οργανικής και ενεργής ύλης που έχει μετατραπεί σε χούμος, βελτιώνει γρήγορα τη μικροβιολογική, φυσική (δομή και κατακράτηση νερού) και χημική γονιμότητα του εδάφους,

αποφεύγοντας την απώλεια του αζώτου, του φωσφόρου και των μικροθρεπτικών συστατικών, που είναι τόσο πολύτιμα για τις καλλιέργειες.

Δοσολογία:

► Σιτηρά 50-80kg/ Στρέμμα

► Οπωρώνες 60 – 100kg/ Στρέμμα

► Λαχανικά 40 – 60kg/ Στρέμμα

► Αμπέλια 60 – 80kg /Στρέμμα

Η ισορροπία μεταξύ της σωστής αποστείρωσης από παθογόνα και ζιζάνια και διατήρησης ωφέλιμου μικροβιακού φορτίου παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην διαχείριση των ζωικών πρώτων υλών.


click

 

Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας