Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Οι "Σύμμαχοι" στη Θρέψη & Άμυνα της Αμπέλου

BIOSOLIDS
Οι "Σύμμαχοι" στη Θρέψη & Άμυνα της Αμπέλου

Το φυτό της αμπέλου στην άγρια μορφή του είναι πολυετής, φυλλοβόλος, αναρριχώμενος θάμνος, το ύψος του οποίου μπορεί να υπερβεί ακόμη και τα δεκαπέντε μέτρα.

Στην καλλιεργούμενη μορφή του (Vitis Vinifera) με το κατάλληλο κλάδεμα μόρφωσης και καρποφορίας, ονομάζεται πρέμνο και λαμβάνει μορφές που επιτρέπουν την παραγωγική του εκμετάλλευση.

Ο κορμός, οι βραχίονες και το φύλλωμα αποτελούν το υπέργειο τμήμα του πρέμνου, ενώ το ριζικό σύστημα αποτελεί το υπόγειο τμήμα του. Κατά το χειμερινό κλάδεμα καρποφορίας στους βραχίονες διατηρούνται τμήματα κληματίδων, οι λεγόμενες παραγωγικές μονάδες, οι οποίες φέρουν λανθάνοντες οφθαλμούς, η εκβλάστηση των οποίων την άνοιξη θα δώσει τους κύριους βλαστούς. Στο άκρο του βλαστού, που ονομάζεται αυξανόμενη κορυφή, βρίσκεται το κορυφαίο (ακραίο) μερίστωμα. Στους κόμβους εκφύονται τα φύλλα, οι ταξιανθίες, οι έλικες και στη μασχάλη των φύλλων απαντούν τα πλευρικά μεριστώματα, οι λανθάνοντες και οι ταχυφυείς οφθαλμοί.

Η ταξιανθία είναι πυκνή φόβη και αποτελείται από συνήθως δυο βραχίονες, τον κύριο & τον δευτερεύοντα. Οι ταξιανθίες και οι έλικες εκφύονται πάντα στον κόμβο απέναντι από τα φύλλα. Ο αριθμός των ταξιανθιών ανά καρποφόρο βλαστό εξαρτάται από το είδος και την ποικιλία της αμπέλου και επηρεάζεται από καλλιεργητικούς & περιβαλλοντικούς παράγοντες. Σημαντικό και πρωτεύοντα ρόλο φυσικά παίζει η σωστή θρέψη της αμπέλου, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανθοφορία και κατ’ επέκταση στην ποιότητα & την καρπόδεση.

Η εταιρεία Biosolids S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Hello Nature, έρχεται να ενισχύσει την καλλιέργεια της αμπέλου, εφαρμόζοντας τη σειρά προϊόντων MYR υγρών σκευασμάτων, αλλά και των χαλκών που διαθέτει.

MYR ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Nutrimyr Calcium

Το MYR ασβεστίου προλαμβάνει και αντιμετωπίζει ευαίσθητες φυσιολογικές διαταραχές στο φυτό που προκαλούνται λόγω έλλειψης ασβεστίου όπως η σήψη κορυφής, έγκαυμα, σχίσιμο φλοιού κ.α.. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε φυτικά πεπτίδια και γλυκονικό οξύ ως συμπλοκοποιητή, είναι άμεσα απορροφήσιμο από τα φυτά και βελτιώνει την κινητικότητα των θρεπτικών συστατικών στο εσωτερικό αυτών, καθώς επίσης χαρίζει και μια αντιστρες δράση στο φυτό. Είναι ένα υγρό λίπασμα κατάλληλα σχεδιασμένο για την βελτίωση της ποιότητας, της διάρκειας ζωής των φρούτων & μετασυλλεκτικής συντηρησιμότητας των καρπών.

MYR ΚΑΛΙΟΥ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΚΑΛΙΟ

Nutrimyr Potassium Combo

Το MYR καλίου είναι ένα βιολογικό υγρό αζωτούχο λίπασμα που έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει την ποιότητα του χρώματος και τις οργανοληπτικές ιδιότητες του καρπού, καθώς διεγείρει την ωρίμανση & τη συσσώρευση σακχάρων στα φρούτα. Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητα του σε φυτικά πεπτίδια  και γλυκονικό οξύ ως παράγοντα συμπλοκοποίησης  έχει θρεπτική και αντιστρές δράση.

MYR ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ | ΥΓΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ & ΦΥΤΙΚΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ

myr Zn 1L 5L 01

Υγρό λίπασμα με ψευδάργυρο & φυτικά πεπτίδια, προλαμβάνει και να θεραπεύει αποτελεσματικά τις φυσιολογικές διαταραχές που οφείλονται στην ανεπάρκεια του ψευδαργύρου όπως φτωχό χρώμα του καρπού, απώλειες παραγωγής, καρπόπτωση, νανισμός κλπ. Η σύνθεση του επιτρέπει την εύκολη αφομοίωση και κίνηση του ιχνοστοιχείου εντός του φυτού.

NUTRIMYR THIOLS | ΥΓΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑ, ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

nutrimyr thiols 1L 5L 01

Υγρό λίπασμα με μαγνήσιο, άζωτο, θείο & φυτικά πεπτίδια, άμεσα απορροφήσιμο από τα φυτά λόγω της σύστασής του.  Η περιεκτικότητα του σε φυτικά πεπτιδία βελτιώνει την φυσιολογική κατάσταση των φυτών και αυξάνει την αντοχή τους σε υψηλή θερμοκρασία και ξηροθερμικές συνθήκες. Συνίσταται για χρήση σε οινοποιήσιμο αμπέλι καθώς η καινοτόμος σύνθεση του συμβάλει στην αύξηση από πτητικές θειόλες στο γλεύκος (μούστο).

SCUDO | ΟΤΑΝ Η ΘΡΕΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΥΝΑ

scudo 1L 5L 01

Υγρό διάλυμα λιπάσματος γλουκονικού χαλκού 9% φυτικής προέλευσης, με 3% περιεκτικότητα σε οργανικό άζωτο & φυτικά πεπτίδια. Χάρη στη σύνθεσή του, βοηθά το φυτό να αντιμετωπίζει άμεσα το stress που προέρχεται από δυσμενείς συνθήκες και ταυτοχρόνως θωρακίζει το φυτό και λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για την αντιμετώπιση τόσο βιοτικών όσο και αβιοτικών καταπονήσεων. Λόγω των φυτικών πεπτιδίων που διαθέτει απορροφάται άμεσα από τα φύλλα και μετακινείται στους φυτικούς ιστούς, παρέχοντας ενέργεια στο φυτό, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της φωτοσύνθεσης, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία τροφοπενίας χαλκού κυρίως σε αλκαλικά εδάφη, όπου το φαινόμενο είναι συχνότερο.


 Logo HorizontaL TRANSPARENT 400px

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννουλη Λάρισας
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2410-669107 & 2410-669108
  • 2410-669109

Όλα τα αγροτικά εφόδια καθηµερινά ενηµερωµένα µ’ ένα κλικ.

Αξιόπιστα κείµενα. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Ψηφιακά εργαλεία αναγνώρισης και διαχείρισης προβληµάτων.

To blog διαχειρίζεται και ενημερώνει η Farmacon

Μια πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο που παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι καινοτόμες υπηρεσίες μας μέσα από την ιστοσελίδα της Farmacon.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας