Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

Biolivo - Η πρόταση στην καλλιέργεια της Ελιάς

Γράφει ο Παναγιώτης Παλιούρας, MSc | BIOSOLIDS
Biolivo -  Η πρόταση στην καλλιέργεια της Ελιάς

Τα προγράμματα θρέψης των καλλιεργειών απαιτούν όλο και περισσότερα εξειδικευμένα σκευάσματα για τις ανάγκες των φυτών. Είναι πλέον απαραίτητο η εφαρμογή οργανικού λιπάσματος με τις ανάλογες προδιαγραφές για κάθε καλλιέργεια.

Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια της ελιάς συναντάται σε ευρεία έκταση στην χώρα μας και απασχολεί μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόσμου. Για την διατήρηση ενός παραγωγικού ελαιώνα χρειάζεται και η προσθήκη οργανικού λιπάσματος για την σταδιακή αποδέσμευση θρεπτικών ουσιών, καθώς και την βελτιστοποίηση κάποιου χημικού τύπου λιπάσματος. Η αύξηση της οργανικής ουσίας και του μικροβιακού φορτίου στο πεδίο της ρίζας θα βελτιώσει στην πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων.

Η εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων αλλά και η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων είναι προσαρμοσμένη ως προς τις καλλιεργητικές τεχνικές των παραγωγών και του προγράμματος θρέψης που ακολουθούν. Σημαντικό κομμάτι που δυστυχώς δεν υπολογίζεται τόσο από τους παραγωγούς είναι η αναπλήρωση των θρεπτικών στοιχείων που αφαιρέθηκαν κατά την συγκομιδή. Η επαναφορά των θρεπτικών στοιχείων που αφαιρέθηκαν ξεκινά με εμπλουτισμό του εδάφους με το Biolivo 6-3-5 + Boron για την υποστήριξη των δέντρων για την επόμενη χρονιά. Η βραδείας αποδέσμευση των θρεπτικών ουσιών σε οργανική μορφή είναι η ιδανική επιλογή για την περίοδο του χειμερινού ληθάργου.

biolivo 2

Το Biolivo 6-3-5 + Boron είναι ένα εξειδικευμένο οργανικό λίπασμα σε μορφή μικρού pellet για ομοιόμορφη και εύκολη κατανομή στον ελαιώνα. Οι πρώτη ύλη του Biolivo 6-3-5 + Boron είναι η κοπριά πουλερικών, γκουανό και φυσικά ορυκτά. Το ποσοστό οργανικής ουσίας είναι 72% με ενεργό ωφέλιμο μικροβιακό φορτίο, λόγω της πιστοποιημένης επεξεργασίας των πρώτων υλών.

Πλεονεκτήματα:

► Προσθήκη οργανικής ουσίας

► Περιεκτικότητα σε Βόριο (Μεγάλες Απαιτήσεις Ελαιοκαλλιέργειας

► Μορφή μικρού Πέλλετ

► Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί

Το Biolivo είναι προϊόν της Ιταλικής εταιρείας Italpollina S.p.A και αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα από την Biosolids S.A.


Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας