Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022

AUXήστε την παραγωγή σας με πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης από τροπικά φυτά

BIOSOLIDS
AUXήστε την παραγωγή σας με πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης από τροπικά φυτά

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Hello Nature (Italpollina S.p.A), έρχεται να δώσει λύση και να ενισχύσει την καλλιέργεια της τομάτας, της βιομηχανικής τομάτας & της τομάτας θερμοκηπίου. 

Η τομάτα (Lycopersicon licopersicum), όπως και η βιομηχανική τομάτα είναι κατά κανόνα ετήσια κηπευτικά, αρκετά διαδεδομένα και πολύ δημοφιλή. Οι λόγοι που καθιστούν δημοφιλή τις καλλιέργειες αυτές είναι κατά βάση ο εφοδιασμός του ανθρώπινου οργανισμού με βιταμίνες, και ιδίως με τη βιταμίνη C, καθώς και με καροτινοειδή & αντιοξειδωτικές ουσίες. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, η συνολική καλλιεργούµενη έκταση βιοµηχανικής τοµάτας κυµαίνεται από 160-200 χιλιάδες στρέµµατα και εντοπίζεται κυρίως στους νοµούς Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σερρών.

Γενικά, η τομάτα αποτελεί ένα φυτό θερμής εποχής, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία, αρκετά ευπαθές βέβαια στις χαμηλές θερμοκρασίες και στον παγετό. Άριστες θερμοκρασίες για την ανάπτυξή της κυμαίνονται από 25 – 32ο C την ημέρα και 16 – 20ο C τη νύχτα. Όσον αφορά τις απαιτήσεις σε έδαφος, γενικά η τομάτα αποδίδει καλύτερα σε εδάφη με σταθερή δομή, υψηλό βαθμό υδατοϊκανότητας, καλή στράγγιση και υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Τέτοια εδάφη θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τα εδάφη μέσης σύστασης, όπως αμμοπηλώδη και πηλοαμμώδη τα οποία έχουν όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Η τομάτα γενικά σαν φυτό είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία. Για την ανάπτυξή της χρειάζεται υψηλά επίπεδα οργανικής ουσίας, καθώς επίσης άζωτο, φώσφορο και κάλιο και pH περίπου ίσο με 6 – 6,5.

Η σπορά της τομάτας στο σπορείο ξεκινά από Δεκέμβριο για τις πρώιμες καλλιέργειες και συνεχίζεται μέχρι και τον Μάρτιο ή ακόμη και μέχρι τον Αύγουστο για τις όψιμες ποικιλίες. Ο χρόνος που απαιτείται στο σπορείο είναι 4 – 6 εβδομάδες, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες που επικρατούν στο φυτώριο. Η μεταφύτευση γίνεται στο χωράφι από αρχές Φεβρουαρίου για τις πρώιμες καλλιέργειες έως τις αρχές Σεπτεμβρίου για τις όψιμες.

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Hello Nature (Italpollina S.p.A), χάρη στο ενισχυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει, έρχεται να δώσει λύση και να ενισχύσει την καλλιέργεια της τομάτας, της βιομηχανικής τομάτας & της τομάτας θερμοκηπίου εφαρμόζοντας τον προϊόν AUXYM στα πιο κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των φυτών, όπως είναι η ανθοφορία και η καρπόδεση.

AUXYM | ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ

Το AUXYM αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη, φυτικής προέλευσης από τροπικά φυτά, εγκεκριμένο και για χρήση στη βιολογική γεωργία. Η σύνθεσή του αυτή συμβάλλει στο να δρα συνδυαστικά με φυσικές ορμόνες, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Το AUXYM μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε όλα τα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των φυτών, όπως:

► Ανθοφορία - Καρπόδεση

► Ενίσχυση άμυνας σε αβιοτικές καταπονήσεις (πχ παγετός)

► Ενίσχυση χρώματος καρπού.

auxym 1L 5L 01

Η δράση του AUXYM απορρέει από την συγκέντρωση βιολογικά ενεργών φυτικών ουσιών όπως πεπτίδια, βιταμίνες, ένζυμα, φυσικές αυξίνες και ιχνοστοιχεία. Δρα στοχευμένα διατηρώντας τις ισορροπίες σε βασικές μεταβολικές διεργασίες του φυτού, ρυθμίζοντας την μεταφορά θρεπτικών ουσιών, ενδυναμώνοντας την φωτοσυνθετική ικανότητα και τη βέλτιστη συσσώρευση σακχάρων στα διάφορα όργανα.

Επίσης, το AUXYM έχει τη δυνατότητα να:

► Βελτιώνει την παραγωγή των καρπών.

► Αυξάνει την απόδοση και βελτιώνει την ποιότητα (συγκέντρωση σακχάρων, ξηρή ουσία, μέγεθος καρπών).

Εφαρμόστε το βιοδιεγέρτη AUXYM στα κρίσιμα στάδια της ανθοφορίας και της καρπόδεσης, εξασφαλίζοντας τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις στην καλλιέργεια σας!  


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας