Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022

Τα οφέλη των Βιοδιεγερτών στην Αγροτική Παραγωγή

BIOSOLIDS
Τα οφέλη των Βιοδιεγερτών στην Αγροτική Παραγωγή

Οι καινοτόμες  λύσεις για την αύξηση της παραγωγής εξελίσσονται όλο και περισσότερο και ο πιο σύγχρονος τρόπος για να συνδυαστεί η αύξηση, τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα της παραγωγής, με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, είναι οι Βιοδιεγέρτες.

Οι βιοδιεγέρτες  ενσωματώνονται, ολοένα και περισσότερο στα προγράμματα θρέψης των καλλιεργειών με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις. Οι κατηγορίες βιοδιεγερτών, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, ποικίλουν όσον αφορά τις πρώτες ύλες, τον τρόπο δράσης και στον τρόπο εφαρμογής.

Οι βιοδιεγέρτες εισήλθαν στην αγροτική παραγωγή, έχοντας ως κύριους στόχους τους εξής:

► Αύξηση της συνολικής παραγωγής.

► Βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής (χρώμα, ποιότητα φρούτων, περιεκτικότητα σε σάκχαρα).

► Αντοχή των καλλιεργειών σε αβιοτικό στρές.

► Αποδοτικότερη χρήση των θρεπτικών στοιχείων.

► Αντοχή σε βιοτικές καταπονήσεις.

Η πρώτη ύλη, η μέθοδος της υδρόλυσης καθώς και η περιεκτικότητα βιολογικά ενεργών ουσιών παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποδοτικότητα των βιοδιεγερτών, τόσο στην ανάπτυξη των φυτών, αλλά και την αντιμετώπιση βιοτικών και αβιοτικών συνθηκών.

Η χρήση των βιοδιεγερτών προτείνεται κυρίως σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των φυτών, ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη και πιο ομοιόμορφη ανάπτυξη τους.

Μερικά από τα κρίσιμα στάδια αυτά είναι τα εξής:

► Ανθοφορία – Συμβολή στην γονιμότητα της γύρης.

► Καρπόδεση – Ρύθμιση των ορμονών ανάπτυξης.

► Ομοιομορφία ωρίμανσης – Αύξηση περιεκτικότητας σακχάρων.

► Ακραία καιρικά φαινόμενα – Ανάκαμψη από παγετό, ξηρασία, υψηλή θερμοκρασία.

► Μεταφύτευση – Ενίσχυση ριζικού συστήματος.

Η εταιρεία BIOSOLIDS S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία HELLO NATURE (Italpollina) βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν το προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο με μια κορυφαίο σειρά βιοδιεγερτών, οι οποίοι δίνουν άριστα αποτελέσματα σε μια ευρεία γκάμα καλλιεργειών.

Ο Καινοτόμος Βιοδιεγέρτης - TRAINER

Trainer Combo

 Ένα από τα καινοτόμα σκευάσματα της HELLO NATURE είναι το TRAINER. Το προϊόν TRAINER αποτελεί έναν καινοτόμο βιοδιεγέρτη αποκλειστικά από φυτική πρώτη ύλη και δέσμευση σε μορφή φυτικών πεπτιδίων. Η μέθοδος της υδρόλυσης επιτρέπει την δέσμευση φυτικών πεπτιδίων σε ποσοστό 31% για εφαρμογή σε όλες τις καλλιέργειες σε αρκετά στάδια ανάπτυξης τους. Αποτελεί την πιο άμεση λύση για αντιμετώπιση αβιοτικών καταπονήσεων όπως:

► Παγετός.

► Χαλάζι.

► Ξηρασία.

► Καύσωνα.

► Ζημιά από ζιζανιοκτόνα.

Η μορφή του TRAINER επιτρέπει την άμεση απορρόφηση από τα φύλλα δίνοντας άμεσα ενέργεια στα φυτά, επεμβαίνοντας ευεργετικά στη φυσιολογία τους, όπως:

► Στην αύξηση της φωτοσυνθετικής ικανότητας.

► Ρύθμιση των ορμονών ανάπτυξης.

► Μεταβολισμό του αζώτου.

Τα φυτικά πεπτίδια τα οποία είναι άμεσα απορροφήσιμα από τα φυτά καθιστούν το TRAINER μια άμεση λύση στα χέρια των γεωπόνων και των παραγωγών, για την μέγιστη ενίσχυση και θωράκιση των καλλιεργειών.

Τέλος, το TRAINER συνδυάζεται με τα περισσότερα κοινά φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα της αγοράς, ενισχύοντας και την δράση αυτών.

Ο Βιοδιεγέρτης από Τροπικά Φυτά - AUXYM

auxym 1L 5L 01

Το AUXYM είναι ένα σκεύασμα που η πρώτη ύλη προέρχεται από τροπικά φυτά, δίνοντας έτσι σε μεγάλη συγκέντρωση ενεργές φυτικές ουσίες σε συνδυασμό με φυσικές ορμόνες. Η δοσολογία ανάλογα με το φυτικό είδος κυμαίνεται από 50 – 100ml/100lt νερού και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης των φυτών, όπως:

► Ανθοφορία - Καρπόδεση.

► Ενίσχυση άμυνας σε αβιοτικές καταπονήσεις (πχ παγετός).

► Ενίσχυση χρώματος καρπού.

Η δράση του AUXYM απορρέει από την συγκέντρωση βιολογικά ενεργών φυτικών ουσιών όπως πεπτίδια, βιταμίνες, ένζυμα, φυσικές αυξίνες και ιχνοστοιχεία. Δρα στοχευμένα διατηρώντας τις ισορροπίες σε βασικές μεταβολικές διεργασίες του φυτού, ρυθμίζοντας την μεταφορά θρεπτικών ουσιών, ενδυναμώνει την φωτοσυνθετική ικανότητα και τη βέλτιστη συσσώρευση σακχάρων στα διάφορα όργανα.

 Ενισχύει τα φυτά στα κρίσιμα στάδια (ανθοφορία, καρπόδεση).

► Βελτιώνει την παραγωγή των φρούτων.

► Αυξάνει την απόδοση και βελτιώνει την ποιότητα (συγκέντρωση σακχάρων, ξηρή ουσία, μέγεθος καρπών).


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας